Standart Seyahat Aliskanliginizi Terk Edin, Afyona Gelin

AFYON IÇIN GENIS ZAMAN AYIRIN

Gündem 22.11.2019 13:02:17 0
Standart Seyahat Aliskanliginizi Terk Edin, Afyona Gelin

 

Seyahat Tutkunu Yesim Günay, geçtigimiz günlerde Afyonkarahisar’a geldi. Günay, sehirde gördüklerini ve hissettiklerini sosyal medya hesaplarindan paylasarak, “Afyon’a gidiyorum dedigimde ne yapacaksin orada diyen çok fazla kisi vardi aslinda, bunun sebebi sanirim standart seyahat aliskanliklarimizin tüm hayatimiza etki etmis olmasi. Buraya gelmeli ve Afyon sokaklarinda kaybolmalisiniz. ” dedi

Istanbul’da yasayan, yurt içi ve yurt disi seyahatleri ile taninan Yesim Günay, geçtigimiz günlerde Afyonkarahisar’a gelerek tarihi Afyon Konaklari’ni, Eber Gölü ve Frigya Vadileri’ni dolasti. Günay, burada gördüklerini Instagram hesabi üzerinden an be an takipçileri ile paylasti. Günay’in paylasimlari çok sayida begeni ve yorum aldi.

 

Afyonkarahisar’a gelmek isteyenlerin gezi için genis bir zaman ayirmalari gerektigini paylasimlarinda dile getiren Günay, “Afyon’a gidiyorum dedigimde ne yapacaksin orada ne var ki diyen çok fazla kisi vardi aslinda, bunun sebebi sanirim standart seyahat aliskanliklarimizin tüm hayatimiza etki etmis olmasi. Afyonu tamamen gezmeye kalksaniz belki de çok uzun zamana ihtiyaciniz olacaktir. Mesela Frigya Vadisine gitmeden dönmemeli, Eber gölüne açilip o doga harikasi bitki örtüsü ve kus sürülerini görmeden Afyon’u gezdim dememelisiniz. Güzel yemeklerinin tadina bakmak içinde hiç tereddüt etmemelisiniz. Bu güzel sehir de her bütçeye uygun onlarca restoran bulmak mümkün.” diye konustu.

ROTANIZA FRIGYA’YI EKLEYIN

Frigya Vadileri’nin gezginlerin rotasinda olmasi gerektigini belirten Günay, “Yine az bilinen ve rotalara muhakkak eklenmesi gereken bir yer Frigya Vadileri.
Burasi; Afyon, Eskisehir ve Kütahya bölgesinde yer alan uçsuz bucaksiz bir vadi. Yüzyillar önce gelmis olan Frigyalilar tarafindan kurulmus bu kaya oymasi efsane sehirde görülmeye deger öyle çok yer var ki, günlerinizi ayirsaniz ancak sanirim hepsini görme firsatiniz olur.” ifadelerini kullandi.

AFYON’U DELI GIBI ARASTIRDIM

Afyonkarahisar’a gelmeden önce arastirma yaptigini ifade eden Günay, burada çok fazla kesfedilmesi gereken yerin oldugunu söyledi. Günay, “Afyonkarahisar'a gelmeden önce çok uzun bir vaktim olmamasinin etkisi ile deli gibi arastirma yapip, hakkiyla orayi gezmeyi istedim. Ancak gördüm ki öyle çok güzel yeri var ki, günlerinizi ayirsaniz bile burada gezemediginiz yerlerin hatiri kalacaktir.”dedi.
AFYON SOKAKLARINDA KAYBOLUN

Afyonkarahisar’a gelenlerin Frigya, Eber Gölü, Karahisar Kalesi ve tarihi konaklari mutlaka görmesi gerektigini belirten Günay, sunlari söyledi:Frigya Vadilerinden baslayip, Eber gölünde günesi batirmali; Karahisar Kalesinde yeniden güne baslayip Afyon sokaklarinda kaybolmalisiniz. Bir ucundan diger ucuna gidene kadar onlarca tarihi bölgeyi ziyaret edip bu essiz cografyada yüzyillar önce yasanmisliklari hissetmeden dönmemelisiniz. Turist gibi degil gezgin gibi gezerseniz hiç bir ani kaçirmazsiniz.”

VISIT AFYON SIZE YETER

Öte yandan sehre gelen gezginlerin sehri dolasmak için tercih ettikleri rehber “Visit Afyon” mobil uygulamasi oluyor. Afyonkarahisar’da nereye, nasil gidilecegi, nerede ne yemek yenilecegi, hangi gün nasil bir etkinlik oldugunun yer ayrildigi “Visit Afyon” mobil uygulamasi Andorid ve IOS marketlerde kullanicilara hizmet vermeye devam ediyor.

Afyonkarahisar Tanitim Bürosu

Türkiye Cumhuriyeti Afyonkarahisar Valiligi

Burmali Mahallesi Dervispasa Caddesi No:10 Tel:(0272) 215 16 16

www.visitafyon.org / www.visitafyonkarahisar.org


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °