Sokak Kedileri Yuvalarina Kavusuyor

SOKAK KEDILERI YUVALARINA KAVUSUYOR

Gündem 8.01.2020 17:28:53 0
Sokak Kedileri Yuvalarina Kavusuyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan kis aylarinda sokak hayvanlarinin soguk ve yagislardan etkilenmemesi için sehrimizin çesitli noktalarina kedi evleri yerlestiriliyor. Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in talimatiyla Park ve Bahçeler Müdürlügü atölyelerinde ilk etapta yapimi tamamlanan 5 adet Kedi Evi, Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan Erenler Mahallesi’nde tespit edilen noktalara yerlestirildi.  

 Kis aylarinin soguk geçtigi su günlerde sokak hayvanlarinin unutulmamasi mahalle sakinleri tarafindan büyük takdir topladi.

Dogal ortamlarindan uzakta sehir sartlarinda yasam mücadelesi veren sokak hayvanlarinin yasam hakkini korumak ve yasamlarini devam ettirmelerine yardimci olmanin insanlik borcu olduguna dikkat çeken Belediye Baskani Mehmet Zeybek, sokak hayvanlarina karsi duyarlilik kazandirmak adina gerçeklestirdikleri bu çalismanin amacina ulasacagini inandigini söyledi.

Içinde mama ve su kaplarinin da yer aldigi kedi evlerinin önümüzdeki süreçte diger mahallelere de yerlestirilecegini ifade eden Baskan Zeybek,  kedi evlerini mahalle sakinlerine emanet ettiklerinin altini çizerek buradaki hassas noktanin çevre ve toplum sagligina korumak olduguna dikkat çekti.


Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °