Afyonkarahisarda Hizmetlerle Dolu 2019 Yili Geride Kaldi…

2020 YILININ HAYIRLI OLMASINI TEMENNI EDIYORUM…

Gündem 30.12.2019 15:54:26 0
Afyonkarahisarda Hizmetlerle Dolu 2019 Yili Geride Kaldi…

 

 

2019 yilini geride birakirken 2020 yilina baslangiç yapacagiz. Öncelikle ben bütün hemserilerimizin yeni yilini gönülden tebrik ediyorum. 2020 senesinin ilimizde, ülkemizde ve Dünya’da birlik, beraberlik ve kardesligin pekismesine vesile olmasini diliyor, bütün vatandaslarimiza saglikli ve hayirli bir ömür niyaz ediyorum.

2019 yili, hem ilimiz hem de ülkemiz açisindan yogun bir yil olmustur. Her geçen gün büyüyen, kalkinan ilimiz Afyonkarahisar, 2019 yilinda da pek çok yatirim ve hizmete ev sahipligi yapmistir.

Malum oldugu üzere 31 Mart 2019 tarihinde ülkemizde gerçeklestirilen Mahalli Idareler Seçimi, ilimiz Afyonkarahisar’da tam bir demokrasi söleni havasinda geçmistir. AK Parti olarak bu seçimlerde büyük bir basari elde ettik.

Partimiz, Afyonkarahisar'da merkez dâhil olmak üzere
34 belediye ile Türkiye'de en çok belediye kazanan il unvanini almistir. Cumhur Ittifaki ise Afyonkarahisar'da 59 belediyenin 53'ünü kazanarak belediyelerin 90'ini almak suretiyle büyük bir basariya imza atmistir.

Sayin Cumhurbaskanimiz 17 Subat 2019 tarihinde ilimize gelerek vatandaslarimizla bir araya gelmistir. Yatirim maliyeti 1 milyar 172 milyon TL olan 118 eseri hizmete almistir.

            Son 17 Yilda 25 Milyar TL’lik Muazzam Yatirim…

Ilimize muazzam yatirimlar yaparak Afyonkarahisar’i marka sehir haline getirdik.
Bu yatirimlari daha da ileriye götürmenin gayreti içindeyiz. Afyonkarahisar dönemimizde çok büyük gelisim gösterdi. Pek çok alanda yatirimlarin merkezi oldu.

17 yilda Hükümetimiz tarafindan toplam 25 milyar TL’den fazla yatirim gerçeklestirdik. Ulasim, egitim, saglik, ziraat ve hayvancilik, sulama ve ormancilik gibi alanlarda Afyonkarahisar büyük yatirimlar aldi.

Afyonkarahisar’i yasanilabilir bir sehir haline getirdik. Afyonkarahisarlilarin hayallerini biz gerçeklestirdik. Yapilamaz denilen her projeyi biz Allah’in izni ile milletimizle el ele vererek gerçeklestirdik. Hükümetimizin yatirim ve tesviklerinden en fazla yararlanan il Afyonkarahisar oldu.

            Afyonkarahisar, 7 Kalemde Turizmin Merkezi Oluyor…

Afyonkarahisar’in cografi konumu, iklimi, sanli tarihi, sahip oldugu yer alti ve yer üstü tabii zenginlikleriyle turizm alaninda çok önemli bir potansiyele sahiptir. Ilimizi turizmin merkezi haline getirmek için büyük yatirimlar yaptik ve yapmaya devam ediyoruz. Bu yatirimlari yaptikça Afyonumuz bunun karsiligini aliyor ve almaya devam edecektir. 7 kalemde turizmi gelistirecegiz;

  1. Termal Turizm,
  2. Saglik Turizmi
  3. Kongre Turizmi,
  4. Kis Turizmi
  5. Tabiat Turizmi,
  6. Spor Turizmi,
  7. Tarih ve Kültür Turizmi

Afyonkarahisar, sifali kaplicalari ile termal turizminin baskenti haline gelmistir. Türkiye’deki toplam termal yatak kapasitesinin 33’ü Afyonkarahisar’dadir. Ilimizde 10 adet
5 yildizli otel bulunmaktadir. Termal turizmde toplam yatak kapasitesi 26.000 civarinda olup,
bu sayi her geçen gün artmaktadir.

2019 yili Eylül ayinda Double Tree by Hilton Otel hizmete girmistir. Bir taraftan yeni oteller hizmete girerken diger taraftan da mevcut otellerimiz Dünya’nin en iyi otelleri ödülünü almistir. NG Afyon Otel, Dünya’nin en lüks oteli seçilirken, Ikbal Termal Otel de Dünya’nin en lüks aile oteli seçilmistir.

Ülkemizde ve ilimizde termal turizmi ve bununla baglantili olarak saglik turizmini daha da gelistirmek ve bu alanda daha profesyonel çalismak için “Saglik Özel Endüstri Alani” projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuyla alakali 2019 yilinda önemli çalismalar gerçeklestirdik.

2019 yilinda ilimiz çok önemli bir spor organizasyonuna ev sahipligi yapmistir. Dünya Motokros Sampiyonasi 2018 yilindan sonra 2019 yilinda da Afyonkarahisar’da gerçeklestirilmistir. Bu sene Cumhurbaskanligi himayelerinde gerçeklestirilen sampiyona 6 kitadan takriben 180 dünya televizyonu tarafindan canli ve banttan yayinlanmistir. Bu organizasyon sehrimizin tanitimina büyük katki saglamistir.

            Saglik ve Egitimde Merkez Olduk…

Ilimiz ve ilçelerimize saglik alaninda büyük yatirimlar gerçeklestirdik. 20’si hastane olmak üzere 40 saglik tesisi kazandirdik. Sehrimize 400 yatak kapasiteli devlet hastanesi kazandirdik.
300 yatak kapasiteli Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesi yaptik. Türkiye’nin en ileri teknolojiyle donatilmis Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini Afyonkarahisar’da yaptik. 2019 yilinda da ilçelerimizde yeni saglik tesislerinin insaatlarina basladik.

Egitim alaninda ise hem Afyonkarahisar merkezde, hem de ilçe ve köylerimizde egitim altyapisini güçlendirdik. Insa ettigimiz yeni, modern dersliklerle gelecegimizin teminati yavrularimiza nezih egitim ortamlari olusturduk. Istihdam edilen ögretmen sayisini iki katina çikarttik.

2018 yilinda kurulan sehrimizin ikinci üniversitesi Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi, 2019 yilinda büyümesini sürdürdü. Bu üniversitemizde 4 Fakülte, 1 Enstitü,
1 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadir. 2019 yili Kasim ayinda Sayin Cumhurbaskanimizin onayi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde Spor Bilimleri Fakültesi kurulmustur.

            Ulasimda Muazzam Yatirimlar Yaptik…

Afyonkarahisar son 17 yilda ulasim alaninda muazzam bir yatirim yaptik. Ilimize takriben
6 milyar TL’lik büyük bir yatirim yaptik. Bölünmüs yol uzunlugu 54 km’den 571 km’ye yükselmistir. Bütün ilçelerimizde ulasimi daha kolay hale getirdik. Ilimize modern bir otogar kazandirdik. Ülkemizin 4. Büyük havalimanini olan Zafer Havalimanini insa ettik.

Ilimizin ve bölgenin en büyük ulasim projesi olan Ankara-Afyonkarahisar-Izmir Hizli Tren Projesinde 2019 yilinda büyük mesafe kat edildi. Çalismalari devam eden bu mega proje tamamlandiginda Afyonkarahisar - Ankara arasi 1 saat 15 dakikaya, Afyonkarahisar Izmir arasi
2 saat 15 dakikaya inecektir.

Su ve Ormancilik Alaninda Cumhuriyet Tarihinin Yatirimini Yaptik…

Orman ve su alaninda son 17 yilda takriben 3,7 milyar TL’lik yatirim yaptik. 39 baraj ve
23 gölet insa ettik. 11 baraj ve 3 göletin de insaati devam etmektedir. 21 baraj ile 22 göletin ise plan ve proje çalismalari devam etmektedir. Toplam 71’i baraj, 48’i gölet olmak üzere 119 baraj ve göleti Afyonumuza kazandirmis olacagiz. Bu bir rekordur.

Ilimizin ve bölgenin en büyük baraji olan Çay Barajinda da çalismalar devam etmektedir. Insallah 2020 yilinin ilk yarisinda bu barajda su tutulmaya baslanacaktir.

Modern basinçli kapali sistem sulama tesisleri insa ettik. 588.586 dekar münbit araziyi sulamaya açtik. Böylece çiftçilerimize yillik 650 milyon TL zirai gelir artisi sagladik.

Sehrimizin içinden geçen ve kötü görüntüsü ve kokusu ile vatandaslarimizin “Kokarçay” olarak isimlendirdigi dereyi islah ederek sehrin gerdanligi haline getirdik.

Ilimizde muazzam agaçlandirma çalismalari yaptik. Afyonkarahisar’in orman alanini büyük oranda arttirdik. Afyonkarahisar’in 2003 yilinda yüzölçümünün 16,6’si orman iken Bu orani 19,8’e çikardik. 2.339.840 dekar olan orman varligini 2.788.360 dekara çikardik. Takriben
107 milyon adet fidan diktik.

Afyonkarahisar’i Ege’nin yildizi yapacagiz dedik ve yaptik. Simdi hedefimiz ülkemizin yildizi yapmaktir. Bu hedef dogrultusunda gece gündüz çalisiyoruz ve çalismaya devam edecegiz. Çalismalarimizda en büyük destekçimiz aziz hemserilerimizdir.

2020 yilinda da Afyonkarahisar’a büyük hizmetler ve yatirimlar yapacagiz. Ülkemiz ve Afyonkarahisar 2023 yili hedeflerine emin adimlarla yürümektedir.

2020 senesinin bütün hemserilerimize saglik, huzur getirmesini ve birlik, beraberligimize vesile olmasini temenni ediyorum.

Prof. Dr. Veysel EROGLU

 

                  


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °