Otizmli Koralin Babasindan “Çocugunuzdan Vazgeçmeyin” Çagrisi

Otizmli Koral'in babasindan “Çocugunuzdan vazgeçmeyin” çagrisi

Gündem 29.11.2019 09:25:35 0
Otizmli Koralin Babasindan “Çocugunuzdan Vazgeçmeyin” Çagrisi

 Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvari Ihvan-i Musiki toplantilari kapsaminda ‘Otizmi anlamak’ konulu bir program düzenlendi. Piyanoda üstün basarisi olan otizmli Koral Erdeniz’in babasi Seyhan Erdeniz, otizmli ve engelli çocuk ailelere “Çocugunuzdan vazgeçmeyin.

Kendisine sans verin ve o çocugun potansiyel bir yetenegini kesif ederseniz bu yetenegini sonuna kadar gelistirmesine firsat verin” mesaji verdi.
AKÜ Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Dr. Ugur Türkmen Moderatörlügünde gerçeklestirilen programa piyanoda üstün basarisi olan 21 yasindaki otizmli Koral Erdeniz ve babasi Seyhan Erdeniz katildi. Devlet Konservatuvari ögrencilerine yönelik Riza Çerçel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte otizmli Koral Erdeniz, piyano ve gitar dinletisi begeniyle karsilandi. Baba Seyhan Erdeniz de, zaman zaman otizmle ilgili bilgiler vererek, otizme karsi daha duyarli olunmasi gerektigine dikkat çekti.
SON GÜNLERDE KIM FARKLI DEGI KI
Koral Erdeniz ailesi tarafindan hazirlanan sunumu okuyarak kendini anlatti. Otizmli oldugunu ifade eden Erdeniz; “Ben otizmliyim, fakat son günlerde kim otizmli degil ki.

Evet size göre ben biraz farkli olabilirim ama bugünlerde kim farkli degil ki. Beni ben yapan özellikler. Iyi bir fotografik ve isitsel hafizam var. Iyi bir kulak sahibiyim.

Bazilari mutlak kulak oldugumu söylüyorlar. Piyano ve gitar çaliyorum.

Sarki ve siir söylüyorum. Sizinle kolay iletisim kuramiyorum. Benimle konustugunuzda size neden cevap vermem gerektigini anlamiyorum.

Konusurken gözlerinize bakmam gerekiyor mu? Bu bir kural mi? herkesin sirayla konusmasi bir kural mi? Insanlarin düsüncesini anlayamadigimdan onlar nasil davranmam gerektigini bilmiyorum

. Benim düsüncelerim çok daginik siz soru sordugunuzda o anda ilgisiz bir cevap verebilirim ve ya hiç vermeyebilirim ” dedi.
ÇOCUGUNUZA SANS VERIN
Baba Seyhan Erdeniz ise, Koral’a 2 yasinda otizm tanisinin konuldugunu söyledi. Erdeniz söyle devam etti;
“O günden itibaren bu konuyu ögrendikten sonra biz özel rehabilitasyon merkezlerinde bol bol çalismalar yaptik.

Çok farkli tedavi yöntemleri de denedik üzerinde farkli egitim metotlari da denedim tabi aslinda en büyük çabamiz sudur.

Koral sayesinde bütün otizmli ve engelli çocuk aileleri aslinda su mesaji vermek istiyoruz

. Çocugunuzdan vazgeçmeyin. Kendisine sans verin ve o çocugun potansiyel bir yetenegini kesif ederseniz bu yetenegini sonuna kadar gelistirmesine firsat verin. Ondan sonra göreceksiniz ki o çocuk iyilesmeye baslayacaktir.

Fakat Koral tabi 2 yasinda bunu ögrendikten sonra 4 yasinda kendi kendine okuma- yazmayi ögrendi.

8 yasindan itibaren piyano çalmaya basladi. Antalya Konservatuvarda da mutlak kulak oldugunu ögrendik.”
Konusmanin ardindan Koral Erdeniz’e katilimcilar tarafindan çiçek takdim edildi.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °