Afad Ekipleri 8 Metrelik Kuyudan Tilkiyi Sag Çikardi.

AFAD ekipleri 8 Metrelik Kuyudan Tilkiyi Sag çikardi.

Gündem 23.10.2019 10:16:19 0
Afad Ekipleri 8 Metrelik Kuyudan Tilkiyi Sag Çikardi.

 Afyonkarahisar’da yaklasik 8 metrelik bir su kuyusuna tilkinin düstügünü gören ve ekiplere haber veren patates toplayan kadin isçiler, bir yandan kurtarma operasyonunu izlerken diger yandan yemeklerini yedi.
Afyonkarahisar’in Suhut ilçesine bagli Balçikhisar köyü Harmanalti mevkiinde bir tilkinin kuyuya düstügünü gören vatandaslar durumu Suhut Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerine bildirdi. Ekipler, kuyudan gelen sesin nesli tükenmekte olan bir tilki oldugunu belirledi. Jandarma ekipleri de AFAD ekiplerinden yardim istedi.

Tilkinin mahsur kaldigi kuyuyu kontrol eden ekipler, ilk olarak tilkiyi kuyudan çikarmak için hazirlik yapti.

Yapilan hazirlik etüt çalismalarinin ardindan kurtarma aparatlari ile AFAD ekipleri büyük bir titizlikle tilkiyi zarar vermeden mahsur kaldigi 8 metrelik kuyudan çikardi.
Öte yandan, kuyuya yakin bir patates tarlasinda patates toplayan kadinlarin ise ögle yemegi için geldikleri kuyunun yakininda tilkiyi fark ederek ekiplere ihbarda bulundugu ögrenildi.

Tilkinin kurtarilmasi için ihbarda bulunan kadinlar, tilkinin mahsur kaldigi kuyudan kurtarilmasini ögle yemeklerini yemeye devam ederek tipki film izler gibi seyretti.
AFAD ekipleri tarafindan kurtarilan ve saglik durumu iyi olan tilki tekrar dogaya birakildi.

Vatandas Afad isbirligiyle Tilki kurtarilmis oldu.

Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °