Kibris Gazilerine Milli Mücadele Madalya Ve Beratlari Tevcih Edildi

Kibris gazilerine Milli Mücadele Madalya ve Beratlari tevcih edildi

Gündem 13.12.2019 09:18:18 0
Kibris Gazilerine Milli Mücadele Madalya Ve Beratlari Tevcih Edildi

1974 Kibris Baris Harekatina katilan gaziler için KKTC Hükumeti tarafindan hazirlanan Milli Mücadele Madalya ve Beratlari Suhut Kaymakami Nurullah Kaya’nin katildigi törenle tevcih edildi.
Suhut Kaymakamlik makaminda gerçeklesen tevcih törenine, Suhut Kaymakami Nurullah Kaya’nin yani sira, Ilçe Emniyet Müdürü Ayhan Alaçam, Ilçe Jandarma Komutani Tegmen Hasan Yassikaya, Ilçe Yazi Isleri Müdür Vekili Nüfus Müdürü Ata Subasi, Kibris Gazisi, aileleri ve yakinlari katildi.
Madalyalarin tevcihi öncesinde konusan Suhut Kaymakami Nurullah Kaya, “Kahraman Mehmetçiklerimiz tarihimiz boyunca aziz Türk milletinin bu cografyada varligini sürdürebilmesi için canla basla mücadele etmis, sehitlik ve gazilik makamlarina ulasmislardir.

Ayni düsturla 1974 yilinda Kibris’ta yasayan Türkler’ in can güvenligini saglamak için kahraman Mehmetçiklerimizin canlarini hiçe sayarak verdikleri destansi mücadelenin neticesinde gazi olan Mehmetçiklerimize KKTC Hükumeti tarafindan hazirlanan Milli Mücadele Madalya ve Beratlarini simdi Kibris gazimiz Ömer Sögüt’e ve vefat eden Kibris gazilerimiz Bünyamin Kurt ile Mehmet Karakuzu adina eslerine tevcih edecegiz.

Yüce Allah onlardan razi olsun. Bu vesile ile vefat eden tüm gazilerimiz ve sehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum” sözlerine yer verdi.
Konusmanin ardindan Kaymakam Nurullah Kaya tarafindan Milli Mücadele Madalya ve Beratlari, Kibris gazisi Ömer Sögüt’e ve vefat eden Kibris gazileri Bünyamin Kurt ile Mehmet Karakuzu adina eslerine tevcih edildi.
Tevcih töreni günün anisina fotograf çekilmesi ile sona erdi.


Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °