Bombali Saldiri Için Türkiyeye Gelen Kadin Terörist Yakalandi

Bombali saldiri için Türkiye'ye gelen kadin terörist yakalandi

Gündem 14.11.2019 15:35:16 0
Bombali Saldiri Için Türkiyeye Gelen Kadin Terörist Yakalandi

Adana terör polisi büyüksehirlerde bomba patlatarak Türkiye ekonomisini hedef almayi amaçlayan YPG'li kadin teröristi ve ona yardim eden 3 kisiyi yakaladi.
Adana Emniyet Müdürlügüne bagli Terörle Mücadele ile Istihbarat Sube Müdürlügü ekiplerinin Türkiye'de yapilacak olan bombali eylemleri önlemek için yaptigi ortak çalismada 2004 yilinda Ankara Hacattepe Üniversitesi Çocuk Gelisimi Bölümünde okurken bölücü terör örgütü PKK'ya katilan ve basta Kandil olmak üzere terör örgütünün birçok kampinda bomba egitimi alip daha sonra da 'bomba egitmeni' olan Elif K.'nin (25) Halil M. isimli Suriyeli bir terörist ile Kobani'den Türkiye'ye kaçak yollardan giris yaptigini ve Adana'ya gelecegini ögrendi. Bunun üzerine polis ekipleri Incirlik Park Alaninda önlem alarak teröristleri beklemeye basladi.

Sanliurfa’nin Suruç ilçesinden Türkiye'ye giris yapan teröristler kendilerine aile süsü vererek Adana'ya kadar geldi. Ancak Adana polisi Elif K. (25) ile Halil M.’nin (26) bulundugu araci durdurdu

Arapça konusan zanlilar polise Suriye kimligi verdi. Ekipler, Adana il Göç Idaresi Müdürlügünden kontrol ettirdigi kimligin sahte oldugunu anladi. Kimliklerin üzerine kendi fotograflarini yapistirdiklari ortaya çikan süpheliler gözaltina alindi.

Polis, kadinin Türkçe konusmalara tepki vermesinden isi çözdü
Emniyette sorguya alinan Elif K., Türkçe bilmiyormus gibi davranarak sürekli Arapça ve Kürtçe konusmaya basladi. Örgüt tarafindan infaz edilir korkusuyla gerçek kimligini açiklamayan Elif K., kendisinin Suriye vatandasi oldugunu iddia etti. Polis kadin teröristin Türkiyeli oldugunu anlayarak onun yaninda sik sik Türkçe konusarak tepkisini ölçtü. Örgüt ile ilgili konusulan Türkçe konulara tepki veren kadin terörist sorguda itirafta bulundu

. Bunun üzerine Elif K., 2014 yilinda Hacettepe Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelisim Bölümü 2’nci sinifta okurken egitimi yarida birakarak PKK’ya katildigini söyledi.
Uzaktan kumandali ve saat ayarli 13 farkli çesitte bomba yapmayi bildigini söyleyen Elif K., Türkiye’ye bombali bir eylem yapmak için geldigini söyledi. Sahte kimlik düzenleme, sabotaj, suikast, metropolde saldiri egitimleri aldigini söyleyen Elif K., terör örgütü PKK’nin sözde özel kuvvetler egiticisi oldugunu anlatti. PKK saflarinda egitim gördükten sonra YPG saflarina geçen Elif K.'nin, “PKK neyse YPG de odur” dedigi ögrenildi.
Süpheli Elif K., sorgusunda Türkiye’ye önceden sokularak bombanin malzemelerinin gizlendigi yerin koordinatlarini polise verdi. Ekipler söz konusu ildeki adrese yaptigi operasyonda kavanoz içinde 7 litre nitrometan-anilin karisimi sivi patlayici ele geçirdi. Bu patlayicinin 2016 yilinda Ankara’nin Güven Parki'ndaki 34 kisinin öldügü bombali eylemde kullanilan patlayiciyla ayni oldugu ortaya çikti. Planlanan kanli eylemin nerede yapilacagi örgüt tarafindan kendi inisiyatifine birakildigi anlatan Elif K. kesif yaptiktan sonra en yogun bölgede Türkiye ekonomisini zora sokmak çökertmek için büyüksehirlerin birinde bomba patlatacagini anlatti.
Üniversitede okurken terör örgütüne katilan Elif K., parmak izi birakmamak için ehliyet dahi almadigini, bu yüzden adeta hayalet gibi oldugunu ifade etti. Itiraflarda bulunan Elif K. ile kocasi görünümdeki Suriyeli Halil M., çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligi tarafindan tutuklandi. Zanlilari para karsiliginda ülkeye kaçak yollarla soktugu ileri sürülen H.Ç. ve O.S. de


Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °