Ahmetpasa, Günes Enerji Santraline Kavusuyor

Ahmetpasa, Günes Enerji Santrali’ne kavusuyor

Gündem 23.10.2019 16:30:36 0
Ahmetpasa, Günes Enerji Santraline Kavusuyor

 

Sinanpasa Ilçesine bagli Ahmetpasa Belediyesinin vizyon projelerinden olan ve aylik elektrik ihtiyacinin büyük bir kismini karsilayacak olan Günes Enerji Santrali için yer seçimi tamamlandi.

 

Ahmetpasa Belediye Baskani Eyüp Yakan’in girisimleriyle beldeye yapilacak olan Günes Enerji Santrali (GES) için yer seçimi yapildi. Çigiltipe Mahallesi mantarlik mevkisinde bulunan 22.000 metrekarelik alan Günes Enerji Santrali alani olarak belirlendi. Baskan Yakan’in vizyon projeleri arasinda yer alan Günes Enerji Santrali yapimi için yakinda imzalar atilacak.

 

“Vizyon projemizde sona yaklastik”

Konuyla ilgili açiklama yapan Ahmetpasa Belediye Baskani Eyüp Yakan,  “Günes Enerji Santrali (GES) bizim vizyon projelerimiz arasindadir. Belediye meclisinden aldigimiz karar dogrultusunda yer seçimini gerçeklestirdik. Çigiltipe Mahallesi mantarlik mevkisinde bulunan 22.000 metrekarelik alan Günes Enerji Santrali alani olarak belirledik. Beldemiz adina geç kalinmis bir projeye daha adim atmanin mutlulugunu ve gururunu yasamaktayiz. Belediyemizin elektrik ihtiyacinin büyük bölümünü karsilayacak olan bu tesis ile kendimize yetebilir bir kurum olma yolunda önemli mesafe katetmis olacagiz. Iller Bankasi destegi kapsaminda olan bu yatirimin gerçeklesmesi amaciyla basvurularimizi yaptik. Sürecin en kisa sürede tamamlanarak yapimina baslanmasi için Belediye meclisimiz ve personelimizle birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yakin bir zamanda imzalari da atacagiz” dedi.


Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °