Pasaport Polisleri Artik Yolculari Turkuaz Renkli Turkey Yazili Yeleklerle Karsiliyor

Pasaport Polisleri Artik Yolculari Turkuaz Renkli Turkey Yazili Yeleklerle Karsiliyor

Gündem 2.12.2019 14:15:12 0
Pasaport Polisleri Artik Yolculari Turkuaz Renkli Turkey Yazili Yeleklerle Karsiliyor

Havalimanilarina pasaport polisinden memnuniyeti degerlendiren cihazlardan sonra pasaport polisinin kiyafeti de degisti. Hudut kapilarinda 100 milyondan fazla yolcuyu karsilayan pasaport polisleri artik özel tasarim polis yelegi giyiyor.

Turkuaz renkli yeni yeleklerin ön kisminda “Turkey” yazisi bulunuyor.
 
Bakanligimizin havaalanlarinda "Yolcu Memnuniyeti Ölçme ve Degerlendirme Anket Çalismasi" baslatmis, bu kapsamda havaalanlarina yerlestirdigi cihazlarla yolculara hizmet veren pasaport polislerinin genel davranis ve tutumlarini degerlendirmeye almisti.

Türkçe, Almanca, Arapça, Fransizca, Ingilizce ve Rusça olmak üzere 6 dildeki anket cihazlariyla yapilan uygulamada, yolcularin pasaport polisi hizmetlerinden memnun olduklari ya da olmadiklari durumlar ortaya çikarilarak, eksik görülen hususlarla ilgili gerekli çalismalarin yapilmasi amaçlanmisti.
 
Pasaport Polislerine Özel Tasarim Yelek

Bakanlik simdi de her gün binlerce yolcunun giris- çikis yaptigi hudut kapilarinda, vitrin konumunda bulunan pasaport polislerine iliskin yeni bir uygulamayi hayata geçirdi.
 
Bakanimiz Sn. Süleyman Soylu’nun talimati ile Emniyet Genel Müdürlügü Hudut Kapilari Daire Baskanligi pasaport polislerinin kiyafetlerinde degisiklige gitti. Hudut kapilarinda 100 milyondan fazla yolcuyu karsilayan pasaport polisleri artik Turkuaz renkli ve ön kisminda Turkey yazisi bulunan özel tasarim polis yelegi giymeye basladi.
 
3 Bin Personelle Pasaport Kontrol Hizmeti Veriliyor

Tarihi, dogal güzellikleri ile dünyanin ilgisini çeken Türkiye, her yil binlerce turiste ev sahipligi yapiyor. Cografi konumuna bagli olarak hava, deniz, kara ve demiryolu sinir kapilarina sahip Türkiye’de 101 deniz, 64 hava, 30 kara ve 8 demiryolu olmak üzere toplam 203 hudut kapisi bulunuyor. Bu kapilarda yaklasik 3 bin personelle bin 350 kontuarda pasaport kontrol hizmeti veriliyor.
 
2019’da 114 Milyon Yolcu Hudut Kapilarindan Giris Çikis Yapti

Her gün binlerce yolcunun giris-çikis yaptigi hudut kapilarinda, 2000 yilinda giris-çikis yapan yolcu sayisi 29 milyon iken, 2010 yilinda bu sayi 75 milyona, 2018 yilinda 109 milyona yükseldi. 2019’da ise 114 milyon yolcu giris-çikis gerçeklestirdi, bu yolcularin 84 milyonunu yabancilar olusturdu. Son yirmi yil esas alindiginda hudut kapilarinda yolcu giris-çikis sayilarinda yüzde 275’lik artis görüldü.


Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °