Davraz Kayak Merkezinde Yeni Imkanlarla 750 Bin Ziyaretçi Hedefi

Davraz Kayak Merkezi’nde yeni imkanlarla 750 bin ziyaretçi hedefi

Gündem 8.01.2020 16:25:02 0
Davraz Kayak Merkezinde Yeni Imkanlarla 750 Bin Ziyaretçi Hedefi

Türkiye’nin kar kalitesi ve kayak yapma bakimindan en önemli 3 merkezi arasinda gösterilen Davraz Kayak Merkezi’nde bu yilki sezonda 750 bin ziyaretçi beklentisi oldugunu ifade eden Isparta Il Özel Idaresi Genel Sekreter Yardimcisi Abdullah Çelik, kis sporu severleri ve günübirlikçileri merkeze davet ederek, “Davraz’i görmemislerse, kayak merkezi görmemislerdir diyoruz ve herkesi mutlaka Davraz’a bekliyoruz” dedi.
Toros Daglari’nin zirvesinde 2 bin 635 rakimda kurulu olan ve “Akdeniz’in Incisi” olarak nitelendirilen Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde yogunluk yasaniyor.
Antalya gibi önemli turizm merkezi olan bir sehre yakinligi, Isparta il merkezine 26 kilometre mesafede olmasi, kar kalitesi ile pistlerin bol ve uzun olusu ile en çok tercih edilen kayak merkezlerinden olan Davraz, sundugu essiz Egirdir Gölü manzarasi ile de tercih listelerinde ilk siralarda yer aliyor.
Isparta’da geçtigimiz yilda 600 bin kayakçi ve günübirlik ziyaretçiyi konuk eden Davraz Kayak Merkezi’nde bu yilki hedefin en az 750 bin ziyaretçi oldugu belirtilirken, bu yil insa edilen günübirlik tesis ve önümüzdeki yil devreye girecek olan 5. telesiyej ile sayisinin daha artacagi belirtildi.
Bölgede farkli bir öneme sahip olan Davraz, kayak merkezine sahip iller olmasina ragmen daha çok Isparta - Antalya - Burdur - Denizli ve Afyonkarahisar gibi illerden de önemli sayida ziyaretçi aliyor.
Istanbul - Ankara - Izmir ve Türkiye’nin birçok yeri ile yurt disindan birçok kayakçinin ziyaret ederek, test ettigi Davraz, konuklarindan olumlu görüs alarak, ziyaretçi sayisini günden güne artiriyor.

Çelik: “Ulasimin kolay olmasi buranin cazibesini artirmaktadir”
Davraz’in özellikleri ve sundugu imkanlari Ihlas Haber Ajansi (IHA) muhabirine anlatan Il Özel Idaresi Genel Sekreter Yardimcisi Abdullah Çelik, “Davraz, Akdeniz Bölgemizin incisi diyebilecegimiz gerçek bir kayak merkezi. Gerek alt yapi, gerekse mevcut tesisleriyle Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden bir tanesi haline gelmis bulunmaktadir. Buranin en büyük özelliklerinden bir tanesi de sehir merkezine çok yakin olmasidir. Antalya gibi önemli ve büyük bir turizm merkezine bir buçuk saatlik mesafede olmasi da buranin cazibesini artirmaktadir. Bu nedenle Antalya ve Isparta’dan özellikle ciddi sekilde ziyaretçimiz bulunmaktadir” dedi.

“25 kilometrelik 14 pistte kayak yapma imkani sunuyoruz”
“Özellikle kayak yapan arkadaslar bunu daha iyi ifade edeceklerdir. Davraz, Türkiye’de kar kalitesi bakimindan en önemli 3 kayak merkezinden bir tanesi durumundadir” diyen Çelik, “Kar ve pist kalitesi bakimindan, özellikle kayakçilarin tercih ettigi bir bölgedir. Ayrica, konum itibariyle de gerek cografi ortami, gerekse Egirdir Gölü manzarasiyla çok harika bir kayak merkezimizdir. Davraz Kayak Merkezi’mizde, toplam 14 tane pistimiz bulunmaktadir. Yaklasik 25 kilometre uzunlugundaki pistler, halihazirda kayak yapilabilir bir durumdadir. Daha önemli bir güzellik su, yeni ve ek tesislerle bu pistler artirilmaya müsait ve gelisime açik durumdadir” diye konustu.

750 bin ziyaretçi hedefi
Merkeze gelen ziyaretçi sayisi ile hedeflerden bahseden Çelik, “Geçen yil bizim telesiyeje binen insan sayimiz 283 bin civarinda oldu. Bu, geçen yil bizim kayitlarimiza giren kayakçi ve günübirlikçi sayisidir. Sezonluk olarak tahmin ettigimiz ziyaretçi sayimiz da 600 bin civarindaydi. Bu yil, bu sayiyi 750 bin civarinda hedefliyoruz. Seneye ve önümüzdeki yillarda çok daha iyi bir duruma gelecegiz. Çünkü, su an 5. telesiyej insaatimiz devam etmekte, bu da seneye devreye girecektir. Burada saatte bin 500 kapasiteli bir telesiyej daha yapilmasi, ciddi bir rahatlamaya da sebep olacagindan, önümüzdeki yillardan itibaren çok daha fazla sayiya ulasacagimiza inaniyorum. Davraz’i görmeyenler, kayak merkezi görmemislerdir diyoruz ve herkesi mutlaka Davraz’a bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Tas: “Davraz’in kristal bir kari var”
Milli Kayakçi ve Kayak Antrenörü Aslan Can Tas da merkezin kayakçilar bakimindan öne çikan yönlerinden bahsederek, “Bana göre hem daha çok buraya gelen insanlarin kaymak için gelmesi, kayan insanlarin bilinçli olusu, diger daglara göre özellikle pistlerin kalabalik olmamasi Davraz’i ön plana çikartiyor. Ayni zamanda Davraz’in kristal bir kari var, bu da hem kayarken hem de oynarken ya da baska seyler yaparken kesinlikle farki gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

“Burada kayak yaparken önünüze amatörler çikmiyor, bu da daha rahat kaymanizi sagliyor”
Insanlarin neden Davraz’i tercih etmeleri gerektigi konusundaki görüs ve önerilerini ifade eden Tas, “Burada kayarken, Uludag ve Kartalkaya’da oldugu gibi günübirlik gelen ve kaymayi bilmeyen insanlar devamli önünüze çikmaz. Pistler, genis ve bol oldugu için hem dagda oldugunuzu hem de gerçekten kayarken özgür oldugunuzu hissedebiliyorsunuz. Uludag ve Kartalkaya’daki gibi önünüze amatörler çikmiyor, bu da daha rahat kaymanizi sagliyor” dedi.


Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °