En Büyük Pay Yatirimlara Ayrildi

Uyumlu Çalismaniz Için Kutluyorum

Gündem 21.11.2019 22:47:09 0
En Büyük Pay Yatirimlara Ayrildi

Vali Mustafa Tutulmaz, Il Genel Meclisinin 2020 bütçe görüsmelerinin tamamlanmasi dolayisiyla Valiligimizce düzenlenen yemekte Il Genel Meclisi Baskani Burhanettin Çoban, Il Genel Meclisi Üyeleri ve Il Özel Idaresi Kurum Müdürleriyle bir araya geldi.

 

Yemekte ilk olarak Il Genel Meclisi Baskani Burhanettin Çoban söz aldi. Tüm arkadaslarimizin büyük bir vatanseverlikle, kaynaklari en verimli sekilde, israfa, sasaya gerek olmaksizin kullanma niyetinde oldugunu çok iyi biliyoruz. Iste bu avantajimiz nedeniyle güzel bir bütçe dönemi gerçeklestirdik. Elbette her ilçemizde Il Genel Meclis üyemizin talepleri daha fazlaydi. Bunu tamamen karsilayamadik, ama mümkün oldugunca beklentileri büyük ölçüde karsilayan, ayni zamanda kaynaklari da yerinde karsilayan bir bütçe gerçeklesti. Bütçemizde en büyük pay yüzde 60 oranla yatirimlara ayrildi. Bizim için öncelikli olarak kirsal kesimin, köylerimizin temel ihtiyaci su ve kanalizasyondur. Sonra yol gelir, digerleri daha sonra gelir. Biz tüm planlarimizda bu kistasi uygulamaya gayret ettik” dedi.

 

Daha sonra söz alan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu yil ilk kez seçilen arkadaslar için ilk bütçe çalismasi oldu. Ilk bütçenin heyecani vardi. Tabi ki bütçe ilçelere kaynak aktarmanin yoludur. Çok heyecanli ve yorucu bir çalismadir. Bundan dolayi sizlere tesekkür ediyor ve tebrik ediyorum.

Çünkü farkli partiler olmasina ragmen en küçük bir sikinti olmadan bütçe görüsmelerinde oybirligi ile sonuca varabilmek önemli bir sonuçtur ve bunu da basardiginiz için sizleri özellikle bu nedenle tebrik ediyorum.

Basta Il Genel Meclisi Baskanimiz olmak üzere tüm Il Genel Meclisi üyelerine ve Il Özel Idaresi çalisanlarina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Her Bir Kurusun Takipçisi Olacagim

Vatandasa dokunan hizmetlere öncelik verildigini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bütçe bir taraftan da karar organi tarafindan yürütme erkine yetki vermek ve bu yetkiyi de sinirlandirmaktir. Siz görevinizi yaptiniz bundan sonraki görev bizlere düsüyor. Bunu verimli bir sekilde en ücra köydeki vatandasimizin ihtiyacini karsilamak için kullanmak bizlere düsüyor. Insallah bunun geregini bundan önce yaptigimiz gibi bundan sonra da ayni duyarlilikla, ayni hassasiyetle yapacagiz.

Buna inanin. Bu konuda gönlünüz rahat olsun. Sahsim adina sunu söyleyebilirim. En küçük kurusun hesabini sorma yönünde gayretimi bilirler

. Bu islerin takipçisi olacagim. 2 buçuk yila yakin süreçte çok verimli hizmetler yaptik. Az paralarla çok yatirim yaptik

. Bunu tasra da kamu kurum ve kuruluslarinda da görmek mümkündür. Vatandasa dokunan, onlarin günlük konforunu saglayacak hizmetlere öncelik veriyoruz” ifadelerini kullandi.

Afyonkarahisar Artik Herkesin Gelmek Istedigi Bir Sehir

Görev süresince Afyonkarahisar’i markalastirabilmek için önemli çalismalar yaptigini ve bunun veriminin de bir bir alinmaya basladigini belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu dönemde ilimizi Marka Kent haline getirebilmek adina ciddi çalismalar yaptik. Bunlardan da birer birer verim aliyoruz. En son gastronomi alaninda dünyada 36 sehir arasina girdik. Ülkemizde de 3 sehir arasina girdik. Bu kendiliginden olusan hususlar degildir.

Bunlari kazanabilmek için emek gerekiyor,  çaba gerekiyor, geçmisini iyi hazirlamak gerekiyor. Afyonkarahisar'da tüm çalisma arkadaslarimizla bu konuda belediyemizin de isbirligi içerisinde güzel çalismalar yapildi. Bu çalismalarin sonucunu da bir bir aliyoruz. Gastronomi alaninda UNESCO tarafindan Yaratici Sehirler Agi’na girdik. Bundan 6 ay önce yine Tarihi Termal Kentler Birligi üyesi olduk.

Dünya Motokros Sampiyonasi 2 yildir ilimizde devam ediyor. Motokros Sampiyonasi su anda Türkiye'nin uluslararasi alanda yaptigi 4. büyük etkinliktir.

Belki biz sahip oldugumuz degeri çok fazla bilemeyebiliriz, ama gerçekten önemli bir etkinliktir.

Bunun karsiligini da agir agir almaya basladik. Afyonkarahisar artik herkesin gelmek istedigi bir sehir konumuna geldi” seklinde konustu.

Afyonkarahisar Türkiye'nin En Gözde Sehirlerinden Birisi Olacak

Afyonkarahisar’in her geçen gün adindan daha fazla bahsettirdigini kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz konusmasina söyle devam etti: “Biz öyle çalismaliyiz ki herkes Afyonkarahisar'a gitmemeyi bir eksiklik olarak hissetsin” demistim.

Ben bu eksikligin agir agir hissedildigini gözlemliyorum. Kendinden her geçen gün bahsettiren bir Afyonkarahisar var.

Bunun da ileride is ve as olarak Afyonkarahisar'a çok daha yogun olarak dönecegini açikça görüyoruz. Çok uzak degil üç bes yil içerisinde Afyonkarahisar Türkiye'nin en gözde sehirlerinden birisi olacak. Bu yönde de hizli bir sekilde gidiyoruz

. Buralardan saglanan bütçe imkânlarinin verimli kullanilmasi ile bu duruma gelindi.

Ilimiz ayni zamanda yapilan girisimler ile sanayi sehri olma yolunda da ilerliyor.

Bu alandaki gelisme artarak devam edecektir. Afyonkarahisar’da olmaktan ve burada çalismaktan mutluyum. Insallah hep birlikte daha fazla hizmet, konfor ve mutluluk saglariz.”

Vali Mustafa Tutulmaz’in konusmasinin ardindan Il Genel Meclisi üyelerine tek tek tesekkür ederek, çalismalarinda kolayliklar ve basarilar diledi.


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °