Vali Mustafa Tutulmaz 1.uluslararasi Atabek Ebru Festivalinin Açilisina Katildi

Vali Mustafa Tutulmaz 1.Uluslararasi Atabek Ebru Festivalinin Açilisina Katildi

Gündem 16.11.2019 11:25:20 0
Vali Mustafa Tutulmaz 1.uluslararasi Atabek Ebru Festivalinin Açilisina Katildi

Vali Mustafa Tutulmaz Ahmet Semsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri kapsaminda Il Kültür ve Turizm Müdürlügünce düzenlenen Afyonkarahisar 1. Uluslararasi Atabek Ebru Festivali’ne katildi.

Zafer Meydaninda yapilan festivalin açilis programina Vali Mustafa Tutulmaz, Ikmal ve Garnizon Komutani Tugg. Osman Alp, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, Il Müdürleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Türk Islam Süsleme Sanatinin usta isimlerinden Ömer Faruk Atabek adina düzenlenen festival kapsaminda Dinar Belediye Bandosu esliginde Imaret Camisinden Zafer Meydanina kortej yürüyüs gerçeklestirildi.

Zafer Meydaninda yapilan programda saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan müzik dinletisi sunuldu.

Daha sonra protokol konusmalarina geçildi. Ilk olarak festivalin destekçilerinden Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Dernegi Baskani Zeynep Gürman konustu.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanir’da 11-18 Kasim tarihleri arasinda düzenlenen festival kapsaminda yapilan etkinlikler hakkinda bilgiler verdi.

Afyon Sanatin Merkezi Olmak Için Adimlar Atiyor

Belediye Baskani Mehmet Zeybek ise konusmasinda: “Ahmet Semsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günleri kapsaminda düzenlenen Ebru Festivali’nin ilimiz ve ülkemiz için hayirlar getirmesini temenni ediyorum. Bereketli topraklari, sifali termal kaynaklari, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle pek çok medeniyete ev sahipligi yapmis Anadolu’nun incisi Afyonkarahisar’da böylesi güzel bir festivale ev sahipligi yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Afyonkarahisar; Anadolu sehirleri arasinda sanatin merkezi olmak için adimlar atiyor. Tek amacimiz var. O da el birligi ve gönül birligi ile Afyonkarahisar’a hizmet etmektir. Bu amaç dogrultusunda Zafer Meydanimiz, hizmete girdiginden bu yana birçok kültürel ve sanatsal etkinlige ev sahipligi yapti, bundan sonra da yapmaya devam edecek. Bu anlamli festivali düzenlemekteki tek amacimiz kültürel degerlerimizi korumak, yasatmak ve kusaktan kusaga aktaran sanatçilarimizi tanitarak desteklemektir” dedi.

Kültürel Degerlerimizi Ülkemizle ve Dünyayla Paylasmaliyiz 

Programda son olarak konusan ve Afyonkarahisar’in kültürlerin kesistigi bir il oldugunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bir ay önce baslatilan Ahmet Semsettin Karahisari Kültür ve Sanat Günlerinin ikinci ayagi bugün yapiliyor

Ilimiz gerçekten kültürlerin kesistigi bir yer. Bunun sonucu olarak ta kültür ve sanatta da ayni sekilde farkli kültüre ev sahipligi yapan ve bunun sonucunda da degisik sanatlarin olusmasina ev sahipligi yapan bir iliz.

Bunlarin gün yüzüne çikarilmasi gerekir.

Bu kültürel degerlerimizin daha iyi bir sekilde öncelikle toplumuzda ve daha sonra da ülkemizin diger yerleri ve dünya ile paylasmamiz gerekir.

Bir taraftan da sanatkârlarimiza sahip çikmamiz gerekir. Iste bu festivaller buna bir yönüyle dikkat çeken etkinliklerdir” diye konustu.

UNESCO Tescilini Iyi Degerlendirmeliyiz

Afyonkarahisar’i tanitmak için çok sayida etkinlik yapildigini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Biz ilimizi tanitabilmek birçok etkinlige ev sahipligi yapiyoruz.

Halkimizda buna katiliyor ve son derece mutlu bir sekilde bu etkinliklerden faydalaniyor.

Bu festivalde de ayni duygulari yasayacagimiza inaniyorum. Ilimiz her geçen gün tanitimini daha üst bir konuma getirmistir. Geçen haftalarda ilimiz UNESCO tarafindan Gastronomi Sehri ilan edildi.

Bunu hem kültürümüzün devam etmesi açisindan, hem de bu kültürümüzü dünya ile paylasmamiz açisindan iyi degerlendirmemiz lazim.

Farkli bakis açilari ile Gastronomiden ilimiz nasil faydalanabilir, bundan nasil daha fazla kisiye as ve is saglayabiliriz, bunun üzerinde farkli bir sekilde durarak, yorumlayarak bunu kazanima çevirmeliyiz.

Ben emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.

Festivalin bu yil basarili bir sekilde sonuçlanmasini ve önümüzdeki yila da basarili bir sekilde baslamasini diliyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Erkmen Belediyesi Halk Oyunlari Ekibi gösterilerini sergiledi. Akabinde Fikret Güzeldemir Afyon Türkülerinden olusan mini bir konser verdi.

Festivalde Adnan Sahin tarafindan Ebrunamenin okunmasinin ardindan Festivale ismi verilen Ömer Faruk Atabek’in kizi Gülbin Atabek tarafindan yapilan tesekkür konusmasiyla program sona erdi.

Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °