Abdulselamin Hayalini Gerçeklestirdi

ILK GERÇEK RÖPORTAJINI BAKAN ERSOY ILE YAPTI

Gündem 26.11.2019 10:38:23 0
Abdulselamin Hayalini Gerçeklestirdi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Van'da kartondan yaptigi kamera ile okulunda çekim yapan Abdulselam Arslan'a (11), kamera hediye ederek, hayalini gerçeklestirdi.

Van'in Tusba ilçesine bagli Akköprü Mahallesi'nde, Çetin ve Sariye Arslan çiftinin iki çocugundan küçügü Abdulselam, karton ve fon kagitlarindan yaptigi kamerayla okulu Akköprü Ilkokulu'nda arkadaslariyla röportaj yapti. Henüz 7 yasindayken televizyondan izledigi haberlere özenen Arslan, ileride kameraman olmaya karar verdi. Arslan, daha sonra babasinin cep telefonundan internete girip, kameralarin seklini arastirdi. Arastirmanin ardindan karton ve fon kagitlari ile kamera yapan Arslan, kamerasini okula getirip ögretmeni ve sinif arkadaslarina da gösterdi. Arslan'in sinif ögretmeni Hulusi Çakir, 65 bin takipçisi olan Instagram hesabinda, kartondan yapilan kamerayi paylasinca kullanicilardan büyük ilgi gördü.

ILK GERÇEK RÖPORTAJINI BAKAN ERSOY ILE YAPTI

Kartondan yaptigi kamera ile sinif arkadaslarini görüntüleyip, röportajlar yapan Arslan ile ilgili haberlerin gazete ve televizyonlarda yayinlanmasinin ardindan Kültür ve Turizm Bakanligi ve Türkiye Haber Kameramanlari Dernegi'nin davetlisi olarak Ankara'ya geldi. Milli Kütüphane Baskanligi'nda Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelen Arslan'a Bakan Ersoy tarafindan kamera hediye edildi. Arslan, gerçek kamerasi ile ilk röportajini da Bakan Aksoy ile yapti.

Bakan Ersoy, Türkiye haber kameramanlari dernegi ile proje baslattiklarini ifade ederek, "Türkiye Haber Kameramanlari Dernegi ile birlikte baslattigimiz projeler var. Onlar Anadolu'yu karis karis geziyorlar. Küçük ögrencilerin kamerayla tanismasini sagliyorlar" dedi.

Çok mutlu oldugunu ifade eden Abdulselam Arslan ise "Bu kamerayla ailemi okulumu ve arkadaslarimi çekecegim. Bu duygu çok güzel" diye konustu.

Ersoy, sonrasinda Arslan'la bas basa görüstü.


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °