Sezen Afyonkarahisar Halkinin Taleplerini Cumhurbaskanina Aktardi

Sezen Afyonkarahisar halkinin taleplerini Cumhurbaskanina aktardi

Gündem 30.12.2019 10:29:18 0
Sezen Afyonkarahisar Halkinin Taleplerini Cumhurbaskanina Aktardi

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Sezen, Afyonkarahisar halkinin taleplerini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a bizzat kendi iletti. Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisinin ardindan Il Baskanlarini dinleyen Cumhurbaskanina uzman hekim ile madencilerin sikintilarini aktaran Sezen, helikopter ambulans için de tesekkür etti. Konuyla ilgili bakanlar da Sezen’in taleplerini tek tek not alip takipçisi olacaklarini söylediler.

 

AK Parti Il Baskani Hüseyin Sezen, her ay düzenli olarak gerçeklesen Genisletilmis Il Baskanlari toplantisina katildi. 134.’sü düzenlenen toplantinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yanindan bakanlarla birlikte Il Baskanlarinin talep ve önerilerini dinledi.

Helikopter ambulans için Cumhurbaskanina tesekkür

Burada söz alan Il Baskani Sezen, Afyonkarahisar halkinin talep ve önerilerini Cumhurbaskani Erdogan’a iletti. Sezen sözlerine helikopter ambulans tesekkürü ile basladi. “Önceki il baskanlari toplantisinda bizim ambulans helikopter talebimiz vardi. Talimatlarinizla hemen geldi. Civar illere ve ilçelerimize hizmet veriyor. Çok tesekkür ediyoruz” diyen Sezen Afyonkarahisar halkinin memnuniyetini aktardi.

Dinar ve Bolvadin için uzman hekim talebi

Sezen konusmasinda, “Bizim iki büyük ilçemiz olan Bolvadin ve Dinar da uzman hekim sikintilarimiz var. Sayin Bakanimizin Afyonkarahisar ziyaretlerinde bu konu ile ilgili bakan yardimcimizi görevlendirmisti. Biz bu iki ilçemizde 4924 diye tabir edilen sözlesmeli hekim statüsüne geçilmesini talep ediyoruz.

Su anda bu iki en büyük ilçemizde neredeyse uzman hekim yok. Daha küçük ilçelerimizde 3-4 kati uzman hekimimiz var” ifadelerine yer verdi. Sezen’in konusmalarinin ardindan Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca “doktor takviye edecegiz” diyerek cevap verdi.

Cezaevi dolayisiyla bölgeye hizmet edecek uzman hekim takviyeli hastane istedi

Bolvadin ilçesinde Adalet Bakani Abdülhamit Gül’ün talimatlari dogrultusunda 1600 kisi kapasiteli cezaevinin açilmak üzere oldugunu kaydeden Sezen, eski hastanenin yikim karari dolayisiyla bölgeye civar ilçelere hizmet verecek yeni hastane yapilmasini ve uzman hekimlerle desteklenmesi gerektigini kaydederek söyle dedi; “Cezaevi yakin zamanda hizmete giriyor.

Haliyle hastane ihtiyaci da elzem durumdadir.

Ayrica Afyonkarahisar’in ilçeleri uzman hekim konusunda zayif oldugu için sehir merkezindeki Devlet Hastanesi günlük 10 bin poliklinik yapiliyor. Bu durum sürdürülebilir bir durum degildir.”

4 binin üzerinde ruhsat bekliyor

Sezen son olarak madencilerin sorunlarini paylasti. Cumhurbaskani Erdogan’a önceki toplantilarda da arz ettigini hatirlatan Sezen, “Madencilerin sikintilari ile ilgili AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus Afyonkarahisar’a geldiginde özel bir dosya sunmustum. Yine orman izinleri ile su anda bize söylenen 4 binin üzerinde beklenen ruhsat oldugu belirtiliyor.

Bu konu ile ilgili sizlerden yardim talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °