Vali Tutulmazin Esi Fatma Tutulmaz Sinanpasa Ilçemizde “Kadin Sagligi Egitim Projesi” Tanitim Toplantisina Katildi.

Vali Tutulmaz’in esi Fatma Tutulmaz Sinanpasa Ilçemizde “Kadin Sagligi Egitim Projesi” Tanitim Toplantisina Katildi.

Gündem 23.12.2019 17:23:02 0
Vali Tutulmazin Esi Fatma Tutulmaz Sinanpasa Ilçemizde “Kadin Sagligi Egitim Projesi” Tanitim Toplantisina Katildi.

Vali Mustafa Tutulmaz’in esi Fatma Tutulmaz’in koordinatörlügünde yürütülen “Kadin Sagligi Egitim Projesi” için Sinapasa ilçesinde tanitim toplantisi ve kadin sagligi egitimi düzenlendi.

Toplantiya Vali Mustafa Tutulmaz’in esi Fatma Tutulmaz ile birlikte protokol üyelerinin esleri, doktorlar, saglik görevlileri, veliler ve ögrenciler katildi.

Toplantida konusan Vali Mustafa Tutulmaz’in esi Fatma Tutulmaz; Proje ile Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde 15-69 yas grubundaki tüm kadinlara saglik okuryazarligi egitimleri verilecegini söyledi. Projenin Türkiye genelinde uygulanacagini ve 3 yil süreyle devam edecegini belirtti.

Bayan Tutulmaz konusmasinin devaminda; “Biz kadinlar, insanlik tarihi boyunca her toplumda büyük önem gördük, görmeye de devam ediyoruz. Ana olduk, yâr olduk, göz nuru kiz çocugu olduk, gün oldu is hayatinda yerimizi aldik ve hep el üstünde tutulduk. Elbette biz kadinlarin da omuzlarinda onlarca yük var.

Buna ragmen yüzü daima gülen, merhametini ve sevgisini hissettiren bir anne, bir es, yeri gelince de bir arkadas olmayi basarabilen, bunu da bitmek bilmeyen bir güçle yapan varliklariz. Ama sunu da unutmamaliyiz ki, bizler ayakta durabilmek için kendi sagligimizi da düsünmek zorundayiz.

Bizler dik durursak aile ayakta kalir, biz saglikli olursak toplumlarin tarihteki yolculugu devam eder.Bu nedenle ilimizde Kadin Sagligi Egitimi projemizi 13.11.2019 tarihinde baslattik

. Bu proje ile il genelinde 15-69 yas arasi tüm kadinlarimiza, gelecekte bizler gibi güçlü bir kadin, anne ve es olacak genç kizlarimiza “Saglikli Beslenme, Fiziksel Aktivitenin Önemi, Obeziteden Korunma ve Diyabet, Normal Dogum, Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi, Kanser Türleri ve Kendi Kendini Muayene” gibi pek çok konuda uzmanlarimiz tarafindan ayri ayri egitimler verilmeye baslandi.

 Kadin Sagligi Egitim Projesi, il ve ilçelerdeki tüm resmi kurum ve kuruluslarla koordineli bir sekilde yürütülmektedir. Toplam nüfusun yarisini olusturan kadinlarimiz ve onlarin yetistirdigi basta çocuklarimiz ve gençlerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmek hedefimizdir.

Bizi heyecanlandiran bu projemizde bizlere destek veren Sayin Valimize ve kurum yöneticilerimize tesekkür eder, saygilarimi sunarim” dedi.

Konusmalarin ardindan Saglik Müdürlügü yetkililerince katilimcilara; meme kanseri, rahim agzi kanseri, kadin üreme sagligi, normal dogum, anne sütünün önemi, menepoz dönemi, saglikli beslenme, akilci ilaç kullanimi,  6284 Sayili Kanun ve Kadina Yönelik Siddet, Tütün, Uyusturucu, Teknoloji Bagimliligi ve Zararlari, Kadin Kisisel Bakim ve Hijyeni Saglayarak Özgüveni Artirma gibi farkli basliklarda egitimler verildi. Ayrica proje kapsaminda ilçedeki kiz ögrencilere yönelik egitimlerin hafta boyunca devam edecegi belirtildi.


Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °
Cuma 26 ° / 11.3 °