Afyon Lisesinin 125Inci Yilina Özel Pul

Afyon Lisesinin 125'inci yilina özel pul

Gündem 25.09.2019 09:36:54 0
Afyon Lisesinin 125Inci Yilina Özel Pul

Afyonkarahisar PTT Basmüdürlügü tarafindan, Türkiye’de tarihi liseler arasinda yer alan Afyon Lisesinin 125'inci yilina özel 3 bin adet posta pulu bastirildi.
Afyon Lisesi Okul Müdürü Turgay Bingül yaptigi açiklamada, Afyon Lisesinin 125'inci yilina özel birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi. Afyonkarahisar PTT Basmüdürlügünün katkilariyla 3 bin adet pul bastirdiklarini ifade eden Bingül konusmasina söyle devam etti:
“Bunlarin yani sira Afyon Lisesinin 100'üncü yilinda oldugu gibi birçok materyal basilmis bunlardan 1994 yilinda milli piyango biletine Afyon Lisesine armasi basilmis. Daha sonra pul da bastirilmis ama aradan uzun süre, 25 yil geçmis. Biz de yeni bir etkinlik olarak PTT Genel Müdürlügü ve Afyonkarahisar PTT Basmüdürümüze müracaat ettik. Bizleri kirmadilar katki saglayacaklarini söylediler Afyon Lisesinin gelecegi için. 125'inci yilda bir posta pulu bastirdik. Egitimde basarilarla dolu 125 yil anlaminda gerçekten güzel bir etkinlik oldu. Güzel bir is basardigimizi düsünüyorum

. Çünkü Afyon Lisesi tarihe mal olmus bir okuldur ve bundan sonraki yillarda da yine egitime damgasini vuracagina inaniyorum. Bu pulla da taninirligini devam ettirecegini düsünüyorum.”
PTT Basmüdürü Mehmet Örsdemir ise posta pullarinin bayrak ve toprak gibi bagimsizligi sembol ettigini dile getirdi. Posta pullarinin insan hayatina mektupla birlikte girdigini ifade eden Örsdemir "Mektup araciligiyla hayatimiza giren posta pullari dünyada ilk kez 6 Mayis 1840 yilinda Ingiltere’de Penny Black adi altinda kullanilmistir.

Ülkemizde ise pulun tarihi 13 Ocak 1863 yilina uzanir. Posta pullari ayni zamanda koleksiyonerler tarafindan da büyük önem tasimaktadir. Posta pullari bir ülkenin kültürel, politik, turistik ve ekonomik tanitimini yapar. Bayrak gibi toprak gibi bir bagimsizlik sembolüdür.

Pul biriktirme isiyle ve günümüze kadar geliserek devam eden koleksiyonculuga filitali denir. PTT olarak vermis oldugumuz kisisel pul hizmeti ile kisilerin kamu kurumlarinin ve belediyelerin sosyal ve kültürel anlaminda ilimiz ekonomisine katki saglayan ticari sirketlerin de, ticari anlamda Türkiye ve dünya çapinda tanitilmasina katki saglamakla birlikte kisisel anlamda da evlilik yil dönümü, dügün, sünnet gibi insan hafizasinda kalici yer tutan merasimlerin daha kalici bir ani olarak yer almasi için kisisel pul hizmeti vermeye devam edecegiz” dedi.
Okulda yapilan teslim törenine PTT Basmüdürü Mehmet Örsdemir, Okul Müdürü Turgay Bingül, sube müdürleri ve ögrenciler katildi.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °