Bu Yem Altin Degerinde

Bu yem altin degerinde

Gündem 15.10.2019 18:49:18 0
Bu Yem Altin Degerinde

Antalya Pamuk ve Tarim Satis Kooperatifleri Birligi’nin Aksu tesislerinde pamuk çekirdeginden elde ettigi küspe olarak bilinen hayvan yemi altin degerinde talep görüyor ve neredeyse yok satiyor.

Küspe, besiciler için önemli bir yer tutarken, ANTBIRLIK yetkilileri bu yil fiyatta fazla artis yapmayarak besicilere katki sagliyor.
Antalya Pamuk ve Tarim Satis Kooperatifleri Birligi’nin Aksu tesislerinde 'beyaz altin' olarak tanimlanan pamuk hallaç olarak islenirken, pamuk çekirdegi de islenerek elde edilen ve küspe olarak bilinen hayvan yemi altin degerinde talep görüyor. Üretim kapasitesi yetersiz kalirken neredeyse yok satiliyor.

Öte yandan hayvan küspesi, besiciler için önemli bir yer tutarken, ANTBIRLIK yetkilileri bu yil fiyatta fazla artis yapmayarak besicilere katki sagliyor.

Besicilerin ise beslenme açisindan pamuk çekirdegi küspesini daha çok tercih ettigi belirtiliyor.
Antalya bölgesindeki pamuk kapasitesinin yetersiz oldugu gerekçesiyle Ege ve Güneydogu Bölgesi’nden pamuk çekirdegi getirerek küspe yapildigini belirten ANTBIRLIK Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Yavuz, bu yil günlük 40 ton kapasite ile üretim yaptiklarini, yillik ise toplam yaklasik 10 ile 12 bin ton küspe üretimi gerçeklestireceklerini ifade etti. Geçtigimiz yil 50 kilogramlik küspe çuvalinin 78 TL’den satildigini hatirlatan Yavuz, hayvanciligin gelismesine katki koymak için bu yil fazla bir artis yapmadiklarini ve çuvalini 80 TL’den satisa çikardiklarini söyledi.
ANTBIRLIK Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Yavuz, Ekim ayi basindan itibaren 4 aylik süreçte küspe üretimi yaptiklarini, Antalya basta Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar’da besicilik faaliyeti gösteren besicilik kooperatifleri, özel isletmeler ve bireysel besicilik yapanlarin ihtiyaçlarinin ANTBIRLIK Aksu Tesislerindeki üretimden karsilandigini belirtti.

Dökme olarak satisi yapilmayan küspe, 50 kiloluk çuvallarla ambalajlanmis olarak il ve ilçelerdeki Tarim Kredi Kooperatifleri ile Köy Kooperatiflerinden temin edilebiliyor.


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °