Rahvan Atçilar Türkiye Sampiyonasina Hazirlaniyor

Rahvan atçilar Türkiye Sampiyonasina hazirlaniyor

Gündem 3.11.2019 12:01:10 0
Rahvan Atçilar Türkiye Sampiyonasina Hazirlaniyor

Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesinde keyif atçiligi ile baslayan serüven Türkiye Sampiyonasina kadar uzandi.
Sandikli’da at yetistiriciligi yapan Yunus Arslan, 8 yasinda basladigi at sevgisi önce keyif biniciligi, Türkiye’nin çesitli bölgelerinde yapilan rahvan at yarislari ile devam etti.

Kisa sürede bu yarismalarda birçok birincilik, ikincilik ve üçüncülük ile kupa ve madalyalar kazanan Yunus Arslan, son olarak hedefinin 17 Kasim’da Izmir Sirinyer Hipodromunda yapilacak olan Federasyon rahvan at yarisi sampiyonasinda birincilik elde etmek oldugunu belirtti.

“Keyif atçiligi ile basladik, sampiyonaya gidiyoruz”
Bir yandan yüksekögretimine devam eden, diger yandan da sampiyonaya hazirlanmak için rahvan atlarina zaman ayiran Yunus Arslan, “Yaklasik 8 yasinda çevremden görerek bu heveslendim.

Bizim atçilar arasinda keyif atçiligi ve yarisçilik olur

. Biz keyif atçiligi ile bu meraka basladik. Bir at nasip oldu, onunla yarisa girdik ve yarislardan kisa sürede jokeyimiz Sükrü Derebeyi ile birçok kupamiz oldu. Sandikli’nin adini duyurduk.

Baskanimiz Mustafa Çöl’den den Sandikli’da yaris sözü aldik.

Insallah gelecek sene burada da bir yaris yapmak istiyoruz.

Atçilik güzel bir sey gençlerin çok ilgisi var.

En son Nazilli’de büyük bir yarisimiz oldu.

Büyük orta kategorisinde 3.’lük yaptik. Bu ayin 17’sinde de Türkiye Sampiyonasi var oraya katilacagiz. Türkiye’nin çesitli bölgelerine giderek atlarimizi yaristiriyoruz” dedi.

“Türkiye’nin dört bir yaninda bu yarislar düzenleniyor”
At yetistiricisi ve Jokey Orhan Demirok ise, “Türkiye’nin birçok ilinde bu yarislar düzenleniyor. Geleneksel Spor Dallari Federasyonu tarafindan bu yarislarda ilk üçe giren atlarimiz.

Sezon sonunda Türkiye sampiyonluguna hak kazaniyor. Bunlari kazanmasi için ilk üçe girmeleri, pedikürleri ve atlarin nüfus kimlikleri olmasi gerekiyor

Bunun yaninda atlarin saglikli bir ortamda yarismasina olanak saglandigi gibi bu atlar kayit altina alinarak at sahiplerini ileriye dönük daha iyi bir zemin olusturmaya çalisiyor federasyonumuz.

Iki üç yarisimiz kaldi. Son yarisimiz federasyon yarisi olup son yaris federasyon yarisi olup tekrar yeni sezona atlarimiz idman alarak yeni yarislara hazirlanacak” dedi.


Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °