Afad Gönüllüleri Bir Araya Geldi

AFAD gönüllüleri bir araya geldi

Gündem 20.11.2019 14:38:25 0
Afad Gönüllüleri Bir Araya Geldi

 Afyonkarahisar’daki AFAD gönüllüleri Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü tarafindan düzenlenen programla bir araya geldiler.
Afyonkarahisar Il Afet ve AcilMüdürlügü tarafindan “AFAD Durum  Gönüllüleri Bulusmasié programi düzenlendi. Programa; Afyonkarahisar Vali Yardimcisi Ümit Kayacan, AFAD Il Müdürü Mehmet Buldan, 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Gülsün Ates Dogan, daire müdürleri çok sayida AFAD gönüllüsü katildi.

AFAD Il Müdürü Mehmet Buldan, AFAD gönüllülerinin önemine dikkat çekerek, Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi afetin her asamasi ile ilgili pek çok proje yürüttügünü söyledi.

Buldan, "Bu proje ile afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gerçek ve tüzel kisilerin sürece dahil edilmesi amaciyla, görev alanlarinin belirlenmesi, egitimlerle kapasitelerinin arttirilmasi ve gönüllülük sistemi içerisindeki performanslarinin takip edilmesi hedeflenmistir.

AFAD Gönüllüleri afet öncesinde, afet esnasinda ve afet sonrasinda ihtiyaç duyulan saglik, beslenme, psikososyal destek, barinma, arama kurtarma gibi alanlarda yetistirilerek afetin her evresinde etkin sekilde çalismalari saglanacak ve toplum afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilecektir” diye konustu.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °