5. Uluslararasi Yunus Emre Günleri Basliyor

5. Uluslararasi Yunus Emre Günleri basliyor

Gündem 2.12.2019 18:30:18 0
5. Uluslararasi Yunus Emre Günleri Basliyor

Yunusemre Belediyesinin, ünlü Türk Düsünürü Yunus Emre’nin ögretilerini gelecek nesillere aktarmak için bu yil 5.sini düzenledigi Uluslararasi Yunus Emre Günleri basliyor. 11-18 Aralik tarihleri arasinda gerçeklestirilecek etkinliklerin bu yilki temasi “Gel gör beni ask neyledi” olacak.
Bu yil 11-18 Aralik tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan 5. Uluslararasi Yunus Emre Günleri basliyor. Ünlü Türk Düsünürü Yunus Emre’nin ögretilerini gelecek nesillere aktarmak amaciyla yola çikan Yunusemre Belediyesi bu yil da dopdolu bir program hazirladi

. Programin bu yil ki temasi “Gel gör beni ask neyledi” olurken; etkinlikler 8 gün sürecek. 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda Uluslararasi Misafir Ögrencilerin Tanitim standinin açilisi ile baslayacak etkinliklerde ayni gün Türk Islam Sanatlari Sergisi’nin açilisi da gerçeklestirilecek.

Etkinlik kapsaminda 14 Aralik Cumartesi günü saat 14.00'da Türkiye’nin taninmis tarihçilerinden Prof. Dr. Ilber Ortayli Yunus Emre Millet Çarsisi Kültür Salonunda “Yunus Emre ve Anadolu’da Tasavvuf”u anlatacak. Program kapsaminda Ünlü Bestekar Selim Öztas’in koro sefligini yaptigi Yunusemre Belediyesi Türk Sanat Müzigi Korosu, ünlü düsünürün gazellerinden olusan eserleri seslendirecek.

Etkinliklerin finali ise 18 Aralik Çarsamba günü Yunus Emre Millet Çarsisi Kültür Salonunda saat 20.00’de 746. Vuslat Yildönümü Hz. Mevlana’yi Anma Programi (Seb-i Aruz) ile olacak.
Bu yil da güzel bir program hazirladiklarini kaydeden Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi etkinliklere Manisalilari davet etti.

Baskan Çerçi bu yil ki etkinliklerin büyük bir kismini yapimini tamamladiklari Yunus Emre Millet Çarsisi Kültür Salonunda gerçeklestireceklerini ifade ederek, “Yunus Emre’yi anmak, anlamak, felsefesini, ögretilerini dünyaya duyurmak, sevdirmek ve tanitmak amaciyla Yunus Emre’nin ismini tasiyan bir belediye olarak bu yil organizasyonumuzun 5.sini gerçeklestiriyoruz.

Yunusemre Belediyesi olarak, onun mesajlarinin günümüze tasinmasi ve anlasilmasi noktasinda üzerimize düseni yapacagiz.

Etkinliklerimizin büyük bir bölümünü yapimini tamamladigimiz Yunus Emre Millet Çarsisi Kültür Salonu’nda yapacagiz. Vatandaslarimizi gerçeklestirecegimiz bu güzel etkinliklere davet ediyoruz” dedi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °