20 Yil Sonra Hayalini Gerçeklestirdi

20 yil sonra Hayalini gerçeklestirdi

Gündem 11.10.2019 15:56:38 0
20 Yil Sonra Hayalini Gerçeklestirdi

Afyonkarahisar Belediyesi'nde görevli Ömür Gürbüz, küçük yaslardan beri gönül vererek yazdigi siirleri 20 yil sonra kitaplastirarak hayalini gerçege dönüstürdü.
Afyonkarahisar Belediyesi'nde çalisan 38 yasindaki Ömür Gürbüz, 18 yasindan beri siir yaziyor. Tek hayalinin kütüphanesinde kendine ait bir siir kitabinin yer almasi oldugunu belirten Gürbüz, 20 yilda yazdigi 101 siiri kitaplastirdi. Gürbüz, ‘Ömrün Her Demi’ ismini verdigi kitabini Ahmet Semsettin Karahisari Ask Kültür ve Sanat Günleri Festivali’nde okurlari için imzaladi. Kitabinda; ilahi ask, ayrilik, hiciv, ask, vatan sevgisi ve askerlik temali siirler bulunan Gürbüz; sairlerin, halkin sessiz çigliklari oldugunu söyledi.
FANI DÜNYAYA BIR ESER BIRAKMAK ISTEDIM
Ömür Gürbüz yaptigi açiklamada, senelerdir yazdigi bir araya getirerek kitaplastirdigini söyledi.

Gürbüz söyle devam etti:
“Hayvan ölür semeri kalir, insan ölür eseri kalir” atasözünden yola çikarak bu fani dünyaya bir eser birakmak istedim. Bunun içinde ‘Ömrün Her Demi’ adini verdigimiz siir kitabimi okuyucularimizin begenisine sundum.

Daha önce internet sitemde bu tür yazmis oldugum siirleri paylasiyordum.

Ben bu siirleri toplayarak kitap ortamina tasimak istedim. 101 siirim var. Siirlerimde ask, tasavvuf, ayrilik, askerlik siirleri, vatan sevgisi, dünya hayatinin geçiciligi ve hiciv konularini ele aldim.”
YENI KITAP IÇIN SIIR YAZMAYA DEVAM EDIYORUM
Yeni kitabi için siir yazmayi sürdürdügünü belirten Gürbüz, ömrü boyunca siir yazmaya devam edecegini dile getirdi. Sairlerin halkin sessiz çigligi oldugunun altini çizen Gürbüz:
“Bu benim sözümdür. 2 çesit insan vardir. Bazi insanlar içinden geçenleri bir sekilde konusarak disari vurur.

Sairler ise içinden geçenleri ya da toplumun kanayan yaralarini siirlerle dökerek disa vurur” dedi.


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °