Ilimize Sosyal Medya Fenomenlerinin Ilgisi Yogunlasti.

Ilimiz’e sosyal medya fenomenlerinin ilgisi Yogunlasti.

Gündem 15.10.2019 11:27:42 0
Ilimize Sosyal Medya Fenomenlerinin Ilgisi Yogunlasti.

Türkiye’nin önde gelen sosyal medya fenomenlerinden Önder Koca, Kenan Yildirim, Kayhan Devrim Algan ve Kemal Kaya, tarihi Afyon konaklari, Mevlevihane ve Frigya Vadileri basta olmak üzere sehrin önemli noktalarini gezerek gördüklerini takipçileri ile paylasti.
Afyonkarahisar sahip oldugu tarihi, kültürü, gastronomisi, termali ve dogal dokusu ile sosyal medya fenomenlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

 Afyonkarahisar Valiligi Tanitim Ofisi koordinasyonunda sehir gezisi yapan fenomenlerin ilk duragi tarihi Afyon Konaklari oldu. Bu bölgede Karahisar Kalesi eteklerinde bulunan konaklari, tarihi Ulu Camiyi ve Mevlevihane’yi inceleyen fenomenler, burada gördüklerini sosyal medya araçlari üzerinden takipçileri ile paylasti. Heyetin bir sonraki duragi Ihsaniye ilçesine bagli Ayazini Köyü oldu.

Frigya Vadileri içerisinde bulunan köyde, kilise, mezar ve Avdalaz Kalesi’ni inceleyen fenomenler, daha sonra Üçlerkayasi ve Döger bölgesinde bulunan peri bacalarini gözlemledi.
MUHTESEM BIR COGRAFYA
Seyahat yazarligi yapan Kemal Kaya ise, Frigya Vadileri’nin muhtesem bir cografya oldugunu belirterek, sunlari söyledi:
“Frigya cografyasina ilk kez geliyorum. Hep merak ettigim, görmek istedigim, kesfetmek istedigim bir ortamdi.

Güzel bir mevsimde dolasiyoruz. Önce Afyon’un merkezini dolastik. Simdi Ayazini köyünde Avdalaz Kalesi’nde bulunuyoruz. Burada 360 derece ile güzellikleri görebiliyoruz.

Muhtesem bir cografya. Birkaç gün boyunca kesfetmeyi seven insanlarin vakit geçirebilecegi enfes bir cografya.”
HER GELDIGIMDE FARKLI ZENGINLIKLERI KESFETTIM
Seyahat ve yeme içme yazilari yazan, Youtube üzerinden içerik üreten Kenan Yildirim ise, Afyonkarahisar’a her geldiginde farkli zenginlikleri kesfettigini söyleyerek, “Afyon’a daha önce gelmistim. Gelip gördügümde her seferinde farkli bir zenginligi gördügüm bir cografya burasi. Dogrusu bilmiyordum böyle bir yer oldugunu.

Kisin gelince termalleri ayri bir güzel oluyor. Afyon, insanlarin önyargilarini asarak gelebilecegi bir yer.

Öncesinde bende Afyon’un bu kadar zenginligi oldugunu bilmezdim.

Birkaç defa geldigimde benim için daha tercih edilen bir yer oldu.

Yaz döneminde doga yürüyüsü, kampçilik, termal ve yeme içme için güzel bir nokta. Bu sehir pek çok insana hitap ediyor” dedi.
BENIM RUHUMU DINLENDIRIYOR
Instagram üzerinden yaklasik 550 bin takipçisi olan Önder Koca, Afyonkarahisar’in ruhunu dinlendirdigini söyleyerek söyle konustu:
“Instagram’da tanitim fotograflari çekiyorum. 550 bin kisilik bir ailem var. Türkiye’nin tanitimini yapiyorum genelde. Afyon’a geldim, burasi ayni zamanda benim memleketim. Su anda Frigya’dayiz. Burasi anlatilmaz, yasanir. Büyülü bir cografya. Magaralar, kiliseler, sapeller, köy halki Burada vakit geçirilebilecek pek çok ortam mevcut. Ayni zamanda dogal güzellikleri, gastronomisi, birçok sey sizleri bekliyor. Ben her geldigimde ruhumun dinlendigini hissediyorum.

Burada kendimi dinliyorum. Zamanin sesini duyuyorum. Gerçekten güzel yerler, gelip görmenizi dilerim.”


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °