Dünyanin En Iyi Bin Üniversitesinden 60Inin Türkiyede Oldugunu Duyanlar Fuar Alanina Akin Etti

Dünyanin en iyi bin üniversitesinden 60’inin Türkiye’de oldugunu duyanlar fuar alanina akin etti

Gündem 22.10.2019 09:56:49 0
Dünyanin En Iyi Bin Üniversitesinden 60Inin Türkiyede Oldugunu Duyanlar Fuar Alanina Akin Etti

IEFT Yurt Disi Egitim Fuarlari ailelerin ve gençlerin en dogru tercihi yapabilmesi için dünyanin en kaliteli egitim kurumlarini Türkiye’de bir çati altinda topladi. Ankara Sheraton Otel’de 21-22 Ekim tarihinde ziyaretçilerini agirlayan fuara katilim ve ilgi yogun oldu. Yurt disinda okuyabilmek, iyi bir is imkani bulmak isteyen gençler ve aileleri fuar alanini doldurdu.
IEFT Yurt Disi Egitim Fuari, en kaliteli egitim kurumlariyla birlikte Türkiye’de hafta boyunca devam edecek. 21-22 Ekim tarihlerinde Ankara Sheraton Otel düzenlenen fuar; 24 Ekim Izmir Hilton Izmir Otel, 26 Ekim Istanbul Anadolu Yakasi Bostanci Dedeman Otel ve 27-28 Ekim tarihlerinde Istanbul Avrupa Yakasi’nda bulunan Istanbul Kongre Merkezi Harbiye’de gerçeklestirilecek. Büyük katiliminin yasanacagi Istanbul’da IEFT Yurt Disi Egitim Fuari’nin 20 bin ziyaretçiyi agirlamasi bekleniyor.

“Aileler, çocuklarinin egitiminde yurt disinin önemini kavradilar”
Kolombiya Üniversitesinde yapilan arastirmadan bahseden IEFT Yurt Disi Egitim Fuarlari Müdürü Selime Tokoglu, “Fuara ailelerin ilgisi özellikle son birkaç yildir çok fazla. Türkiye çok genç bir nüfus. Özellikle aileler çocuklarinin egitiminde yurt disinin önemini kavradilar. Çünkü yurt disi egitimin ögrenciler için çok önemli bir nokta oldugunu söyleyebilirim. Kolombiya Üniversitesinin yaptigi bir arastirmaya göre; yurt disi egitim, ögrencilerin iyi bir kariyer, iyi bir maas, iyi bir is bulabilmeleri açisindan çok önemli bir rol oynuyor. Biz 29 ülkeden 250’nin üzerinde üniversite, kolej ve dil okulunun katilimini sagladik. Ankara’da da yaklasik 100 civarinda üniversite, kolej ve dil okulu var. Özellikle dünyada ilk binde yer alan 60 üniversite ilk kez IEFT fuarlarinda yer aldi” diye konustu.
Velilere tavsiyelerde bulunan Tokoglu, "Özellikle ögrenci ve velilerimize, buraya gelerek okullarla görüserek bilgi almalarini, saglanan burslar ve promosyonlar hakkinda bilgi almalarini tavsiye ediyorum. Bu firsati kaçirmamalarini tavsiye ediyorum" açiklamasinda bulundu.

"Aileler detayli bilgi almak istiyor"
IEFT Yurt disi Egitim Fuarlari Genel Müdür Yardimcisi Elif Deveci, son zamanlarda lise ve yaz okullarinin da talep gördügünden bahsetti. Deveci, "Yurt disinda lise ve yaz okullari son zamanlarda çok fazla talep görmeye basladi. Bundan 3-4 sene öncesine baktigimizda yurt disi egitimde lisans, yüksek lisans arastirmalari yapilirken son dönemde aileler çocuklarini daha küçük yaslarda egitime göndermeye basladi. Bunlarin basinda da yurt disinda lise egitimi geliyor. Ayni zamanda da kisa dönemli, yaz aylarinda katilmis olduklari yurt disinda yaz okulu programlari yer aliyor. Aileler detayli sekilde bilgi almak istiyor, bu nedenle de arastirma içerisindeler. Çok fazla aile var fuarda” dedi.

“Aileler de ayriliga hazir olup olmayacagini test etmeli”
Çocuklarini yurt disinda okutmak isteyen ailelerin egitime bütçe ayirmasi gerektigini belirten Deveci, "Yurt disinda lise egitimini genel olarak özetlemek gerekirse; Ingiltere’de her sey dahil egitim sunarlar. Konaklama, yeme, içme içinde. Yaklasik 23 bin sterlinle 50 bin sterlin arasinda degisen seçenekler bulabilirsiniz. Bunu Amerika’da 30 bin ile 60 bin dolar arasinda degisen fiyatla karsimiza getiriyor. Kanada’da ise bu fiyat 20 bin kanada dolariyla 70 bin Kanada dolari arasinda degisiklik gösterebiliyor. Avrupa ülkelerinde ise yillik 23 bin eurodan baslayan ücretli lise egitimi bulunmaktadir. Lise egitimi aileler için çok kolay bir program degil, çünkü küçük yasta çocugunuzdan ayri kaliyorsunuz. Biz Türk aileleri olarak, çocugumuzu Türkiye’de bile yatili bir okula verirken çok düsünüyoruz. Bu yurt disinda olacak, çocugunuza kolay ulasamayacaginiz bir yerde olacak. Bu nedenle aileler çocugunun yurt disinda bir egitim alip alamayacagini görebilme, kendilerinin böyle bir ayriliga hazir olup olamayacagini test etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandi.

“Birden fazla kültüre hakim olmaniz gerekiyor”
Evrensel bir insan olmanin öneminden bahseden Deveci, birden fazla dil ögrenmekten ziyade birden fazla kültüre hakim olmanin öneminden bahsetti. Deveci, “Öncelikli olarak su anda kabul etmemiz gerekir ki en önemli seylerden bir tanesi evrensel bir insan olabilmek. Küresellesen dünyaya ayak uydurabilmek, teknolojiyi göz ardi etmemek, kariyer hayatinizda önemli bir yere gelmek istiyorsaniz; birden fazla kültüre hakim olmaniz gerekiyor. Birden fazla dil demiyorum; birden fazla kültüre hakim olmaniz gerekiyor. Çünkü artik dil egitimi biz zorunluluk. Sadece Ingilizce degil, ikinci, üçüncü, dördüncü diller biliyorsunuz ki aranir hale geldi. Yurt disi egitimi; dil, kültür, uluslararasi platformlarda yer alabilmek, global bir dünya insani olabilmek için çok önemli. Tabii ki ailelerde bunun farkinda bu nedenle fuarlarimizin her geçen gün katilimci sayisi artiyor. Bugün Ankara’da çok ciddi bir taleple karsilastik. Kapilar açilali 2 saat oluyor ve simdiden çok ciddi bir rakama ulastik. Fuarimiz; 23 Ekim’de Izmir’de devam edecek. 25-27 Ekim’de de Istanbul’da olacagiz. Istanbul’da da daha çok okul agirlayacagiz. Yaklasik 25 ülkeden 200’ün üzerinde üniversite ve kolej bir araya gelecek” seklinde konustu.

“Maliyetler çok yüksek”
Avukatlik stajini bitirdigini söyleyen ve yurt disina dil egitimi için çikmak istedigini belirten Yagmur Kerimoglu, “Dil egitimi için buradayim. Ingiltere, Kanada’ya bakiyorum ama Malta’ya gidecegim gibi gözüküyor çünkü maliyetler çok yüksek. Genel olarak bütün üniversiteler var neredeyse o konuda iyi. Çok kalabalik. Ben ilkokuldan beri dil egitimi aliyorum. Hala Ingilizcem yeterli seviyede degil. Yurt disinda doktora yapmak istiyorum. Dil seviyem yeterli olmadigi için yüksek lisansimi burada yapiyorum. Artik yurt disinda egitim görmek önemli bir sey oldu. Türkiye’de gördügümüz egitim nedense çok kabul görmüyor artik. Malum hukuk mezunlari da çok fazla daha donanimli olabilmek için yurt disinda okumak istiyorum” dedi.

“Ingiltere’yi biraz pahali bulduk”
Iki kizinin da yurt disinda egitimlerini sürdürebilmeleri için fuara katilan ögrenci velisi Rabia Güngör, "Çocuklarim için fuara katildim. Bir kizim üniversiteyi bu yil bitirdi, yüksek lisans yapmak istiyor yurt disi egitiminde. Küçük kizim da bu sene üniversiteyi kazandi o da yurt disinda dil ögrensin diye göndermek istiyoruz. Tüm ülkelere bakiyoruz; Ingiltere’yi biraz pahali bulduk. Fuara ilk kez katiliyorum begendim, faydali bulduk" diye konustu.

“Temsilciler ve yetkili arkadaslardan bilgiler aliyorum”
Egitim kaliteleri artikça fiyatlarinda arttigini söyleyen Ayhan Dogulu, “Fuara yurt disindaki egitim programlariyla ilgili bilgi almak için geldim. Temsilciler ve yetkili arkadaslardan da bu bilgileri aliyorum. Kendi egitimim için düsünüyorum. Su anda Ingiltere, Amerika ve Kanada tercihlerim arasinda bulunuyor. Bunlari tercih etmemde; en çok tercih edilen ülkeler ve en çok tercih edilen ülkelerdeki üniversiteler arasinda ilk 3’te bulunmasi önemli rol oynuyor. Maliyetleri inceledim, temsilcilerle de görüsüyorum. Egitim kaliteleri artikça, egitim programlarindaki degerler artinca dogal olarak fiyatlar da artiyor” seklinde konustu.


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °