Bakan Özlü, Büyüme Rakamlarini Degerlendirdi

BAKAN ÖZLÜ, BÜYÜME RAKAMLARINI DEGERLENDIRDI

Gündem 25.06.2016 00:01:35 0
Bakan Özlü, Büyüme Rakamlarini Degerlendirdi

BAKAN ÖZLÜ, BÜYÜME RAKAMLARINI DEGERLENDIRDI

 
 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Faruk Özlü; "Büyümenin sürükleyicisi, yüzde 5,9 büyüyen sanayi üretimi olmustur. Dünya ülkelerinin hala düsük büyüme sorunu yasadigi bir dönemde yakaladigimiz oran sanayicilerimizin öncülügünde gerçeklestirdigimiz bir basaridir" dedi.

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakani Faruk Özlü, bu yilin ilk çeyrek büyüme rakamlarina iliskin, "Büyümenin sürükleyicisi, yüzde 5,9 büyüyen sanayi üretimi olmustur. Dünya ülkelerinin hala düsük büyüme sorunu yasadigi bir dönemde yakaladigimiz oran, sanayicilerimizin öncülügünde gerçeklestirdigimiz bir basaridir." ifadelerini kullandi.

Özlü, yaptigi yazili açiklamada, büyüme rakamlarini degerlendirirken, Türkiye ekonomisinin sanayi öncülügünde büyümeye devam ettigini belirtti.

Türkiye'nin bu yilin ilk çeyreginde yüzde 4,8 büyüdügünü, böylelikle geçen yilin son çeyreginde basladigi yüksek büyüme trendini bu çeyrekte de sürdürdügünü vurgulayan Özlü, bu büyüme oraniyla Türkiye'nin dünyanin en hizli büyüyen ülkeleri arasinda yer aldigini bildirdi. Özlü, sunlari kaydetti:

"Çevre ülkelerde yasanan problemler ve dünyadaki finansal belirsizliklere ragmen, Türkiye hem kendi cografyasindaki ülkelerden hem de AB ortalamasindan çok daha iyi bir performans sergilemistir. Büyümenin sürükleyicisi, öngörülerimiz dahilinde yüzde 5,9 büyüyen sanayi üretimi olmustur. Dünya ülkelerinin hala düsük büyüme sorunu yasadigi bir dönemde yakaladigimiz oran sanayicilerimizin öncülügünde gerçeklestirdigimiz bir basaridir.  Türkiye sanayisi bir yandan nicelik olarak büyürken bir yandan da daha katma degerli ürünler üreterek nitelik olarak büyümektedir. Avrupa Birligi’ne artan ihracatimiz bu süreci daha da hizlandiracaktir."

 

Özlü, dünya ekonomilerinin yasadigi sorunlara ragmen, ülkenin bu denli güçlü büyümesinin, ne kadar yüksek bir potansiyele sahip oldugunu gösterdigini belirterek, Türkiye'nin sahip oldugu güven ve istikrarla, hem büyümesini hizlandirmaya hem de büyümenin kalitesini artirmaya devam edecegini ifade etti.


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °