Dsi Genel Müdürü Aydin, Çay Baraji Insaatinda Incelemelerde Bulundu

DSI GENEL MÜDÜRÜ AYDIN, ÇAY BARAJI INSAATINDA INCELEMELERDE BULUNDU

Gündem 18.10.2019 16:16:12 0
Dsi Genel Müdürü Aydin, Çay Baraji Insaatinda Incelemelerde Bulundu

 

Tarim ve Orman Bakanligi, Devlet Su Isleri (DSI) Afyonkarahisar’a yaptigi yatirimlarla ilimizin mümbit topraklarini su ile bulusturmaya, vatandaslarimiza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ediyor. Afyonkarahisar ilimizde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasi bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde de önemli rol oynamaktadir.

Büyük sulama projeleri alanlari disinda kalan kirsal kesimlerde kisa sürede sulu tarima geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarinin karsilanmasi hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsaminda Afyonkarahisar ilimizde nasibini aldi.

Bölgenin en yüksek baraji olan AfyonkarahisarÇay Barajinda 2018 yilinda gövde dolgusu tamamlanmis olup önyüz beton imalatlari da tamamlanmistir. Çay barajinin yilsonunda tamamlanarak 2019 Aralikayindasu tutulmasi hedeflenmektedir.

DSI Genel Müdürü MevlütAydin, Genel Müdür Yardimcilari Sadiye Yalçin, Oguz Kasap, Barajlar ve HES Dairesi Baskani Dinçer Aydogan, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Baskani Dr. Ayhan Koçbay, DSI Isparta 18. Bölge Müdürü Mahmut Berber ve beraberlerindeki teknik heyet ile birlikte 18 Ekim Cuma günü Afyonkarahisar Çay Barajinda incelemelerde bulundu.

Çay Baraji 105 Metre Yüksekligi Ile Bölgenin En Yüksegi

Ilk olarak Çay baraji insaat çalismalarinin koordine edildigi santiyeyi ziyaret eden DSI Genel MüdürüMevlüt Aydin, düzenlenen koordinasyon toplantisinda çalismalarda gelinen seviye hakkinda bilgi aldi.

Toplantinin ardindan baraj insaatinda incelemede bulanan DSI Genel Müdürü Mevlüt Aydin incelemelerinin ardindan yaptigi açiklamada ’Bugün ekibimiz ile birlikte Çay baraji insaatimizda incelemede bulunduk. Çay Barajimizin2018 yilinda gövde dolgusu tamamlanmis olup an itibari ile de önyüz beton imalatlari da tamamlanmistir.

Bilindigi üzere Çay Baraji 105 metre yüksekligi ile bölgenin en yüksek barajidir. 15,98 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olan Çay Barajinin tamamlanmasi ile 18 bin 550 dekar zirai arazinin sulanmasi, Çay ve Bolvadin ilçeleri ile Bolvadin'e bagli Disli ve Özburun beldelerinin içmesuyu ihtiyaçlari temin edilecektir.

Aydin, ’Çay Baraji insaati ile birlikte es zamanli çalismalari devam etmekte olan Çay Baraji Sulamasi ile Çay Baraji Isale Hatti isinin tamamlandiginin altini çizerek, Çay Baraji Aritma Tesisi insaatinda ise 72 seviyesinde çalismalarin devam ettigini belirtti.

Genel Müdür Aydin, ‘Son olarak Çay Barajinintamamlanmasi ile bölgede yapilacak sulu tarim ile birlikte bölge insaninin ekonomik olarak rahatlamasina ve 2019 birim fiyatlari ile milli ekonomiye 25 Milyon TLkatki saglanmasinin hedeflendigini ifade ederek, çalismalarda emegi geçenlere tesekkür ediyorum, diyerek açiklamalarini tamamladi.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °