Atsoda Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu Ile Ilgili Seminer Düzenlendi

ATSO’DA KISISEL VERILERIN KORUNMASI KANUNU ILE ILGILI SEMINER DÜZENLENDI

Gündem 28.11.2019 09:30:45 0
Atsoda Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu Ile Ilgili Seminer Düzenlendi

ATSO’DA KISISEL VERILERIN KORUNMASI KANUNU ILE ILGILI SEMINER DÜZENLENDI

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi, Afyon Egitim Vakfi ve Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü isbirliginde Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu hakkinda seminer düzenlendi.

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Afyon Egitim Vakfi ve Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü isbirliginde, Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu-Genel Veri Koruma Yönetmeligi Uyumluluk Sürecinin Uygulama Esaslari Proje Yönetimine ve Proje Yöneticisine Etkileri semineri düzenlendi. Seminere ATSO Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, Norm Egitim Danismanlik Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Remime Koçoglu, Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü Onursal Baskani Nedret Orbay, ATSO Genel Sekreteri Ali Senol ve Afyon Egitim Vakfi Genel Sekreteri Murat Diker ile çok sayida dinleyici katildi.

KISISEL VERILERIN KORUNMASINI ÖNEMSIYORUZ

Seminerin açilis konusmasini yapan ATSO Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser, “Kisisel verilerin korunmasi ile ilgili kanun, malumunuz oldugu üzere 2016 yilinda yürürlüge girdi. Ancak kanunun nasil uygulanacagi, kimleri ve hangi basliklari kapsayacagi hakkinda kamuoyunun ayrintili bilgisi yoktu. Son dönemde atilan adimlarla, verilen egitimlerle kamuoyunun bu konu hakkinda farkindaliginin artirilmasi saglaniyor. 365 Oda ve Borsa’nin üst kurulusu ve ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birligimiz de kisisel verilerin korunmasi hususunu önemsiyor. Biz de Oda olarak Kanun ile çizilen sinirlara dikkat ediyor; üyelerimizin konu hakkinda daha çok bilgiye ulasmasini sagliyoruz” dedi.

ATSO KOBI AKADEMISI’NIN EGITIMLERI DEVAM EDECEK

Serteser, ATSO KOBI Akademisi’nin birçok egitime imza attigini belirterek “Bugün burada hem Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi, hem de Afyon Egitim Vakfi Yönetim Kurulu Baskani olarak bulunuyorum. Odamiz, ATSO KOBI Akademisi vasitasiyla 2018 yilindan bu yana pek çok egitime imza atti. 2020’de de ATSO KOBI Akademisi’nin egitimleri devam edecek. Egitim takvimimizin belirlenmesinde üyelerimizin de görüs ve önerilerine basvuruyor; anket formlari ile talepleri degerlendiriyoruz” ifadelerini kullandi.

AFYON EGITIM VAKFI, ORTA BÜYÜKLÜKTE BIR VAKIF

Serteser, konusmasina söyle devam etti:

“Afyon Egitim Vakfimiz da verdigi burslarla egitime katki sagliyor. 2018-2019 egitim-ögretim yilinda 450 ögrenciye burs veren Vakfimiz, bu egitim-ögretim yilinda burs verdigi ögrenci sayisini 535’e çikardi. Afyon Egitim Vakfi’nin daha çok ögrencimize destek vermesini, ülke çapinda bir vakif olmasini hedefliyoruz. Vakfimiz, Türkiye’de orta ölçekli vakiflar arasina girmis durumda. Amacimiz, 1000’i askin ögrenciye burs vermek ve insallah ileride bir Vakif Üniversitesi kurmak olacak. Bugün bu semineri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasi, Afyon Egitim Vakfi ve Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü ile birlikte düzenliyoruz. Enstitü’nün Onursal Baskani, hemsehrimiz Sayin Nedret Orbay’a katkilari dolayisiyla tesekkür ediyoruz.”

“GENÇLERE, KADINLARA, ÇALISANLARA DESTEK OLUYORUZ”

Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü Onursal Baskani Nedret Orbay da konusmasinda “Norm hizmet odakli bir dernek olarak elinden geldigince gençlere, kadinlara, çalisanlara destek olmak amaciyla çalismalar yapiyoruz. Proje yöneticilerinin ortak dili olmasi hedefinden yola çikarak TPYME’yi, Norm Dernegi çatisi altinda kurduk. Proje-Hayat Bulusmalari yaparak, farkindalik olusturuyoruz” ifadelerini kullandi.

“KANUN HÜKÜMLERI HERKES IÇIN BAGLAYICI”

Konusmalarin ardindan Hacettepe Üniversitesi Risk Analizi Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Turhan Mentes, Kisisel Verilerin Korunmasi Kanunu hakkinda seminer verdi. Mentes, “ Kisisel veriler size ait bilgilerdir; artik kanunlarla da korunmaktadir. Bu kanun 2016 yilinda çikti, ancak 2003-2006 yillari arasinda da bu konuda çalisma yapildi. 2010 yilina kadar bu konudaki kanun üç defa Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildi. Kanundaki hükümler, gerçek ve tüzel kisileri kapsamaktadir. Bazi kurumlarin yapilarina göre istisnalar var; ancak bu istisnalar cezadan muaf tutmuyor. Bilgi güvenligi sistemi ve altyapisini kurmak, kisisel veri yönetimi sistemi kurmak zorundasiniz. Üçüncü taraf sözlesmelerini gözden geçirmek durumundasiniz. Risk politikasini da belirlemeniz gerekiyor” seklinde konustu.

Öte yandan Norm Egitim Danismanlik Dernegi yönetimi, seminerden önce ATSO Yönetim Kurulu Baskani Hüsnü Serteser’i ziyaret ederek görüs alisverisinde bulundu. Serteser, ziyaretin anisina Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü Onursal Baskani Nedret Orbay ve Hacettepe Üniversitesi Risk Analizi Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Turhan Mentes’e Utku Aniti’ni simgeleyen hediye takdim etti. 


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °