Motokros Pistine Dünya Çapinda Ödül

Motokros Pisti'ne dünya çapinda ödül

Gündem 2.10.2019 11:19:08 0
Motokros Pistine Dünya Çapinda Ödül

Cumhurbaskanligi himayesinde düzenlenen Dünya Motokros Sampiyonasi'nin ardindan Afyonkarahisar Motor Sporlari Merkezi, 2019 yilinin 'En Iyi Padok' ödülüne layik görüldü.
Cumhurbaskanligi himayelerinde Afyonkarahisar’in ev sahipliginde düzenlenen Dünya Motokros Sampiyonasi’nin yankilari sürüyor. Dünya genelinde 18 ayaktan olusan sampiyona sonunda, organizatörler arasinda yapilan degerlendirmeye göre Afyonkarahisar’da düzenlenen Türkiye etabina, 'En Iyi Padok' ödülü verildi. Böylece Afyonkarahisar Motorsporlari Merkezi, 'Turkey MXGP En Iyi Altyapi’ ödülünün ardindan 2019 yilinin ‘En Iyi Padok’ ödülüne layik görüldü.
MXGP Ödülü, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke tarafindan Belediye Baskani Mehmet Zeybek'e takdim edildi. Dünya Motosiklet Federasyonu tarafindan böylesi anlamli bir ödüle layik görülmekten büyük mutluluk duyduklarini söyleyen Baskan Zeybek, "Bu ödül Türkiye’nin onuru, Afyon’un gururu" dedi.

Zeybek: “Çok güzel bir pist hazirlandi”
Seçimlerden hemen sonra Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke ve belediye ekipleriyle el ele vererek pistte yeni düzenlemeler ve yeni ilaveler yaparak yarisa hazir hale getirdiklerini söyleyen Baskan Zeybek, “Çok güzel bir pist hazirlandi. Geçtigimiz yil alinan ödülün bu sene ikincisini Afyonkarahisar’a kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum.

Gerek Afyonkarahisar'in gerekse ülkemizin tanitimi için gerçekten mükemmel bir organizasyondu. Dünyada sadece 5 ülkenin alabilmis oldugu ödüllerden birini Afyonkarahisar’a kazandirdik.

Önümüzdeki yil insallah daha farkli bir organizasyonla yine ev sahipligi yapmayi hedefliyoruz. Organizasyonu himayelerine alarak bize bu onuru yasatan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Afyonkarahisar Valimiz Mustafa Tutulmaz, belediye çalisanlarimiz, federasyon yetkililerimiz olmak üzere emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür ederim” seklinde konustu.

Akülke: “2018’de de en iyi alt yapi ödülü almisti”
Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke ise desteklerinden dolayi Belediye Baskani Mehmet Zeybek’e sükranlarini sundu.

Akülke, “2018 en iyi altyapi ödülü ile baslayan serüven, bu sene Cumhurbaskanligimizin himayelerinde valimiz ve belediye baskanimizin büyük destekleriyle yapilan bu organizasyonla 2019’u da bos geçirmedi.

Bu ödül, Dünya Motosiklet Federasyonu tarafindan sadece 5 ülkeye tamamen takimlar ve sporcularin oylamalariyla yapilan bir ödüldür.

Biz de bes ödülden bir tanesine, 'En Iyi Padok' ödülünü alarak onurlandik, gururlandik. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Valimiz Mustafa Tutulmaz, destekleriyle bize güç veren Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek olmak üzere tüm çalisan kardeslerimize sonsuz tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °