Ankaradaki Afyonkarahisar Ve Ilçeleri Dayanisma Dernegi Yaptiklari Etkinlikte Biraraya Geldi.

Ankara’daki Afyonkarahisar ve Ilçeleri Dayanisma Dernegi Yaptiklari Etkinlikte Biraraya geldi.

Gündem 2.11.2019 14:58:30 0
Ankaradaki Afyonkarahisar Ve Ilçeleri Dayanisma Dernegi Yaptiklari Etkinlikte Biraraya Geldi.

 

Ankara’da bulunan Afyonkarahisar ve Ilçeleri Dayanisma Dernegi'nin dernek genel merkezinde düzenledigi kahvaltida Ankara’da okuyan Afyonkarahisarli üniversite ögrencileri ve Afyonkarahisarli hemsehriler Cumhuriyetimizin 96. yil dönümünü kutlamak üzere bir araya geldi. 

 

Dernek Genel Baskani Mehmet Ali Özerkan'in programi açiklamasindan sonra dernegin kurucu genel baskani Prof. Dr. Irfan Ünver Nasrattinoglu açilis konusmasini yaparak, katilimcilari Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile tüm sehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalik saygi durusuna davet etti, ardindan Istiklal Marsi okundu.

 

Nasrattinoglu; cumhuriyetin anlam ve önemi üzerinde durarak, Kurtulus Savasi'nda en çok etkilenen bölgelerden birinin Afyonkarahisar oldugunu, Atatürk’e ve Cumhuriyete sahip çikilmasi konusunda tüm Afyonkarahisarlilara ve gençlere büyük görevler düstügünü vurguladi.

 

Dernek Genel Baskani Mehmet Ali Özerkan da kahvaltiya katilan misafirlere "Hosgeldiniz" diyerek, katilimlarindan duydugu memnuniyeti ifade etti, cumhuriyet bayramlarini kutladi. Özerkan, dernegin tarihçesi hakkinda kisaca bilgi verdi. Dernegin 1975 yilinda kuruldugunu, özel idareye ait olan Afyonlular Konukevi'nin 2012 yilinda satildigini, yeni bir yer edinmenin zorunlu hale geldigini, dernek yönetim kurulunun çabalari ve hayirsever hemsehrilerimizin destegi ile dernek merkezinin alinabildigini ve o zamandan bugünlere geldiklerini açikladi. Bu yil ilk defa Ankara’da okuyan Afyonkarahisarli ögrencilere burs verme imkanina kavustuklarini dile getirdi. Yine hayirsever hemsehrilerimizin maddi manevi destegi ile bundan sonra daha iyi noktalara geleceklerine olan inancini vurguladi.

Kahvaltiya katilan misafirlerden 21. dönem Afyonkarahisar milletvekili Müjdat Kayayerli yaptigi konusmada; Cumhuriyeti Bayrami'ni kutlayarak, milli birlik ve beraberlik üzerinde durdu. Ögrencilerin her zaman yanlarinda olacagini belirterek tüm Afyonkarahisarli üniversite ögrencilerinin basarili olmalarini diledi.

Programin moderatörü ve dernegin kurucu baskan vekili, sair Ahmet Bodur ile Mürside Oklu Ayhan kendi yazmis olduklari siirleri, Irfan Ünver Nasrattinoglu ve bir hemsehrileri alinti siirler okuyarak renk kattilar. Anilarin anlatildigi hos sohbetle devam eden kahvalti sürerken, kiz ögrencilerin Afyonkarahisar agzi ile anlattiklari fikralar herkesi güldürdü.

Gelen misafirlerin tek tek kendilerini tanitmalarindan sonra, coskuyla kutlanan bayram ve toplanti güzel dileklerle sona erdi.

 

Mürside OKLU AYHAN


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °