“Seker Fabrikasinda Sistem Bir Türlü Oturmadi”

“Faiz oranlari 10’un altina düsmelidir”

Gündem 18.12.2019 14:15:19 0
“Seker Fabrikasinda Sistem Bir Türlü Oturmadi”

Afyonkarahisar’da yasanan tarim sektöründe yasanan sikintilari meclis gündemine tasiyan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Afyonkarahisar’imiza verilecek tarim desteklerinin, tesis kurulmasi için gereken tesviklerin, bir an evvel hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 2020 yili merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ve bagli cetveller üzerine TBMM’de bir konusma yapti.

 

 “Seker Fabrikasinda sistem bir türlü oturmadi”

Afyonkarahisar’da yasanan tarim ile ilgili sikintilari TBMM gündemine tasiyan Milletvekili Taytak, Seker Fabrikasinin özellestirilmesinden sonra sistemin bir türlü oturmadigi ve hashas üreticilerinin yasadigi sorunlara degindi. Milletvekili Taytak, “Degerli milletvekilleri, memleketim Afyonkarahisar’da yasanan tarim ile ilgili konulara deginmek istiyorum. Malumunuz Afyonkarahisar Seker Fabrikasi özellestirildi. Özellestirildigi günden itibaren sistem bir türlü oturmadi. Seker Fabrikasi pancar alimlari stoklama kapasitesinin altinda kaldi, kantarlar belirlenen zamanda açilmadi, buna bagli olarak pancarda fire artti. Bu durum çiftçilerimizi magdur etmistir.  Hashas, diger tarim ürünlerine göre, üreticisine daha fazla kazanç elde ettiren bir üründür. Çiftçiler bu sene hashas ekiminde çiftçi kayit sistemi belgesi sebebiyle sorunlar yasamistir. Yapilacak degisiklikler çiftçiye, bir önceki ekim döneminde aktarilmali ve çiftçilerimiz bir sonraki ekim dönemine ne yapacagini bilerek girmelidir. Afyonkarahisar önemli bir tarim bölgesidir. Hayvancilik, süt ürünleri, yumurta, kirmizi ve beyaz et tedarigi, manda sütü ve manda kaymagi üretim alanlarinda, Türkiye’nin öncü sehirlerinden birisidir. Afyonkarahisar’imiza verilecek tarim desteklerinin, tesis kurulmasi için gereken tesviklerin, bir an evvel hayata geçirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

 

“Faiz oranlari 10’un altina düsmelidir”

2020 bütçeden tarima ayrilan 22 milyar lira ile tarimsal destek saglanmasi sektöre çok faydali olacagini belirten Milletvekili Taytak, “Hem Ziraat Bankasi hemde Tarim Kredi Kooperatifleri faiz oranlarini 10’un altina çekmelidir” dedi. Taytak, “ Ülkemizin tarim alani varligi 22,6 milyon hektardir. Tarimda çiftçilerimizin en çok sikâyet ettigi konu girdi fiyatlarindaki artisin, üretim maliyetini yükseltmesidir. Bütçeden ayrilan 22 milyar lira ile tarimsal destek saglanmasi sektöre çok faydali olacaktir. Ayrica, Ziraat Bankasi borçlarinin yapilandirilmasinda faizler 10’un altina düsmelidir. Yine Tarim Kredi Kooperatifleri ilaç, gübre, tohum ve benzeri tarimsal ürünlerde faiz oranlarini 10’un altina çekmelidir. Ziraat, orman, gida mühendisleri ve veterinerlerin istihdam sorunlari çözülmelidir.  Gida güvenligi saglikli ve kusursuz üretimi amaçlar. Geçen hafta iki yavrumuzu sagliksiz gida ambalajlari sebebiyle kaybettik. Yavrularimizin acili ailelerine sabirlar diliyorum” diye konustu.

 

“Türk Milleti her türlü güçlügü yenecek kudrete sahiptir”

Hem içeride hemde disari da ülkemize ihanet edenlerle mücadele edildigini söyleyen Taytak, “Bu millet Allah’in izniyle her türlü güçlügü yenecek kudret ve kuvvete sahiptir” dedi. Taytak, “Devlet olarak Iran’dan gelen teröristi karsilayan siyasi partiler ile katil övücülere Nobel ödülü veren uluslararasi Türk ve Islam düsmanlari ile kandil’den emir alan belediye baskanlari ile vatana ihanetle görevli FETÖ ile FETÖ’ye kucak açan Amerika ve Avrupa ülkeleri ile Sözde Ermeni soykirimini kabul eden ABD senatosu ile bu senato kararina karsi tüm meclis karsi bildiri yayinlarken bu karara alkis tutan ve bu milletin vergileriyle vekillik yapan HDP ile uluslararasi servislere usaklik eden medya mensuplari ile yani topyekûn ihanet ile mücadele etmekteyiz. Bizi soykirimla suçlayanlar önce kendi tarihlerine baksinlar. Unuttuklari sudur ki, bu vatanin bir de milleti vardir. Bu millet Allah’in izniyle her türlü güçlügü yenecek kudret ve kuvvete sahiptir. Bu milletin tarihi, baska milletler, baska ülkeler gibi 50-100 yillik degildir.1000 yildir buradayiz. Cenab-i Allah’in izniyle sonsuza kadar da burada kalmaya devam edecegiz” diye konustu.

“2020 bütçesi devletimize ve milletimize hayirli olsun”

Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin, devletinin ve güvenlik güçlerinin her zaman yanindadir” diyen Milletvekili Taytak, 2020 bütçesinin de devletimize ve milletimize hayirlara olmasi temennisinde bulundu. Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi, milli beka, milli kimlik, milli varlik, kardeslik ve iç barisimizi ilgilendiren tüm konularda ve terörle mücadelede toplumsal huzur için her zaman Türk milletinin devletinin ve güvenlik güçlerinin yanindadir, destekçisidir ve duacisidir. Bilge Türk liderimiz Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettigi gibi, Türkiye, kardesçe yasanan bir çiçek bahçesidir, ayrik otlari ekerek çiçekleri kurutmalarina asla müsaade etmeyecegiz. Türk milleti bir ve beraberdir. Bu duygu ve düsüncelerle, 2020 bütçesinin devletimize ve milletimize hayirlara vesile olmasini temenni ediyor, Hepinizi saygiyla selamliyorum” dedi.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °