Hukuken Önümüzdeki Hafta Yapilacak Genel Kurulda Aday Çikmamasi Halinde Takim Kayyuma Devredilir.

Hukuken önümüzdeki hafta yapilacak genel kurulda aday çikmamasi halinde takim kayyuma devredilir.

Gündem 23.11.2019 23:02:40 0
Hukuken Önümüzdeki Hafta Yapilacak Genel Kurulda Aday Çikmamasi Halinde Takim Kayyuma Devredilir.

AFJET Afyonspor’un Olagan Üstü Genel Kurulu’nda yeterli çogunlugun saglanamamasi sonrasinda açiklama yapan Baskan Yusuf Ulutürk, “Hukuken önümüzdeki hafta yapilacak genel kurulda aday çikmamasi halinde takim kayyuma devredilir.

Biz takimin kayyuma birakilmasi taraftari degiliz. Aday çikmamasi halinde yönetim olarak görevimizin basinda olacagiz” dedi

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden AFJET Afyonspor Yönetim Kurulu’nun aldigi Olagan Üstü Genel Kurul karari sonrasinda dün ilk toplanti AFBEL Termal Otel’de gerçeklesti.

Toplantida 9 yönetim Kurulu Üyesinden baska kimse olmayinca yeterli çogunluk saglanamadi. Toplanti sonrasinda açiklama yapan AFJET Afyonspor Baskani Yusuf Ulutürk, kimsenin yönetime talip olmamasi halinde takimi kayyuma birakma taraftari olmadiklarini ve görevlerinin basinda olacaklarini aktardi.


Göreve geldiklerinde hizli bir sekilde çalisarak transfer tahtasini açtiklarini belirten Baskan Ulutürk, “Biliyorsunuz, Temmuz ortasi gibi özellikle geçen yilki sikintili dönemden sonra, kisa bir sürede yönetimi devraldik.

Bu asamada çok kisa ve dar bir süre oldugu için hem kulübün geçmisiyle ilgili maddi ve manevi sorunlarini çözmek ve hem de yeni dönemle ilgili bir takim olusturmak için bize böyle bir görev verildi.

Biz de hizli sekilde bunu yapmaya çalistik. Tabi bunu yaparken çok hizli hareket etmek gerekiyordu. Çünkü diger takimlar antrenmanlara baslamisti.

Biz geç kaldik biraz, ondan dolayi hizli bir transfer trafigi ile takimimiz kuruldu. Takdir edersiniz ki bizden daha önce bu ise baslayan takimlar puanlari silinerek belli bir sikinti içindeler. Sanliurfa gibi takimlar buna örnek. Ama Allah’a sükür biz olaya hizli sekilde müdahale ederek bunlari yasamadik. Iste mevcut borçlari ödeyerek transfer tahtamizi açtik.” dedi.

“BIR ADAY ÇIKMADI”
Alinan karar sonrasinda aday çikmadigina dikkat çeken Baskan Ulutürk, “Transferle ilgili bir sikintimiz olmadi. Dar bir bütçe ile de bir takim olusturduk.

Allah’a sükür geldigimiz seviyede de bizim 5-6 katimiz bütçe ile mücadele eden takimlarla basa bas neredeyse mücadele ediyoruz. Hatta son 2-3 haftadir motivasyonsuzluk oldu. Özellikle de belli sebeplerden dolayi hem yönetim hem futbolcular bazinda. Hiçbir zaman kulüp devam ederken olagan üstü kongre karari almak faydali bir sey degildir ama bazi olaylar maalesef yönetimin böyle bir karar almasina sebep oldu. Gördügünüz gibi ilk genel kurulumuzu yapiyoruz ama gördügüm kadariyla çogunluk saglanamadi. Daha sonraki yasal süreç içinde ne gerekiyorsa o yapilacak.

Tabi ki gördügüm kadariyla bir aday çikmadi.

Çikmayinca da tabi mevcut yönetim tasin altina elini koyarak devam etmek zorunda. Biz suanda önümüzdeki hafta süreciyle beraber takimimizin basinda özellikle futbolcu arkadaslarimizi da motive ederek Kirklareli maçina çikarak bu süreci atlatmak istiyoruz. Bunun disinda ilk yari bitmek üzere, üç maç kaldi.

Bu üç maç sonunda da devre arasi kampi filan ayarlamak lazim çünkü kamp yerleri de tamamen dolmus durumda. Bugün onu da ayarladilar arkadaslar galiba.

Onu da hizli sekilde çözerek ikinci devreye daha motivasyonu yüksek, belli sikintilara odaklanmis olarak çikmak istiyoruz. Insallah takimimiz ve sehrimiz için hayirli olur. Bazen sikintili seyler daha iyi seylere vesile olabiliyor. Bunu öyle yorumlayin. Suanda da biz belli sorunlari asarak hem futbolcu olarak hem de diger çalisanlar olarak motive olmasini istiyoruz. Bu sehrin takimi bilinci ile iyi sonuçlar almasini istiyoruz.” diye konustu.

“YÜZDE 70 BORÇLARI ÖDEDIK”
Kulübün mali durumu hakkinda sorulan soruya cevap veren Ulutürk, “Bazi yerlerde yazilan gereksiz ve yalan yanlis seyler var ama bizim hesap verecegimiz yer yönetim kurulu. Biz geçen hafta Yasar Bey de vardi. Yönetim Kurulumuza bir sunum halinde bunu gerçeklestirdik. Kisa kisa bilgiler vereyim. Geçen seneki 8-9 milyon civarindaki borcu 4 milyon civarina indirmis durumdayiz. Bu seneki takimi da yaklasik 5 milyon liraya kurduk.

Bu seneki borçtan da yaklasik 3 milyon ödedik. Toplam 6 milyon borcumuz var, 3-3,5 milyon civarinda geçen seneki borçlari ödedik, geriye kalan 2,5 milyon suandaki takimimizin ilk yarisini tamamlamis oluyoruz.

Bunu genel olarak düsünürseniz, toplamda sezon sonuna kadar maç baslari, primler gibi düsünürseniz 6,5-7 milyon civarinda bir borç gözüküyor.

Bazi borçlarin eski dönem borçlarin bazilari FIFA’lik filan olunca birkaç sürecek borçlar var. Özellikle yabancilar, Mendy Rybka, Ajeti’dir onlar biraz daha uzun sürecek.

Geçmis yila ait borçlarin yüzde 70 civarindakiler ödenmis durumda. Bu sene de Allah’a sükür bizim hiçbir futbolcuya bir borcumumuz yok. Buraya kadar her seyleri düzenli bir sekilde ödenerek geldi. Piyasada borçlarin yüzde 80’i ödenmis durumdadir.

Özellikle biz bu borcu iki yila yaymak istiyorduk. Yaptigimiz ricalarla ve görüsmelerle bu borcu neredeyse sifirlamis durumdayiz. Önümüzdeki sezona daha güçlü girecegimize inaniyoruz.” seklinde konustu.

“ÖNÜMÜZÜ GÖRMEK ISTIYORUZ”
“Devre arasinda transfer yapilacak mi” sorusuna cevap veren Ulutürk, “Belli çalismalar yapiyoruz ama yönetim olarak bütçemize göre yönetim kurulu olarak görüsecegiz. Maddi durumumuza göre belli bir seyler yapacagiz. Ama ilk etapta önümüzü görmek istiyoruz.” ifadesine yer verdi.

“TAKIM KAYYUMA DEVREDILIR”
Aday çikmamasi halinde takimin kayyuma devredilebilecegini söyleyen Ulutürk, “Yasal süreç neyse onu yapacagiz. Ama gördügümüz kadariyla suanda elini tasin altina sokan kimse yok. Takimin basarisi için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacagiz. Hukuken önümüzdeki hafta yapilacak genel kurulda aday çikmamasi halinde takim kayyuma devredilir. Biz takimin kayyuma birakilmasi taraftari degiliz. Aday çikmamasi halinde yönetim olarak görevimizin basinda olacagiz.” ifadelerini kullandi.

Kocatepe Gazetesi / Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °