Guinness Rekorlar Kitabina Girdi

Guinness Rekorlar Kitabina girdi

Gündem 25.11.2019 14:25:16 0
Guinness Rekorlar Kitabina Girdi

Afyonkarahisar’in Emirdag ilçesinde ailesiyle birlikte yasayan 8 yasindaki Mahir Atabey Türk, 4 ayda bin 53 kitap okuyarak Guinness Rekorlar Kitabina girmeyi basardi.
Afyon Egitim Vakfi’nin destegiyle “En Çok Kitap Okuma Rekoru Sertifika” töreni gerçeklestirildi.

 Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO)’da gerçeklestirilen törende Mahir Atabey Türk’e rekor sertifikasini Prof. Dr. Orhan Kural tarafindan verildi.
Afyonkarahisar Egitim Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, yaptigi konusmada, kitap okuma rekortmeninin Afyonkarahisar’dan çikmasinin kendilerini heyecanlandirdigini söyledi. Serteser “Bu rekoru 8 yasinda bin 53 kitap okuyarak kiran çocugumuzun Afyonkarahisar’da çikmasi bizi heyecanlandirdi ve mutlu etti.

Umarim Mahir Atabey Türk tüm arkadaslarina örnek olur ve kitap okuma aliskanliginin kazandirilmasina öncülük eder.” dedi.
BÜYÜKLERE VE KÜÇÜKLERE ÖRNEK OLDU
Vali Mustafa Tutulmaz da, Mahir Atabey Türk’in büyüklere ve küçüklere okudugu kitaplarla örnek oldugunu ifade etti. Tutulmaz:
“Kenedinden büyük bir ise giriserek basarili olmasini öncelikle alkisliyoruz. Gerçekten 8 yasindayken bin 53 kitap okuyabilmek ancak iste rekorla adlandirilabilirdi. Çünkü günümüzde kitap okumanin çok sinirli oldugu bir dönemdeyiz. Mahirimiz bu seyle mahirligini gösterdi ve bütün arkadaslarina ve biz büyüklere örnek oldu” dedi.
10 GÜNDE 81 KITAP OKUDUM
Guinness Rekorlar Kitabina girmeye hak kazanan Mahir Atabey Türk ise, eglenmesinden ve dinlenmesinden feragat ederek bunu basardigini söyledi. 10 günde 81 kitap okudugunu belirten Türk: “Okumayi yeni ögrenmeme ragmen bu kadar çok kisa sürede bu kadar çok kitap okumak tabiki de kolay degildi.

Oyunumdan, eglenmemden, dinlenmemden feragat ederek öncelikle basarabilecegime inandim ve basardim.

Çok mutluyum kendimle bu konuda gurur duyuyorum. Aziziye Ilkokulu’nda 81 il 81 kitap projesi baslatilmisti. Ben sinifta okumaya yeni geçmistim. Ben herkesten önce çok kisa sürede 10 günde 81 kitap okumustum. Daha sonrada 1 günde 35 hikâye kitabi okuma basarisi göstermistim

. Böylelikle her hafta 81 kitap okuyup Cuma günleri 1 basari belgesi aliyordum.

Okudugum kitap sayisi 600’lere geldiginde annem ile babam yeter artik daha fazla kitap okuma gözlerin bozulacak demelerine ragmen durmadan, yorulmadan ben kitap okumada 1000’nin üzerine çikacagim dünya rekoru kiracagim demistim. Bunu basardim.

Çok küçük yasta çok kisa sürede çok fazla kitap okuyarak basardim.”
BÜYÜNCE CUMHURBASKANI OLMAK ISTIYORUM
En büyük isteginin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile tanisip koltuguna oturmak olduguna dikkat çeken Türk,
“Aslinda bu basarida en büyük destekçim annemdi.

Her gün okulun kütüphanesinden onlarca kucak dolusu kitap aliyordu. Aksam olunca annem kendi kitaplarini ben kendi kitaplarimi okuyordum.

Daha sonrada Anneme okudugum kitabi anlatiyorum. Ya da annem okudugum kitap hakkinda sorular soruyordu böylelikle kitap okumak daha eglenceli ve daha anlasilir oluyordu.

Öncelikle kitap okumaya severek ve isteyerek baslamalilar ki unutmamalilar. Her okunan kitabin meyvesi onlara basari olarak dönecektir. Büyünce Cumhurbaskani olmak istiyorum.

Ayrica Sayin Cumhurbaskanimizdan bir istegim var. Cumhurbaskanimizin koltuguna bir kez oturmak istiyorum ve tanismak istiyorum.”
Konusmalarin ardindan Mahir Atabey Türk’e rekor sertifikasini Prof. Dr. Orhan Kural verdi. Tören sonunda küçük rekortmen Mahir Atabey Türk ile misafirler fotograf çektirdi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °