“Darbeye Katilanlar Müebbet Yardim Edenler Yardim Oraninda Hapiste Kalacak”

“FETÖ dünyanin en sinsi ve hain terör örgütüdür”

Gündem 5.11.2019 17:44:24 0
“Darbeye Katilanlar Müebbet Yardim Edenler Yardim Oraninda Hapiste Kalacak”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya FETÖ tahliyelerihakkinda açiklamalarda bulundu. Özkaya açiklamasinda, “Darbe suçunu organize edip katilanlar ölesiye kadar hapiste kalacaktir. Yardim edenler de yardimi oraninda hapiste kalacaktir” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya FETÖ’nün medya yapilanmasi davasinda verilen Ahmet Altan ve Nazli Ilicak hakkindaki tahliye ve Mehmet Altan hakkindaki beraat kararlari üzerine açiklamalarda bulundu.

Açiklamasina “Tahliyeler nedeniyle hakli olarak kizgin ve üzgün oldugunuzu görüyorum” diyen Özkaya söyle dedi:

“FETÖ, dünyanin en sinsi ve hain bir terör örgütüdür.Akli olup da aksini düsünen ya ahmaktir ya da hain,akli olmayanin zaten sorumlulugu yoktur. Bu örgüte acidigimiz zaman acinacak hale geliriz.”

 

“Terör örgütü yöneticiligi sucu 5-15 yil hapis gerektirir”

 

Özkaya, “Sunu da unutmayalim; Darbe suçunu organize edip katilanlar ölesiye kadar hapiste kalacaktir.

Hiçbir güç Allah’in izni ile onlari oradan çikartamayacaktir. Yardim edenler de yardimi oraninda hapiste kalacaktir.

Fakat, terör örgütü üyeligi ve yöneticiligi suçu 5-15 yil arasinda hapis cezasini gerektiren suçtur.

Yani bu suçtan ceza alan kisi cezasini çektikten sonra “terör mahkûmu” olarak hapisten çikabilir.PKK/DEAS/DHKP-C gibi örgütler için de aynisi geçerlidir” dedi.

 

“Türkiye bir hukuk devletidir”

 

Özkaya açiklamasindaTürkiye’nin bir hukuk devleti oldugunu, kanunlarin makam ve sifati ne olursa olsun herkesi baglayacagini belirtti. Hukukun yanlislarini kendi içinde düzeltecegini, hatta yanlis yola giren hakimleri bile düzeltecegini ifade etti. Bu nedenle FETÖ ve diger terör örgütlerine karsi kinimizi diri tutmak ve bunlarla acimasizca mücadele etmek zorunda oldugumuzu söyleyen Milletvekili Özkaya, bu süreçte üzüntüye ve ümitsizlige yer olmadigini sözlerine ekledi.

 

 

 


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °