Amacimiz, Tüm Vatandaslarimizin Uyum Içerisinde Yasayabilmesini Saglayabilmektir

Amacimiz, tüm vatandaslarimizin uyum içerisinde yasayabilmesini saglayabilmektir

Gündem 23.12.2019 09:36:14 0
Amacimiz, Tüm Vatandaslarimizin Uyum Içerisinde Yasayabilmesini Saglayabilmektir

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Zabita Müdürlügünü ziyaret etti.

Müdürlük personeli ile sabah kahvaltisi yapan Baskan Basdegirmen, personelinin istek, talep ve sorunlarina iliskin görüslerini dinledi.Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Zabita Müdürü Resat Kravkaz ve müdürlük çalisanlarini ziyaret etti.

Zabita Müdürü Kravkaz, “Karsilikli istek ve temennilerimiz, sorunlarimizi, ihtiyaçlarimizi paylasmak için baskanimizi davet ettik. Sayin Baskanimiza bize verdigi degerden dolayi tesekkür ediyoruz” dedi.Tüm belediye baskan yardimcilarinin da hazir bulundugu programda Zabita Müdürlügünün taleplerini, sorunlarini dinleyen Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Yapmis oldugunuz çalismalara tesekkür ediyorum. 15 yil önceki personel sayisi ile bugünkü sayi arasinda bir hayli düsüklük olmasina ragmen ayni hizmetleri ayni kalite ile verebiliyorsunuz, bu çok önemli. Bu anlamda fedakârca çalismalarinizdan dolayi da ayrica tesekkür ediyorum” dedi.Zabitanin devamli vatandaslarla yüz yüze oldugunu dile getiren Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Tabi bu anlarda ne bizim, ne sizin istemediginiz bazi tatsiz ortamlar çikabiliyor.

Mühim olan tatsiz bir durum ortaya çikmadan, vatandaslarimiza yapilmasi gereken hukuk, kanun, mevzuatin gerektirdigini ve diger vatandaslarimizin haklarinin ihlal edilmemesini en güzel sekilde anlatabilmektir.

Kontrol mekanizmasi oldugunuz için sizlere gelen talepler bir yanlislik veya eksikligin giderilmesi ile alakali. Bu kolay bir sey degildir. Insanlarimizin sizlere, sizlerin vatandaslara karsi davranislarinda bazen eksiklikler olabilir.

Önemli olan bu eksikliklerin bizim tarafimizdan hiç olmamasi. Vatandaslarimiza karsi güler yüzlü, kibar, konuyu iyi anlatmak, onu ikna etmek, sorunlari çözmektir.Amacimiz vatandasimizi kirmak degil, vatandasimizla iyi bir sekilde güzel bir diyalogla bu havayi teneffüs edebilmek. Bizler burada ceza yazmak, insanlari rahatsiz etmek, tedirgin etmek için bu görevlere gelmedik.

Amacimiz, tüm vatandaslarimizin uyum içerisinde yasayabilmesini saglayabilmektir

. Insanlarimizin hayat düzeylerini daha yukariya çekmek, refah düzeylerini artirmak ve sehrimizin kaldiriminda yürürken, araciyla hareket ederken o rahatligi hissettirebilmek önemli” dedi.

Kaldirimlarda esnafin, vatandasin yürüme yollarina koydugu esyalara dikkat çeken Baskan Basdegirmen, “Bugüne kadar en büyük sikâyeti bunlardan aldik.

Vatandaslarimizin dilekçeleri, telefonlari hatta üst kurumlara verdikleri dilekçelerde biz bunlari gördük

. Esnafimizin kaldirima tasarak yürüyüs yollarini engellemesi, engelli vatandaslarimizin kullanacagi rampalari, otoparklari normal insanlarimizin kullanmasi. Bu ikisi önemli konular. Engellilerimizi her zaman ön planda tutmak zorundayiz.

Engellilerimizin araçlariyla veya ellerindeki diger desteklerle rahat bir sekilde yürüyebilmeleri için onlara kolaylik saglamak zorundayiz. Öncelikle onlarin bu sorunlarini gidermek zorundayiz,

önceligimiz bu olmali. Engelli rampasina esyasini koyan esnafimiz, aracini koyan vatandasimiz gibi konulara önemle dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlari vatandaslarimizla nazik bir sekilde konusabilmemiz gerekiyor.

Engellilerimizin mutlu olmasini saglamak durumundayiz” seklinde konustu.En önemli sorunlardan birisinin de engelli araç park yerlerine normal vatandaslarin park etmesi olduguna dikkat çeken Basdegirmen, “Engelli vatandaslarimiz için yollarimizdaki park yerlerini biraz daha fazlalastiriyoruz. 

Engellilerimiz bu park yerlerinden ücretsiz istifade edecekler.

Bu yere normal bir vatandasimiz aracini koyuyorsa o aracin önüne ‘engelli park yerimi aldin, engelimi de alir misin’ seklinde tabelayi koyacagiz. Bunlara dikkat etmenizi, uyarmanizi bekliyoruz” görüslerinde bulundu.Zabita Müdürlügü hizmet binasinin yetersiz kaldigini söyleyen Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Burada itfaiye ve temizlik isleri ile beraber görev yapiyorsunuz. Bulundugunuz ortam hem çok kalabalik, hem de mekân size yetersiz gelmeye basladi.

Bu binayi yenilememiz lazim. Yeni tespit ettigimiz bir yer var, proje çalismalarimiz devam ediyor.

Hem çalisma, dinlenme ve spor yapma imkânlarinizin olacagi bir proje hazirligimiz var. Kisa sürede yapimini bitirecegiz. Allah yolumuzu açik eylesin, sizlere kolayliklar diliyorum” dedi.


Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °