“Chpde Kongre Takvimi Basladi, Basarisiz Olanlar Yerini Gençlere Birakmali”

“CHP’de kongre takvimi basladi, basarisiz olanlar yerini gençlere birakmali”

Gündem 3.10.2019 16:30:49 0
“Chpde Kongre Takvimi Basladi, Basarisiz Olanlar Yerini Gençlere Birakmali”

“CHP’de kongre takvimi basladi, basarisiz olanlar yerini gençlere birakmali”

 

CHP Il Baskani Nevzat Ercan, partisinin kongre takviminin basladigini suan için kendisinin il baskanligina aday olmayi düsünmedigini belirterek, “Bu vesile ile örgütlerimizin yeniden seçilmelerini istiyoruz. Ama basarisiz olan Ilçe ve Belde Baskanlarimizin yerini daha genç yeni kadrolara vermesini istiyorum. Partimizden ihraç edilenler kongre sürecinde tekrar aday olamayacaklar” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Il Baskani Nevzat Ercan düzenledigi basin toplantisinda gündemi degerlendirdi.

KONGRE TAKVIMI BELIRLENDI

CHP teskilatlarinin olagan seçimli genel kurul toplantilari hakkinda bilgi veren Ercan, “Seçim maratonu yasamamiz nedeniyle kongrelerimiz ertelenmisti. Bu basin toplantimizda özellikle kongrelerimizle ilgili bilgi vermek istiyorum. Bilindigi üzere seçimlere 6 aydan kisa zaman kalmasindan dolay biz il yönetim kurulu olarak atanmistik. 31 Mart tarihinde il kongremiz olacak sekilde 30 Eylül 2019 tarihinde bir kongre takvimi açiklandi. Ilimizde de kongre takvimine uygun olarak süreç devam edecek. Kongrelerimizi saglikli ve huzurlu sekilde yapmayi planliyoruz. Ilçe seçimlerimiz yani kongrelerimiz 8 Kasim-1 Aralik 2019 tarihleri arasinda olacak” dedi.

PARTI IÇI DEMOKRASI OLMAZSA OLMAZIMIZ

 Il kongresi için sürecin 27 Ocak 2020 Pazartesi tarihinde baslayip 3 Subat 2020’de sona erecegini dile getiren Ercan, “Il kongrelerinin son bitis tarihi 2 Mart 2020 olacaktir. Biz kongrelerimizi önemsiyoruz. Bilindigi üzere CHP’ye ‘kongre partisi’ derler. Ama bu bizim için parti içi demokrasinin olmazsa olmasidir. Kadrolar yenilenecek yeni arkadaslarimiz gelecekler. Biz genel seçime gidisin uzun sürmeyecegini biliyoruz. Muhtemelen erken bir genel seçim olacak. Ona da hazirlikli olmak zorundayiz” dedi.

SEÇIMLER HEYECANLI GEÇECEK

CHP olarak yönetimleri yenilemek zorunda olduklarinin altini çizen Ercan, “Bu vesile ile örgütlerimizin yeniden seçilmelerini istiyoruz. Ama basarisiz olan Ilçe ve Belde Baskanlarimizin yerini daha genç yeni kadrolara vermesini istiyorum. Çünkü CHP iktidari yakin. Iki kere iki dörttür. Ilk etapta ilk erken genel seçimde CHP iktidar olacaktir. Yönetici kadrolarimizin daha güçlü olmasi lazimdir. Partimize daha iyi hizmet verecek bir kadro yapilanmasina ihtiyacimiz var. Bu nedenlerle biz kongrelerimizi önemsiyoruz. Simdiden il ve ilçe baskanliklarina, yönetim kurullarina aday olan arkadaslarima basarilar diliyorum. Tabii ki örgütlerimiz içerisinde çekismelerde olacaktir. Seçimler heyecanli geçecek ben bunu biliyorum. Ama aklin yolu birdir. Bir veya iki Baskan adayinin seçime girmesini istiyoruz. Çünkü bölünme yasanmamali diye düsünüyoruz. Birlesme ve bütünlesme ile kirginliklar olmasin diyoruz” dedi.

SUAN IÇIN ADAYLIK DÜSÜNCEM YOK

CHP teskilatlari için kongre sürecinin 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle basladigini dile getiren Ercan su ifadeleri kullandi:

“Sandiklar, üye yazilimlari, itirazlar seklinde süreç ilerleyecek. Biz bu takvime uyacagiz. Simdilik Il Baskanligina aday olma düsüncem yok. Ama görev verilirse ben görev adamiyim degerlendiririm. O görevi yerine getiririm. Yönetimden, arkadaslarimdan memnunum. Eger bu isi bizden daha iyi yapacak arkadaslar varsa onlarin önünü açmaya hazirim. Ama onu görmem lazimdir. Onu görmezsem de partiyi sahipsiz birakmam. Net bir karar açiklamak için henüz çok erken. Adaylari önce görmek istiyorum. Geçmiste partimizde iyi sicili olan ve olmayanlar var. Partiyi saglam ellere birakmak istiyorum. CHP olmazsa olmaz diyoruz. CHP’ye iyilik yapacak iyi çalisacak arkadaslari görürsem beraber el ele çikariz görevi devir ederim. Yönetim kurulumda da bu isi yapabilecek çok degerli arkadaslarim var. Ama görev bana düserse görevden de kaçmam onu da söylemek isterim. Partimizden ihraç edilenler kongre sürecinde tekrar aday olamayacaklar. Hakikaten parti suçu isleyerek partinin zararina faaliyetlerde bulunmuslardir. Dolayisiyla onlar adayda olamazlar görevden alinanlarin zaten adaylik hakki da yok. Bende arkadaslarimla önceki günkü toplantimizda durumu degerlendirdim. Eskiye bir bakip aday olan arkadaslarimiz Ilçe Baskanlari ne yapmislar. Her seçimde zayif not alip çalismayan, orada örgütlenip naylon üyesini olusturup her seçimde seçilenler var. Biz bunlarin önünü kesmeye çalisacagiz. Daha yeni adaylara yönelmek zorundayiz. Biz toplumun her kesimini kucaklayan bir partiyiz. Kisilere bagli bir parti degiliz. Bunlarin önünü açmak için ben Il Baskani olarak elimden geleni yapacagim. Gerekirse çekilmelerini saglayacagim. Ayni kisilerin hep aday olup 10 veya 20 senedir hatta düsürerek ‘Küçük olsun benim olsun’ seklinde çalisan Ilçe Baskanlarini simdiden uyariyorum. Hiç aday olmasinlar varsa yeniler gençlerin önünü açsinlar.”


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °