Eskisehirde Ülkü Ocaklari, Kadina Siddet Ve Çocuk Istismari Olaylariyla Ilgili Basin Açiklamasi Gerçeklestirdi.

Eskisehir'de Ülkü Ocaklari, kadina siddet ve çocuk istismari olaylariyla ilgili basin açiklamasi gerçeklestirdi.

Gündem 7.10.2019 09:32:24 0
Eskisehirde Ülkü Ocaklari, Kadina Siddet Ve Çocuk Istismari Olaylariyla Ilgili Basin Açiklamasi Gerçeklestirdi.

 
Ülkü Ocaklari Eskisehir Il Baskanligi, Ulus Meydani'nda kadina siddet ve çocuk istismari olaylariyla ilgili bir basin açiklamasi düzenledi. Espark önünde düzenlenen basin açiklamasina yaklasik 30 kisi katilirken, ellerindeki pankartlarla da farkindalik olusturmaya çalistilar. Ülkü Ocaklari tarafindan düzenlenen basin açiklamasina, Eskisehir Mütesebbis Is Adamlari Dernegi (ESMIAD) Baskani Samil Seyhan ve çesitli dernek baskanlari da katildi.

"Yalnizca saldirgani durdurmaya yetecek kadar kuvvet uygulamak, hukuka uygundur"
Ülkü Ocaklari Eskisehir Il Baskani Kazim Aksoy gerçeklestirdikleri bu toplantinin kadina siddet ve çocuk istismarina karsi farkindalik olusturmak amaciyla düzenlendigini belirtti.

Aksoy, "Gün geçmiyor ki ülkemiz gündeminde kadina siddet ve çocuk istismari mesgul etmesin. Bu konularda bu vatanin öz evlatlari olan biz ülkücülerin de söyleyecegi birçok sey var elbet. Ülkü Ocaklari olarak, bizler kendimizi, siz saygideger halkimizi bilinçlendirmek, hukuki haklarimizi sizlere anlatmakla hükümlü kildik. Bunun için ise bu etkinligi düzenledik.

Birazdan okuyacagimiz haklar, herhangi bir siddet ve istismar durumuna sahitlik ettiginiz takdirde sizlerin yapmaniz gerekenleri gösteriyor. Kadina siddet vakasiyla karsilasilmasi halinde olayi seyretmek yerine, kadini kurtarmak adina etkili ve ölçülü davranislarda bulunmak her vatandasin hakkidir.

Öncelikli olarak mümkünse kadin, saldirganin elinden kurtarilmali, bu mümkün degilse saldirgan, orantili bir kuvvet ile yalnizca etkisiz hale getirilmelidir. Yalnizca saldirgani durdurmaya yetecek kadar kuvvet uygulamak, hukuka uygundur. Abarti bir kuvvet uygulamasi hukuken kabul edilmez.

Dikkat edilmesi gereken husus saldirganin saldirisina esit bir kuvvet ile onu etkisiz hale getirerek kadini korumaktir. Örnegin kadina herhangi bir silah olmadan, çiplak elle saldiran saldirgani engellemek için silah yerine geçecek cisimleri kullanmamalisiniz.

Bu ve bunun gibi bizi bilgilendirecek olan kadina siddet ve çocuk istismarini engellemede vatandaslik haklarimizin özünü içeren bu bildiriyi bütün Eskisehirli halkimizin faydalanmasi için Ülkü Ocaklari Eskisehir Il Baskanligi olarak kurdugumuz sekreteryayla hazirladik ve bu etkinligimizde dagitma karari aldik" dedi.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °