Afyon Belediyesi E-Belediye Bilgi Sistemine Geçiyor

ZAMAN VE PARA TASARRUFU SAGLANACAK

Gündem 11.12.2019 15:02:35 0
Afyon Belediyesi E-Belediye Bilgi Sistemine Geçiyor

   Içisleri Bakanligi e-Belediye Bilgi Sistem Projesine dahil olan Afyonkarahisar Belediyesi, artik tüm yazismalarini elektronik ortamda yapacak. Sistem, Belediye'ye zaman ve gider anlaminda önemli ölçüde tasarruf, vatandasa ise hizmet noktasinda büyük kolaylik saglayacak.

 Belediyelerin tek veri tabaninda ortak bir altyapida, tüm is ve islemlerini elektronik ortamda yapabilmelerini ve yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandasa sunulmasini saglayan "e-Belediye Bilgi Sistem Projesi" ile ilgili ilk egitim toplantisi Belediye Meclis Salonu'nda yapildi.

 Bilgi Islem Dairesi Baskan Yardimcisi Kemal Atasoy baskanliginda gerçeklesen egitim toplantisina, Belediye Baskan Yardimcisi Süleyman Karakus ve sistemi kullanacak büro personeli katildi.

 

                ZAMAN VE PARA TASARRUFU SAGLANACAK 

Toplantida, Içisleri Bakanligi Bilgi Islem Dairesi Baskanligi tarafindan hazirlanan ve geçtigimiz yildan itibaren belediyelerin katiliminin zorunlu hale getirildigi sistemle ilgili kisa bir bilgi veren Bilgi Islem Dairesi Baskan Yardimcisi Kemal Atasoy, sistemin belediyelere is yapilabilirlik anlaminda çok büyük kazanç sagladigini söyledi. Atasoy, çok ciddi bir zaman tasarrufu saglayacak sistem sayesinde, kagit israfinin da önüne geçilecegini ve belediyelerin gider kaleminde tasarruf edecegini vurguladi.

 Proje verilerinin, bakanlik bünyesindeki yenilenen veri merkezinde ISO 27001 Bilgi Güvenligi Yönetim Standardina uygun sekilde saklandigini kaydeden Atasoy, Bilgi Islem Dairesi Baskanligi'nin 250 bilisim personeli ile sistemin kullanimi sirasinda yasanabilecek aksakliklara da çok kisa sürede müdahale edebildigini ifade etti.

 Toplantinin ikinci bölümünde, Bilgi Islem Dairesi Baskanligi bilisim uzmanlari tarafindan e-Belediye Bilgi Sistem Projesi'nin kullanimi ile ilgili Belediye personeline uygulamali egitim verildi.


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °