Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesini Diyarbakirdan Baslatacagiz

Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesi'ni Diyarbakir'dan baslatacagiz

Gündem 2.03.2017 10:40:42 0
Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesini Diyarbakirdan Baslatacagiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, "Bakanligin ilk defa hizmet sunacak olan Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesi'ni Diyarbakir'dan baslatacagiz" dedi.

Bakan Kaya, çesitli temaslarda bulunmak üzere geldigi Diyarbakir'da ilk olarak Valiligi ziyaret ederek Vali Hüseyin Aksoy ile görüstü.

Ziyaretin ardindan açiklama yapan Bakan Kaya, terör örgütü PKK'nin tüm saldirilarina ragmen Diyarbakir'in sehir kültürünü korumayi basardigini ve ilin hala güvenli bir liman oldugunu söyledi.

Bakan Kaya, hükümet olarak terörle mücadeleyi kararlilikla sürdürürken diger taraftan da ekonomik ve sosyal dönüsümü saglamak için araliksiz çalistiklarini ifade ederek, bakanlikta görevli üst düzey 22 kisilik ekibin 4 gündür Diyarbakir'da yogun temaslarda bulundugunu aktardi.

- "Diyarbakir'a 40 aile sosyal destek personeli alacagiz"

Bugün esnaf, vatandas ve sehit aileleri ile görüseceklerini ayrica aksam kentte yürütülecek çalismalari degerlendirmek amaciyla toplanti yapacaklarini dile getiren Bakan Kaya, Diyarbakir'da hayata geçirecekleri projelere iliskin sunlari kaydetti:

"Diyarbakir için birkaç müjdemizi burada paylasmak istiyorum. Diyarbakir'da 10 yeni Sosyal Hizmet Merkezini hizmete açacagiz. Bunlardan 3'ü çok kisa sürede faaliyete girecek. Bakanligin ilk defa hizmet sunacak olan Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesi'ni Diyarbakir'dan baslatacagiz. Önümüzdeki aylarda Diyarbakir'a 40 aile sosyal destek personeli alacagiz. Suça sürüklenen çocuklarimizin korunmasi ve onlarin rehabilitasyonu için Çocuk Destek Merkezi, kimsesiz çocuklara sahip çikmak, onlarin ev ortaminda yetismelerini saglamak için Çocuk Evleri Sitesi, yaslilarimiza insan onuruna yakisir hizmet vermek için Yasli Yasam Evi Merkezi açacagiz."
 

 

-"Gençlerin destegi bizim için çok önemli''

Bakan Kaya, Valilik ziyaretinin ardindan Vali Hüseyin Aksoy, Büyüksehir Belediye Baskani Cumali Atilla ve Sur Belediye Baskan Vekili Bilal Özkan ile Sur Ilçe Emniyet Müdürlügü'nü ziyaret etti.

Burada güvenlik görevlileri ile sohbet eden Kaya, ardindan Gazi Caddesi'ndeki esnaf ve vatandaslara karanfil dagitarak, sorunlarini dinledi.

Is yerlerindeki gençlerle tek tek ilgilenen Kaya, "Gençlerin destegi bizim için çok önemli. Sizler için çalisiyoruz, gelecegin Türkiyesini sizler için güçlü bir sekilde kurmak istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Bakan Kaya'nin islerinin nasil oldugunu sordugu bir esnaf, "Çok daha iyi olacak. Sur çok iyi toparlaniyor. Allah'in izniyle çok daha iyi olacak. Desteklerinizi her zaman arkamizda görüyoruz." yaniti verdi.

Halkin sikintilarini dinlemeye geldiklerini belirten Bakan Kaya, "Daha güçlü bir Türkiye ve Diyarbakir için desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Bakan Kaya daha sonra Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte belediye binasina geçti.

Bakan Kaya'ya kentin sorunlarini çözmek için gelistirdikleri projeler hakkinda bilgi veren Büyüksehir Belediye Baskani Cumali Atilla, hem yaslilar hem de engelliler için aktif yasam alani olusturmak istediklerini ve bunun için Kayapinar ilçesindeki Parkorman'i engelliler ile yaslilar için yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Önemli sosyal projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Atilla, "Yapmis oldugumuz sosyal projelerin en önemlilerinden birisi, hasta yakinlari için misafirhane açtik. Ayni zamanda 'Anne Oteli' projesini baslattik. Dogumdan önce ilimize gelip misafir olarak kalmasi gerekenleri misafir edecegiz" dedi.

Cumali Atilla'yi yürütülen çalismalardan dolayi tebrik eden Bakan Kaya ise Diyarbakir için yapilacak her türlü sosyal projeye destek vermeye hazir olduklarini belirtti.

-''Her zaman Sehit yakinlari ve Gazilerimizin yanindayiz''
 

Bakan Kaya ziyaretleri kapsaminda, 15 Temmuz darbe girisiminde Gölbasi'ndaki Özel Harekat Daire Baskanligina düzenlenen saldirida sehit olan polis memuru Halit Gülser'in Diyarbakir'daki ailesini de misafir oldu.


Bakan Kaya , Vali Hüseyin Aksoy, Içisleri Bakanliginca Kanun Hükmünde Kararname ile görevlendirilen Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskani Cumali Atilla, Il Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve AK Parti Il Baskani Muhammed Akar ile sehidin Kayapinar ilçesinde oturan babasi Ömer ve annesi Emis Gülser'i ziyaret etti.

Burada sehidin anne, baba ve kardeslerine bassagligi dileyerek dua eden Bakan Kaya, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan'in selamini getirdigini söyledi.

Bakan Kaya, her zaman sehit yakinlarinin yaninda olduklarini ve onlara sahip çikmanin boyunlarinin borcu oldugunu ifade etti.

Sehidin kardesleriyle de ilgilenen Bakan Kaya, daha sonra sehidin anne ve babasina "Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin bilakis onlar diridirler lakin siz anlayamazsiniz" yazili ayeti kerime tablosunu hediye etti.

Bakan Kaya, daha sonra Sur ilçesindeki Çocuk Yuvasi ve Kiz Yetistirme Yurdunu ziyaret etti. 

Basina kapali gerçeklesen ziyaretin ardindan buradan ayrilan Bakan Kaya, Yenisehir ilçesindeki Aziziye Aile Destek Merkezine geldi.

Merkezde egitim gören kadinlar tarafindan yapilan ürünleri inceleyen Bakan Kaya, burada kendisine çiçek takdim eden yöresel kiyafetli kiz çocuguyla ilgilendi.

Bakan Kaya, koordinatörlügünü Diyarbakir Valisi Hüseyin Aksoy'un esi Hülya Aksoy'un yaptigi "Kadin Sagligi Egitimi Projesi" kapsaminda merkezde düzenlenen programa da katildi.


-''Hizmete erisimi daha da kolaylastiracak ve hizmet kalitesini arttiracak sekilde çalismalarimizi sürdürecegiz'' 
 

Bakan Kaya Diyarbakir ziyareti kapsaminda son olarak bir otelde basin toplantisi düzenledi.

Bakan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanliginin saha koordinasyon ekibinin, 22 kisilik bir grup ile 26 Subat-1 Mart tarihlerinde yaptigi çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Batman, Mardin, Sirnak ve Izmir il müdürlerinin Diyarbakir’da bakanligin hizmet alanina giren tüm kurum ve kuruluslari ziyaret ettiklerini ifade eden Bakan Kaya, yerinde gözlemler yaparak kapsamli bir çalisma gerçeklestirdiklerini kaydetti.

Bugün saha koordinasyon ekiplerinin yaptigi kapsamli çalismayi rapor haline getirdiklerini dile getiren Bakan Kaya, sunlari söyledi:

"Bunun degerlendirmesini yapacagiz. Diyarbakirimiza daha iyi nasil hizmet edebiliriz ve bunu nasil gelistirebiliriz. Bunun için buradayiz. Bu degerlendirme toplantilarimizin ilkini Diyarbakir'dan baslatmis olduk. Bakanligimiza bagli 14 kurulus, 14 çocuk evi, 2 umut evi, ilimizde bulunan 18 yardimlasma ve dayanisma vakfi, 22 aile destek merkezi ve belediye ait 2 ve özel sektöre ait 3 kurulusa, ayrica koruyucu aile ve sehit ailelerimize ekiplerimiz ziyaretler gerçeklestirdi. Bugün de bütün birim amirlerimizle bu yerleri ziyaret ettik. Bürokratlarimiz aksam yemegini çocuklarimizla birlikte yedi. Saha gözlem ekimiz ziyaretleri bir sunum haline getirdi. Simdi o sunumu bizlerle paylasacaklar."

Hizmete erisimi daha da kolaylastiracak ve hizmet kalitesini arttiracak sekilde çalismalarini sürdüreceklerini aktaran Bakan Kaya, bu saha gözlem çalismalarinin ilkini Diyarbakir’dan baslattiklarini açikladi.

Diyarbakir’a birkaç müjdeleri oldugunu vurgulayan Bakan Kaya, su degerlendirmelerde bulundu:

"Diyarbakir'da 10 tane yeni sosyal hizmet merkezi açacagiz. 3'ünü önümüzdeki günlerde açacagiz. Ayrica ilk defa hayata geçirecegimiz Mobil Sosyal Hizmet Merkezimizi Diyarbakir’da hayata geçirecegiz. Ilk uygulamayi Diyarbakir’da yapacagiz. 2017 yilinda bin 500 kisilik yeni aile sosyal destek personelinin (ASDEP) 40’ni Diyarbakir’a alacagiz. Bir tane çocuk destek merkezini, suça karismis çocuklarin rehabilitasyon ve hayata kazandirilmalari, normal hayatina döndürülmeleri ve egitim hayatina kavusturmalari için Diyarbakir’a kazandiracagiz. Bir de çocuk evleri açacagiz. Diyarbakir’da eski tip olan çocuk yetistirme yurdunu da önümüzdeki günlerde uygulamadan kaldirip, çocuk evleri sistemimize Diyarbakirimiza kavusturmus olacagiz. Çocuklarimizin ev ortaminda yetismeleri için mevcut olan 8 çocuk yetistirme yurdunu kaldiracagiz ve çocuk evlerine dönüstürecegiz. Diyarbakir’da bir yetistirme yurdumuz var, onu da kisa bir dönem içinde çocuk evleri sistemine geçirmis olacagiz. Burada yapacagimiz yatirimlari da yerinde degerlendirme firsati bulduk. Bu çalismalarin Diyarbakirimiza ve Türkiyemize hayirlar getirmesini diliyorum."

- "Hos Geldin Bebek" projesini baslatti

Bakan Kaya, sosyal sorumluluk projesi kapsaminda Diyarbakir Büyüksehir Belediyesinin hazirladigi "Hos Geldin Bebek" projesini de baslatti.

Diyarbakir'da dogacak her bebek için ailelere verilecek, içinde bebek bakim seti ve anne için hastane kiyafetinin oldugu 25 bin hediye setinin maliyetinin 2 milyon 714 bin lira oldugu belirtildi.

Saglik Bilimleri Üniversitesi Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi Kadin Çocuk Dogum ve Çocuk Kliniklerine yaptigi ziyaret ile projeyi baslatan Bakan Kaya'ya, Vali Hüseyin Aksoy ve Büyüksehir Belediye Baskani Cumali Atilla eslik etti.

Bakan Kaya'yi, buraya gelisinde, Diyarbakir Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Mehmet Sükrü Sayan, Diyarbakir Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Mahmut Tas ve hastane yetkilileri karsiladi.

Normal dogumda birinci olan Diyarbakirli kadinlari kutlayan Bakan Kaya, yeni bebek sahibi olan aileleri de ziyaret etti. Bakan Kaya, aileleri tebrik ederek, "Hayirli ugurlu olsun, Allah anali babali büyütsün. Millete hayirli hizmetler eden, vatana millete hayirli evlat etsin. Cumhurbaskanimizin ve Basbakanimizin size selamini getirdik" seklinde konustu.

Yeni bebek sahibi olan ailelere çeyrek altin hediye eden ve proje hakkinda bilgi veren Bakan Kaya,"Diyarbakir Büyüksehir Belediyemizin hediyesini getirdik. Diyarbakir Büyüksehir Belediyesinin sosyal belediyecilik projesi kapsaminda baslattigi bu projenin ilk hediyelerini size veriyoruz"dedi.

Bakan Kaya, yakindan ilgilendigi bebekleri bir süre kucagina alarak sevdi.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °