Afyon Dünyanin En Iyi Pistine Sahip

MOTOKROS’DA TÜRKIYE SAMPIYONASI HEYECANI AFYON’DA

Gündem 5.11.2019 18:02:57 0
Afyon Dünyanin En Iyi Pistine Sahip

 

 Türkiye Motokros Sampiyonasi'nin 4. Ayak yarislari 9-10 Kasim tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapilacak.

 Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2019 takviminde yer alan Türkiye Motokros Sampiyonasi'nin 4. ayagi 9-10 Kasim tarihlerinde Afyon Motor Sporlari Merkezi’nde düzenlenecek

. Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle yapilacak sezonun 4. Ayak yarisina Istanbul, Ankara, Izmir, Mugla, Antalya, Adana, Sakarya ve Bursa basta olmak üzere birçok ilden sporcu katilacak.

Yarislar, 10 Kasim Atatürk'ü Anma Yarisi kapsaminda düzenlenecek.

Türkiye Motokros Sampiyonasi, MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc ve Veteran siniflarinda kosulacak. Hava ve pist sartlari nedeniyle 50 cc yarislari düzenlenmeyecek.

 

Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan Kocatepe Spor Kompleksi içerisinde yer alan Zafer Stadyumu ile Spor Salonu ve Su Sporlari Merkezi’nin hemen yaninda insa edilen “Afyonkarahisar Motor Sporlari Merkezi” Türkiye’nin ve bölge ülkelerin uluslararasi spor organizasyonlarindaki standartlari karsilayacak sekilde hazirlandi.

FIM’den “En Iyi Alt Yapi” ve “En Iyi Padok” ödüllerini alan 250 bin metrekarelik alan üzerine kurulu pist, dünya genelindeki tüm uluslararasi sampiyonalara ev sahipligi yapacak kapasitede insa edildi.

Uzunlugu bin 750 mt ve en genis yeri 15 mt, en dar yeri ise 8 mt olan yaris pistinde 9 rampa, iki adet ikili hiz kesici, 9 adet tekli hiz kesici yaris heyecanini en üst düzeye ulastiriyor.

Dünyada benzerlerinden farkli olarak yaklasik 45 bin metrekarelik asfalt padok gelen misafirlerin tamaminin ayni anda elektrik ve su ihtiyaçlarini karsilayacak teknik alt yapiya sahip.

 


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °