Akilli Kavsak Ve Yesil Dalga Yüzde 18 Iyilesme Sagladi

AKILLI KAVSAK VE YESIL DALGA YÜZDE 18 IYILESME SAGLADI

Gündem 12.12.2019 17:50:58 0
Akilli Kavsak Ve Yesil Dalga Yüzde 18 Iyilesme Sagladi

 

 Afyonkarahisar Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi tarafindan 14 kavsakta uygulanan akilli kavsak kontrol sistemi ve 7 kavsakta bulunan yesil dalga uygulamasi ile trafik akisinda ayda ortalama yüzde 18 iyilesme, 7 bin litre yakit tasarrufu ve 11 ton daha az karbon salinimi saglaniyor.            

 Dinamik (akilli) kavsak kontrol sistemi, kavsaklardaki araç yogunlugunu kameralar araciligi ile hesaplayarak, yogun yönler için daha uzun yesil isik süresi uygulayarak trafikteki bekleme sürelerini azaltiyor.

Uygulanan degisken sinyal süreleri sayesinde benzin tasarrufu saglanirken, dogaya salinan karbonmonoksit miktari da azaliyor.

Koordineli yesil dalga uygulamasi hayata geçirilen 7 kavsakta ise kesintisiz akis saglandi ve bu sayede trafikteki dur-kalk orani azaltildi.

Trafik Kontrol Merkezi'nde sürekli izlenen veriler isiginda, Dinamik Kavsak Kontrol Sistemi ve koordineli yesil dalga uygulanan kavsaklardaki bekleme sürelerinde ortalama yüzde 18 iyilesme, bekleme sürelerindeki bu iyilesme sayesinde aylik ortalama 7 bin litre yakit tasarrufu ile 11 ton daha az karbon salinimi saglandi.

Trafik Kontrol Merkezi ekipleri, Dinamik Kavsak Kontrol Sisteminin zaman içerisinde kendisini gelistirecek yapida oldugunu ifade ederek kavsaklardan topladigi veriyi analiz ederek sürekli güncelligini korudugunu söyledi.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °