Amacimiz Vatandasimizin Mutlulugunu Artirmak, Yasam Sartlarini Yükseltmek

Amacimiz vatandasimizin mutlulugunu artirmak, yasam sartlarini yükseltmek

Gündem 19.10.2019 15:54:58 0
Amacimiz Vatandasimizin Mutlulugunu Artirmak, Yasam Sartlarini Yükseltmek

Isparta Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü tarafindan ekim ayinin ‘Meme Kanseri Farkindalik Ayi’ olmasi dolayisiyla bir dizi program düzenlendi.

Belediye Saglik Isleri Müdürlügü bastirdigi kartlarla birlikte belediye personeline meme kanserine iliskin bilgilendirmelerde bulundu

.Saglik Isleri Müdürü Ender Güven ve müdürlük personeli Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’i makaminda ziyaret ederek, yapilan çalismalar hakkinda da bilgiler verdi.Isparta Belediyesi Saglik Isleri Müdürü Ender Güven, halkin sagligini korumak, gelistirmek, daha üst seviyede hizmet sunabilmek adina Saglik Isleri Müdürlügü için planlanan yeni yerden dolayi Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e tesekkür etti.

Güven, “Sizin emirlerinizle planladigimiz hizmet kollarimiz olusacak. Obezite, saglikli yasam merkezi, hareketli yasam merkezi olacak. Psikolojik ve aile danisma merkezimizi daha aktif hale getirip, hizmet alanlarinin çogaltilmasi, beslenmeye yönelik hizmetlerimizin gelistirilmesi adina, evde bakim hizmeti konularinda çok daha iyi hizmetler yapacagimiza inaniyoruz. Bu hizmetlerimizi daha da arttirarak daha profesyonel çalismayi hedefliyoruz” dedi.

Insanlari saglikla ilgili daha da bilinçlendirmek adina çalismalar yaptiklarini dile getiren Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Bir insanin yasam standardi vardir. Dogar, büyür, kendisinden bir nesil birakir, yaslanir ve ölür. Standart budur ama biz bunun arasina bir eser koymak zorundayiz.

Dogar, büyür, kendisinden bir nesil birakir, kendisinden bir eser birakir, yaslanir ve ölür. Eser dedigimiz bir bina yapmak degil. Bir insana dokunmamiz bile bir eserdir.

Onun sorununu çözmekte bir eserdir. Amacimiz insanlara faydali olmak. Faydali olabildiysek, amacimiza ulasmisiz demektir. Hem devletimizin imkânlarini yerinde kullanmisizdir, hem de dinen üzerimizde olan vazifeyi yerine getirmis olacagiz

. Bu mantikla çalisirsak, aldigimiz parayi hak ederek, insanlara faydali olarak bizde insani çalismalarimizi yerine getirmis oluruz”

dedi.Saglik konusunun hayatta önemli bir yer tuttugundan bahseden Baskan Basdegirmen, gerçeklestirdikleri evdeki bakim hizmetlerinin daha da gelistirilecegini kaydetti. Basdegirmen, “Vatandaslarimiza kisisel bakimlari için ekip gönderiyoruz, bunlardan memnunlar, güzel geri dönüsler aliyoruz” görüslerinde bulundu.Yine yeni bir sistem olusturuldugunu, vatandaslarin evlerinden çamasirlarinin alinarak, yikanmasi ve ütülenerek teslim edilmesiyle ilgili çalismalarinin bulundugunu belirten Baskan Basdegirmen, “Öncelikle yikama ve ütüleme bölümü hazirliyoruz”

ifadelerinde bulundu.Saglik personelinin evlere girdigini hatirlatan Baskan Basdegirmen, personelden vatandaslarin evlerinde eksik olan malzemelerin de tespit edilmesini istedi. Basdegirmen, “Gittiginiz evde sadece kisinin sagligi ile ilgili degil, evin yasam sartlariyla da ilgilenmeniz gerekiyor.

Saglikla ilgili hizmetin yaninda vatandasin oturacak yeri var mi? Dolabi bos mu, dolu mu?

Yemegi var mi? Evin temizlige ihtiyaci var mi? Eger temizlik gerekiyorsa biz yapariz, dolabi bossa doldururuz, oturacak bir kanepesi yoksa kanepe veririz. Vatandasimizin mutlulugunu arttirir, yasam sartlarini yükseltiriz.  Ihtiyaci olan çok vatandasimiz ihtiyaçlarini söyleyemiyor.

Aç, susuz kalabiliyorlar, komsularinin verdigi yemekle ögün geçiren vatandaslarimiz var. Belediye olarak insanlarimiza çok daha iyisini yapabilecek güçteyiz, imkanda ve düsüncedeyiz. Girdiginiz evlerdeki yasam sartlarini irdeleyin ve bizlere raporlarinizi ulastirin” dedi.


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °