Okul Bahçesindeki Kar Ve Buzlari Temizlemek Için Asit Mi Döküldü?

Köksal’dan jet önerge: Sorumlusu kim?

Gündem 13.01.2020 17:18:31 0
Okul Bahçesindeki Kar Ve Buzlari Temizlemek Için Asit Mi Döküldü?

Köksal’dan jet önerge: Sorumlusu kim?

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Baskanlik Divani Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Atatürk Ilkokulu ve Semsettin Ortaokulu'nun ortak kullandigi bahçede kar topu oynayan 9 ögrencinin, su birikintisine girince vücutlarinin çesitli yerlerinde siyah yaniklar olusarak hastaneye kaldirilmalarinin ardindan konuyu jet hiziyla TBMM’ye tasidi. Köksal, Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’a olayin sorumlularini sordu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskanlik Divani Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’un cevaplamasi istemiyle TBMM Baskanligi'na soru önergesi verdi.

OKUL BAHÇESINDEKI KAR VE BUZLARI TEMIZLEMEK IÇIN ASIT MI DÖKÜLDÜ?

Milletvekili Köksal önergesinde, Afyonkarahisar Il merkezinde bulunan Semsettin Karahisari ve Atatürk Ilkögretim okulunda 10 Ocak 2020 tarihinde ögrenim gören ögrencilerin vücudunda kimyasal yaniklar meydana geldigini belirterek, “Bu yaniklarin okul bahçesindeki kar ve buzlari temizlemek gerekçesiyle dökülen asitler neticesinde yasandigi iddialari dogru mudur?

Dogru ise ilkögretim çagindaki çocuklarin egitim gördügü bir okulda hiçbir tedbir almadan bu sekilde asit kullanilmasi ve çocuklarin hayati tehlikeye atilmasi dogru mudur?” diye sordu.

VELILERE KONUYU KAPATIN SEKLINDE BASKI YAPILDI MI, OLAYIN SORUMLUSU KIM?

Önergesinde Bakan Selçuk’a olayin sorumlularini soran Köksal, “Bu asidin okul bahçesine çocuklarin okul saatinde dökülmesinin ve akabinde çocuklarin yaralanmasina sebebiyet verilmesinin sorumlusu kimdir?

Konuyla ilgili bir tahkikat ya da sorusturma açilacak midir? Yoksa örtbas edilip unutturulmaya mi çalisilacaktir?

Çocuklari kimyasal yaniga maruz kalan ailelerin, okul idaresince konuyu kapatin seklindeki baski ve tehditleri oldugu iddialari dogdu mudur?

Bakanliginizca bu konuda da herhangi bir islem yapilacak midir?” ifadelerini kullandi.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °