Askerlik Yani Gazi Olmadan Önceki Sigorta Giris Ve Primleri Silindi.

227 terörle Mücadele Gazisinin Emekli Maaslarini kesmistir.

Gündem 20.12.2019 12:35:52 0
Askerlik Yani Gazi Olmadan Önceki Sigorta Giris Ve Primleri Silindi.

 

Degerli basin mensuplari 17 Aralik 2019 itibari ile Sosyal Güvenlik Kurumu Türkiye genelinde 227 terörle Mücadele Gazisinin Emekli Maaslarini kesmistir.

Vatani Görevini yapmakta iken Terörle Mücadelede yaralanarak tedavisi bittikten sonra Devletin Gazi maasi bagladigi her Gazi ayni zamanda Özürlü bir vatandas olmustur. Tedavi sonucu özrün kalmazsa zaten Gazi de olamazsin.

 Gazi olanlardan çalisabilir durumda olanlara Rehabilitasyon amaçli devlet kurumlarinda çalistirmak üzere 1 istihdam hakki verilmektedir.

Ya da bu Gaziler kamunun özürlü alim sinavlarina girerek veya özel sektörde Özürlü kadrolarinda çalisarak her özürlü vatandas gibi;

 2013 öncesi Gazilerimiz özür oranlarina göre Devletimizin özürlü vatandaslara sagladigi emeklilik haklarindan yararlanmakta idi.

 Ta ki 5510 sayili kanunun 38. Maddesi ve 6495 sayili torba kanunun 80. Maddesi çikana kadar.

Bu kanunlar çiktiktan sonra Gazilerin özürlü haklarindan yararlanarak emekli olmasinin önü kesildi.

Bu kanunlar devreye girdiginden itibaren Gazilerin;

1- Askerlik yani Gazi olmadan önceki sigorta giris ve primleri silindi.

2- Devletimizin 5510 sayili kanunun 28. maddesi ile özürlü vatandaslara sagladigi emeklilik haklari Gazilerin elinden alinmistir.

Bu sebepten Gazilerin emeklilik durumlari ne kadar uzuv kaybi olursa olsun kolu bacagi olmasa da mecburi olarak 60 li 65 li yaslara kalmistir.

227 Gazinin Emekli maasinin Kesilmesi sebebi ise;

Sosyal Güvenlik Kurumunun’nun bu 2008 ve 2013 Yilinda çikan kanun maddelerini bilmeyerek Özürlülükten dolayi günü dolup müracaat eden Gazilere maas baglamasi, simdi ise ben hata yaptim hatami yeni fark ettim simdi maaslarinizi kestim demesi.

Madem bu kisiler emekliligi hak etmiyordu Sosyal Güvenlik Kurumu neden bu kisilere emekli maasi bagladi.?

Sosyal Güvenlik Kurumu kendini kurtarmak için 7 Aralik 2019 Tarihli 7194 Sayili Kanunun 48. Maddesi ile 5510 sayili kanuna eklenen geçici 79. Madde ile Bu kisilere 6 yildir ödenen maaslari geri istememek için bir kanun çikardi. Çikarir çikarmaz 10 gün içinde Gazilerin Maaslari kesildi.

Bu Gaziler SEHVEN emekli edildiler bahanesiyle .

Gaziler hem islerinden olmuslar hem de baglanan emekli maaslari kesilerek magdur edilmislerdir.

Gazilerin maaslarinin kesilmesinin 2 Temel sorumlusu vardir.

Birincisi TBMM dir.

Gazilerin özürlü bir vatandas gibi emekli olmasinin önünü kesmesi ve Askerlik öncesi sigorta giris ve prim günlerini yakmasidir.

Ikinci sorumlu ise Sosyal Güvenlik Kurumu dur.

Kanun bilmez, çikan kanunlari takip etmez, Sosyal Güvenlik Kurumu Bu kanun yürürlüge girdigi halde kanundan olmadigindan, Gazileri emekli edip 6 yil maas ödedikten sonra simdide ben yeni fark ettim diyerek maaslarini kesmistir.

SGK yetkilileri 2013 den 2019 yilina kadar 40 üzeri raporlu olan ve engelli statüsünde emekli  olabilirsiniz denilip tazminat ödenen ve maas baglanan  gazilerimize nasil maas verdiginizi, bundan sonra vermeme nedeninizi lütfen açiklayiniz,  bekliyoruz.

Pardon deyip geçistirecek misiniz, yoksa sadece 227 gazinin degil 4500 e yakin ve emeklilik bekleyen gazilerin sorununa bir çözüm mü bulacaksiniz.

Bu Sorumlu iki Kurumu Göreve davet ediyoruz.

Anayasamizin 10 maddesinde “ Çocuklar, yaslilar, özürlüler, harp ve vazife sehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alinacak tedbirler esitlik ilkesine aykiri sayilmaz.” ifadesi yer alir.

61. Maddesinde " Devlet, harp ve vazife sehitlerinin dul ve yetimleriyle, malûl ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yarasir bir hayat seviyesi saglar." hükmü bulunmaktadir.

Bu kurumlarin yaptiklari isler anayasaya da aykiridir.

Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Biz siyasetin ve belli bir gurubun degil Yüce Türk Milletinin gazileriyiz.

Kamuoyuna saygiyla duyururuz.


Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °