Zafer Kalkinma Ajansinin 2019 Yilinin 9. Yönetim Kurulu Toplantisi Afyonkarahisarda Gerçeklesti.

Zafer Kalkinma Ajansi’nin 2019 yilinin 9. Yönetim Kurulu Toplantisi Afyonkarahisar’da gerçeklesti.

Gündem 26.09.2019 14:35:37 0
Zafer Kalkinma Ajansinin 2019 Yilinin 9. Yönetim Kurulu Toplantisi Afyonkarahisarda Gerçeklesti.

 

Usak Valisi Funda Kocabiyik’in dönem baskanligi yaptigi toplantiya,  Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Manisa Valisi Ahmet Deniz ve diger Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Sekreter Veli Oguz katildi. Toplantida 2019 Yili Fizibilite Destegi Basvurularinin yani sira 2020 yilina ait çalisma programi ve bütçesi masaya yatirildi.

2020 Yilinda Da Illerimizin Kalkinmasi Için Her Türlü Imkâni Degerlendirecegiz

Ajansin Yönetim Kurulu Baskani Usak Valisi Funda Kocabiyik, toplantida yaptigi konusmada sunlari söyledi: “Ilk gündem maddemizde 30 Ocak 2019 tarihinde ilan ettigimiz, Ajansin plan, program ve stratejik öncelikleri ile uyumlu, kisa / orta vadede yatirima dönüstürülebilecek nitelikteki fizibilite çalismalarinin desteklenmesinin amaçlandigi fizibilite destegi programina yapilan proje basvurusunu degerlendirecegiz. Ikinci gündemimizde 2020 Yili Çalisma Programi ve Bütçe çalismalari hakkinda Genel Sekreterlikçe yapilan hazirliklar hakkinda bilgi alacagiz. Bu baglamda Bakanlikça belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde Bölgenin yerel dinamikleri ve potansiyellerini de dikkate alarak çalismalarimizi 2020 yilinda devam ettirecegiz. 2020 yilinda Sonuç Odakli Programlar, çalismalarimizin esasini teskil edecek olup illerimizin kalkinmasi için her türlü imkani degerlendirecegiz.”

Proje Havuzlari Olusturma Devam Edecegiz

2020 yilinda yapilacak olan çalismalara açiklik getiren Kocabiyik, “Sonuç Odakli Programlarin yani sira  proje havuzu olusturulmasi, yatirimcilara yol gösterilmesi ve yönetim danismanligi da 2020 yilinda önceliklendirilen çalismalarimiz arasinda yer alacaktir. Yine Bakanligimizca 2019 yilinda baslatilan ve “Mesleki ve Teknik Egitim” temasi alaninda uygulanan çalismalar, 2020 yilinda da devam edecek olup 2020 yili temasi ise “Kaynak Verimliligi” olarak belirlenmistir. Tüm kalkinma ajanslari; bu konuda ülke genelinde faaliyetler yapacaktir.

Mali Durumu Degerlendirecegiz

Toplantida Ajansin mali durumunun da ele alinacagini kaydeden Kocabiyik, “Bölgemizde gerçeklestirilmesi istenen projelerle ilgili olarak Temmuz ayi basinda 4 il merkezinde toplantilar yapilmis; paydaslarimizdan fikirlerini ajansimiza sunmalari istenmistir. Gerek Ajans internet sitesinden, gerekse diger iletisim kanallarindan sunulan proje fikirlerini üçüncü gündemimiz dahilinde degerlendirip, uygun görülen fikirlerin projelendirilmesi noktasinda istisare edecegiz. Diger gündem maddelerimizde 2018 yilinda ilan ettigimiz Çevre ve Enerji Altyapi Mali Destek Programi ile Gelisen KOBI Mali Destek Programi’nin ilerleme raporlari hakkinda bilgi alacak ve 2016 yilinda ilan ettigimiz Sürdürülebilir Çevre Altyapi Mali Destek Programi kapanis raporunu görüsecegiz. Daha sonraki gündemlerimizde ise iki Yönetim Kurulu toplantisi arasinda Ajansimiz tarafindan icra edilen önemli faaliyetler ile Agustos ayi gelir ve gider cetvelini görüserek mali durumumuzu degerlendirecegiz. Toplantimizin bölgemize ve ülkemize hayirli olmasi temennilerimle sözlerime son veriyor, katilim sagladiginiz için tesekkür ediyoru


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °