Egeliler Ankarada Bir Araya Geldi

Amacimiz, Egemize ve, Türkiyemize, hizmet etmektir

Gündem 17.11.2019 12:42:23 0
Egeliler Ankarada Bir Araya Geldi

 

Egem Platformu tarafindan 12’ncisini düzenlenen “Egeliler, Birlik ve Beraberlik” kokteyli Ankara’da gerçeklesti. Orman ve Su Isleri Eski Bakani Veysel Eroglu’nun yanisira birçok yeni ve eski milletvekilinin katildigi kokteylde Egem Platformu Dönem Baskani Halil Apaydin Egem Platformu’nun çalismalarini anlatti.

Atatürk’ün kurdugu cumhuriyeti çagdas ülkelerle yarisir duruma getirmenin sorumlulugu ile çalistiklarini belirten Apaydin “Bilindigi üzere 10 Kasim da Mustafa Kemal Atatürk’ü andik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu ve bizlere emanet ettigi Cumhuriyetimizi huzur ve refah dolu yarinlara ulastirmak ve çagdas ülkelerle yarisir duruma getirmek sorumlulugu içinde çalistigimizi ve çalismaya devam edecegimizi belirtmek istiyorum. Yine yakin zamanda aramizdan ayrilan ve platformumuzun etkinliklerine katilmis ve destek olmus Denizli Milletvekilimiz Merhum Kazim Arslan’i saygiyla aniyorum.” dedi.

Bilindigi üzere Egem Platformu Ege Bölgesi’ni olusturan Afyonkarahisar, Aydin, Denizli, Izmir, Kütahya, Manisa, Mugla ve Usak illerinin Ankara’da faaliyet gösteren vakif ve derneklerinin bir araya gelmesi ile 2005 yilinda kurulmustur.

 

Amaçlarini Ege’ye ve Türkiye’ye hizmet etmek olarak açiklayan baskan Apaydin “Platformumuzun amaci Ege Bölgesi’ni olusturan illerimiz arasinda is birligi, güç birligi ve dayanismayi saglayarak birlik ve beraberlik anlayisi içerisinde Egemize ve Türkiyemize hizmet etmektir.

Platformumuz, kurulusundan itibaren geçen 14 yillik süre içinde kurulus amaçlarimiza uygun olarak pek çok etkinlik gerçeklestirerek bölgemizin her yönüyle tanitimina, Egeliler arasindaki birlik ve beraberligin artmasina, hemserilerimiz arasinda “EGELIYIM” kavraminin olusmasina katki sagladigi gibi Egelilerin Ankara’da büyük bir güç oldugunu da göstermistir.

Bu amaçlar dogrultusunda platformumuz Ankara’da Ege Illeri Türkiye Tanitim Günleri, Plastik Sanatlar Sergisi gibi pek çok etkinlik gerçeklestirmistir.” dedi.

Etkinliklere 300 bin kisi katildi

Ege Bölgesi’nin tanitilmasini amaçlayan etkinliklere 300 bin kisinin katildigini vurgulayan Apaydin “Platformumuzun önceki yillarda Ankara’da 11 kez gerçeklestirdigi “Ege Illeri Türkiye Tanitim Günleri ve Etkinlikleri” ile bölgemizin tarihi, turizmi, kültürü, folkloru, yöresel yemekleri, sanayi ve ticaret potansiyeli ile, dogal kaynaklar ve el sanatlari yönünden tanitilmasina katkida bulunulmustur. Ege Bölgesinin her yönüyle tanitilmasini amaçlayan bu etkinliklerde her yil yaklasik 300 bin kisi ziyaret etmis ve etkinlikler büyük ilgi uyandirmistir.

Platformumuzca düzenlenen Ege Illeri Türkiye Tanitim Günleri ve Etkinliklerinin 12’ncisini, 28 Kasim 1 Aralik 2019 tarihleri arasinda ANFA Altinpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilecektir. 4 gün sürecek olan 12’nci Ege Illeri Türkiye Tanitim Günlerinde hemserilerimizi görmek bizlere moral ve güç verecektir.” dedi.

Ege Bölgesi’ni güçlü bir sekilde temsil etmeye devam edecegiz

Ankara’da 200 binin üzerinde Egeli’nin yasadigini söyleyen Apaydin Ege Bölgesi’ni Ankara’da güçlü bir sekilde temsil edeceklerini vurgulayarak “Egem Platformu olarak bizler, Ege Bölgesini olusturan iller ile Ankara arasinda bir köprü vazifesini yerine getirmeye, hemserilerimiz arasindaki birliktelik ve dayanismayi daha ileriye tasimaya, bölgemiz insaninin yaninda olmaya, bölgemizin gelismesine ve her

yönüyle tanitimina katki saglamaya çalisacagiz. Ankara’da Egemizi güçlü bir sekilde temsil etmeye devam edecegiz.

Ege Bölgesi yer alti ve yer üstü kaynaklarinin yani sira yetismis insan potansiyeli açisindan Türkiyemiz için önemli bir bölgedir. Ege insani milli mücadele de vardir, cumhuriyetimizin kurulusunda vardir, devlet yönetiminde vardir.

Ege insani cumhuriyetimizin çimentosudur.

Bu nedenle cumhuriyetimizin kazanimlarina sahip çikmak, yasatmak, birlik ve beraberlik anlayisi içinde ülkemizi daha ileriye tasimak, milli mücadele de tüm zorluklari yasamis her Egelinin görevi ve sorumlulugudur.

Egem Platformu, Atatürk’ün gösterdigi hedeften hiç sasmamistir.

Cumhuriyetimizin bekasi ve ülkemizin gelecegi için elini tasin altina koymaktan hiçbir zaman çekinmemistir. Bu sorumluluk bilinci içerisinde hiç kuskunuz olmasin bundan sonra da çekinmeyecektir.

200 binin üzerinde Egelinin yasadigi Ankara’da bölgemizin yetismis insan potansiyeline güveniyoruz. Egem Platformu olarak Egeli siyasilerden talebimiz kurum ve kuruluslarin yönetiminde görev alan Egeli hemserilerimizin sayisinin artmasi ve etkin görevlerde bulunmasidir. Bu durum is dünyasi içinde geçerlidir. Çünkü Egemizin insani yeterli bilgi ve donanima sahiptir.

Son olarak cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, bu ülke için can vermis bütün sehitlerimizi saygiyla aniyoruz. Gazilerimize de saglikli ömürler diliyoruz.” seklinde konustu.


Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °