Magdur Edildiklerini Iddia Eden Devre Tatil Sahipleri Eylem Yapti

Magdur edildiklerini iddia eden devre tatil sahipleri eylem yapti

Gündem 6.01.2020 13:22:36 0
Magdur Edildiklerini Iddia Eden Devre Tatil Sahipleri Eylem Yapti

 Afyonkarahisar’da bir termal tesisin el degistirmesi sonrasi magdur olduklarini iddia eden bir grup vatandas, eylem yapti.
Termal tesisin önünde toplanan vatandaslar, tesisin el degistirmesi sonrasi bazi hizmetlerden artik ücretsiz yararlanamadiklarini ileri sürdü.

Grup adina açiklama yapan Mustafa Ersoy, “Günlük havuz kullanimlari için firma tarafindan giris kartlari tanzim edilerek üyelere verilmis, giris karti verilmeyen üyelere de firma tarafindan imzali ve kaseli olarak kartvizitler verilerek günlük havuz kullanimlari saglanmistir.

Üye oldugumuz tarihten beri ücretsiz olarak istifade ettigimiz günü birlik kür merkezi ve yüzme havuz kullanimlarinin 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle ücretli hale getirilecegi, 24 Kasim 2019 ve 24 Aralik 2019 tarihli mesajlarla ve sifahi olarak biz üyelere iletildi. Halbuki sözlesmenin ek 2 sayili tesis kullanim yönetmeliginde, üyelerin tesis içerisinde ücretini ödeyerek faydalanabilecegi hizmetler belirtildikten sonra, kese, masaj, çamur banyosu ekstra bir ücret ödemeden faydalanabilecegi aktiviteler yüzme havuzlari, Türk hamami, sauna, belirlenmis ve karsilikli imza altina alinmistir. 'Sözlesmenin tesis içerisinde saglanan diger imkanlar bölümünde üyelerin gerek kendi villa kullanim döneminde gerekse günü birlik kaplica kullanimlarinda ücretli hizmetlerden yararlanirken yüzde 30 indirim uygulanir' hükmü yer almaktadir. Burada belirtilen yüzde 30 indirimli ücret; tesis kullanim yönetmeliginde belirtildigi gibi üyelerin tesis içerisinde ücretini ödeyerek faydalanabilecegi hizmetleri kapsamaktadir” diye konustu.

"Gerekli sikayetlerde bulunduk"
Gerekli kurumlara tesis üyeleri olarak sikayetlerde bulunduklarini belirten Ersoy, “Termal tesiste üyelik sözlesmeleri, 5,10 ve 20 yil süreli, 7 ile 14 günlük villa kullanim ve 365 gün günü birlik umumi havuz kullanim sartlariyla yaklasik 3 bin ile 25 bin TL ücretlerle yapilmistir. Sözlesmede tesisin bakim ve onariminin tesis yönetimine ait oldugu ve tesis kullaniminda üyelere herhangi bir ek ödemenin yansitilmayacagi hükmü yer almaktadir. Halen veren üyelerden ek ücretleri aliyorlar. Tamir bakim senelik aidatini 14 günlük villa kullaniminda, 2019 yili için 300 TL’den, 500 TL’ye çikardilar.

2020 yili için 750 TL isteniyor. Yillik aidatlardaki artislar yeni yönetimle birlikte yüzde 70’ler seviyesine gelmis durumda. Haksiz uygulamalarin önlenmesi için Cimer’e, Il Özel Idaresine ve Ticaret Borsasina sikayetlerde bulunulmus ayrica Afyonkarahisar Tüketici Hakem Heyetine davalar açilmistir.

Binlerce üyesi bulunan termal tesisin keyfi uygulama ile bizleri magdur etmesinin önlenmesiyle, yillardir uygulanan günü birlik ücretsiz Türk hamami ve yüzme havuzu hizmetinden yine ücretsiz olarak yaralanmamiz ve sözlesme sartlarina uyulmasi, sözlesme hükümlerine uyulmamakta israr edilirse; hukuki olarak yaptigimiz sözlesmeleri topluca feshedip, ilgili sirketten, ödedigimiz bedellerle birlikte tazminat talebi yoluna gidileceginin ve ihtiyati tedbir yoluyla kaplica faaliyetinin durdurulacaginin bilinmesi hususunda kamu oyunun bilgilenmesini arz ederiz” dedi.

"Üyelerimizin magdur olmasini istemeyiz"
Basin mensuplarina konu ile alakali açiklamada bulunan termal tesisin genel koordinatörü Kasim Korkut, “Buradaki üyelerimizin 5 veya 10 yillik olmak üzere 1 haftalik devre tatil haklari var.

Tesisimizin hamam, havuz gibi haklarindan yararlanabiliyorlar. Bu sözlesmeleri de bu kapsam içerisinde ancak bu üyelerimizin talep ettikleri konu sudur; 'Biz bu hamam ve havuzlari 365 gün ücretsiz kullanmak istiyoruz' diyorlar. Daha önce buranin isletmecisi olan kisiler bir yerde devremülk satmak için bu taahhütte bulunmuslar. Biz buraya alirken sözlesmelerine bagli olarak devraldik. Sözlesmelerinde öyle bir haklari yok. Dolayisiyla dedik ki kendileri -biz sizlere bu sekilde kullandiramayiz-" ifadelerini kullandi.
Üyelerinin hemen hemen tamami ile görüstüklerini ve durumun makul karsilandigini söyleyen Korkut, "Suan üyelerimizin ilk bölümü istegimizi kabul ederek gelmeye basladi. Ancak çok küçük bir grup buna karsi çikti. Biz de bu konudaki itirazlarinizi devletimizin hakimlerine savcilarina iletebilirsiniz dedik su an zaten mahkemelik bir durum var. Bir hafta içerisinde çözülecek. Onlar da zaten bu haklarin olmadigini biliyorlar. Bence amaçlari kamuoyu olusturup baski kurmak için buraya geldiler. Bizler hak aramalarini makul karsiliyoruz. Belli ölçüler içerisinde haklarini arayabilirler. Seriatin kestigi parmak acimaz. Mahkemelerimiz ne karar verirse versin saygiliyiz ve verdikleri karar seklinde hareket ederiz. Hiçbir üyemizin magdur olmasini istemeyiz” dedi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °