“Görmezden Gelinen Ihtiyaç Sahiplerini Biz Kucakladik”

“Devletimizin sefkat eli bugün 3,5 milyon haneye giriyor”

Gündem 17.01.2020 17:29:51 0
“Görmezden Gelinen Ihtiyaç Sahiplerini Biz Kucakladik”

 

 

Afyonkarahisar, AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Baskanligi Ege bölge toplantisina ev sahipligi yapti. Toplantida konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Fatma Betül Sayan Kaya “Devletimizin sefkat eli bugün 3,5 milyon haneye giriyor. Görmezden gelinen ihtiyaç sahiplerini biz kucakladik” dedi. AK Parti Il Baskani Hüseyin Sezen de Afyonkarahisar’in her seçimde destan yazdigini söyledi.

 

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Baskanligi Ege bölge toplantisi Afyonkarahisar’da yapildi. Toplantiya  AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte Il Baskani Hüseyin Sezen, milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroglu ve Ali Özkaya, Gençlik Ve Spor Bakan Yardimcisi Sinan Aksu, Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Akif Özkaldi, Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Ticaret Bakan Yardimcisi Sezai Uçarmak, Saglik Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Muhammet Güven, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Il Genel Meclis Baskani Burhanettin Çoban, Merkez ilçe Baskani Bülent Eser, Gençlik Kollari Baskani Ethem Karahan, Kadin Kollari Baskani Ferda Ertürk, teskilat mensuplari ve 8 ilin Sosyal Politikalar Baskanlari katildi.

 

“Doguda da batida da meydanlari hainlere birakmadik”

 

AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Sezen yaptigi konusmada, “Bu milletin bekasi ve selameti için sehitlerimizi yad ediyorum. AK Parti’mizin kuruldugu topraklar olan Afyonkarahisar, Sayin Cumhurbaskanimiz Genel Baskanimizin her daim yaninda oldugunu bütün seçimlerde göstermistir. Afyonkarahisar her seçimde destanlar yazmistir. 18 yildir inandigimiz yolda yürümeye devam ediyor ve önümüzdeki 2023 hedefleri için de emin adimlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Sehrimiz büyüsün, gelissin, tarihi sanina layik hizmetler alsin diye tüm teskilat mensuplarimizla durmadan yorulmadan askla heyecanla gece gündüz demeden çalisiyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde AK Partimiz sehirlerimizin alt yapisini insa ederken, gerek merkezi hükümetimizle gerek yerel yönetimlerimizle, sosyal politikalarimizla çalismalarimiza devam ediyoruz

. Maalesef hedeflerimize gittigimiz yollarda sürekli saldirilara ugradik ve ugramaya devam ediyoruz.

Ancak bu saldirilar bizi hedeflerimize varma konusundaki kararliligimizdan asla ve asla yildiramaz. Saldirilari dün oldugu gibi bugün de yarin da her defasinda bertaraf ettik, etmeye devam edecegiz.

Biz bugüne kadar ülke olarak ne Dogu’da ne Güneydogu'da ne de batida sokaklari hainlere birakmadik. Milli birlik ve beraberligimizi güçlendirerek aramizdaki sevgi, saygi ve muhabbeti güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 

“Seçimleri istisarelerle kazaniyoruz”

 

Sezen’den sonra söz alan Belediye Baskani Mehmet Zeybek ise yaptigi konusmada, “Afyonkarahisar termalin, mermerin ve tarihin sehridir. Termal konusunda Türkiye'de 27 bin yatak kapasitesine sahip tek il olma özelligine sahibiz. 35 bin konutun termalle isitildigi güzide ilimiz, büyükbas hayvan besiciliginin yapildigi, yumurta borsasina ev sahipligi yapan bir ildir. Afyonkarahisar AK Parti’nin kuruldugu, temellerinin atildigi, bu güzel hizmetlerin baslangici olan Anadolu'nun kavsak konumundaki bir sehirdir. AK Parti’nin kuruldugu günden bugüne kadar teskilatta yaptigimiz görevler sirasinda da elimizden geleni yaptik ve bunlar da karsiliginda Afyonkarahisar hizmet olarak yansidi. Biz bunlari hep birlikte yaptik. Birlikte karar aldik, birbirimizle sürekli istisare halinde idik ve bunun karsiligi seçimlerimize yansidi. Her defasinda seçimin galibi biz olduk. Belediye olarak gönül belediyeciligini bu dönem bir hakkin yerine getirmeye çalisiyoruz. Gönüllere girmeye gayret sarf ediyoruz. En çok belediyeye sahip tek il olma özeligine sahibiz. Gerek ilçe, gerek belde belediye baskanlarimizla uyum içerisinde çalisiyor, bunu da halkimiza hizmet olarak sunmaya gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Özkaya solcu arkadasinin nasil AK Parti’ye katildigini anlatti

 

Milletvekili Ali Özkaya da konusmasinda bir anisini paylasti. Özkaya, “Hiç unutmuyorum Çankaya Ilçe Baskani oldugum dönemde sol siyasette uzun dönem görev yapmis bir arkadasimiz vardi. Derdi ki; Ali Bey ben hayatim boyunca sol partilerde görev yaptim. Hep sosyal demokrasiyi savundum ama benim savundugum bütün fikirleri icra eden parti AK Parti oldu. Onun için ben buradayim. Bu yüzden buraya geldim. Bu hakikaten önemli bir sey. 2002 yilinda bütçesinin yüzde 1.3’ünü sosyal politikalara ayiran bir parti bugün 70 milyar sosyal yardima kaynak ayiriyor. Yani bizim sosyal politikalarimiz sosyal amaçli harcamalarimiz bu rakamlara çikti. Bu ciddi bir kaynaktir. O nedenle insanlarin daha mutlu daha huzurlu olmasini temenni ediyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz’dan Allah razi olsun. Daha büyük imkanlari hep beraber ülkemizin kalkinmasinda daha ileri noktaya gelmesinde mücadele edecegimizi ifade etmek istiyorum” diye konustu.

 

“Türkiye çag atlamistir”

 

Özkaya’nin ardindan söz alan milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroglu da AK Parti’nin Afyonkarahisar'da kuruldugunu hatirlatarak söyle konustu; “Milletimiz çimentosunu kardi ve bugün AK Parti bu noktaya geldi. AK Parti milletin partisidir. Bu partiyi millet kurdu. Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye nereden nereye geldi. Söyle bir hatirlayin, yapilamaz denilen her sey yapildi. Eger eski Türkiye olsaydi Baris Pinari harekati, Firat kalkani harekati Dogu Akdeniz'deki operasyonlar yapilir miydi? Elbette yapilamazdi! Eskiden hatirlayin Türk Silahli Kuvvetleri'nin bütün mühimmat ihtiyaci yurtdisindan karsilaniyordu ama su anda Cumhurbaskanimizin baslattigi yerlilesme ve millilesme programi kapsaminda büyük bir kismini Türkiye'de üretiliyor. Dünyanin en güçlü deniz altilarini yüzdürüyoruz. Insansiz hava araçlari ve birçok savas teçhizati ülkemizde yapiliyor. Türkiye çag atlamistir. Birlik oldugumuz müddetçe bu dünyada önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur. Gençlerimizin hayali olan 2053 Istanbul'un fethinin yildönümü Türkiye kesinlikle küresel bir güç olacagi tarihtir. Cenabi Allah'in yardimi bu milletle beraber. Ben buna yürekten inaniyorum. Samimi bir sekilde çalisirsaniz Allah'in yardimi da sizlerle oluyor.”

 

“Devletimizin sefkat eli bugün 3,5 milyon haneye giriyor”

 

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Dr. Fatma Betül Sayan Kaya da konusmasinda “Müreffeh toplum hedefine dogru atilmasi gereken her adim gibi, magdurlara, mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine dokunan her konu bizim çalisma alanimizdir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, hükümetlerimiz dönenimde yoksullukla mücadelede uluslararasi camianin da hakki teslim ettigi bir basariya imza attik. Ülke olarak sosyal yardimlara daha çok mali kaynak ayirdik.  Böylece daha fazla ihtiyaç sahibi haneye ulastik. “Sosyal yardim ve hizmetlere” ayrilan mali kaynak 2002 yilinda 1.6 milyar TL iken, 2019 itibariyle bu miktari 33kat arttirarak 55 milyar TL’ye yükselttik.  Sosyal yardim uyguladigimiz program sayisi da 2002 yilinda sadece 4 iken, günümüzde bu sayiyi 43’eçikarttik. Böylece, sosyal yardimlar kapsaminda devletimizin sefkat elini bugün 3,5milyon haneye ulastiriyoruz. Bu sayi 2002 yilinda 1 milyondu.(bugün ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklari egitimden kopmasin diye sadece SNT(Sartli Nakit Transferi) programiyla ulastigimiz hane sayisi 1,3 milyondur.)” dedi.  

 

“Görmezden gelinen ihtiyaç sahiplerini biz kucakladik”

 

Bazi kesimlerin, sosyal yardim alan hane sayisindaki bu çarpici artisi isaret ederek, ülkemizde yoksullugun arttigini iddia ettiklerini söyleyen Kaya konusmasinda su ifadelere yer verdi; “Oysa sosyal yardimlardan faydalanan hane sayisindaki artis, az önce ifade ettigim gibi yardim program sayisini arttirmamizin bir sonucudur. Çünkü yeni programlarla birlikte, daha önceden adeta görmezden gelinen ya da yok sayilan ihtiyaç sahiplerini de AK Parti hükümetleri olarak yine biz kucakladik.  Dünya Bankasi’nin yoksullukla ilgili ölçütü “kisi basi günlük harcama”kriteridir ve biz bu konuda çarpici bir iyilesme kaydetmis durumdayiz. Nitekim 2002 yilinda nüfusumuz içinde kisi basi günlük harcama miktari 4,3 dolarin altinda yasayanlarin orani30 iken; biz bu orani2015 yilinda 1,5’e düsürdük.  Bu sonuç yine Dünya Bankasi tarafindan 2018 de açiklanan Rapors nrt biçimde yansimistir. Bu Raporda Dünya Bankasi diyor ki; “son 15 yilda dünyada yoksullukla mücadelede en basarili ülke, Türkiye olmustur.” Dolayisiyla bazi kesimlerin bunun aksini iddia etmeleri ve yoksulluk artiyormus algisini yaymalari kasitlidir. Bu kapsamda, daha geçen ay açiklanan yeni bir bilgiyi de paylasmak isterim.

Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) tarafindan 2018 yili verileri baz alinarak hazirlanan "Insani Gelisme Raporu 2019" sonuçlarini açikladi. Buna göre Türkiye, 2018 yilini kapsayan Insani Gelisme Endeksi'nde, 189 ülke arasinda 59'uncu siraya yükselmis ve sonuçta Türkiye ilk kez "çok yüksek insani gelisme" kategorisine girmeyi basarmistir. (Türkiye, bir önceki listede 64 ncü olmus ve "yüksek insani gelisme" kategorisine girmisti) UNDP Insani Gelisme Endeksi, “uzun ve saglikli yasam”, “bilgiye erisim” ve  “kabul edilebilir bir yasam standardi” gibi 3 temel boyutta ortalama insani gelisme düzeyinin uzun vadeli takibi sonucu hesaplanmaktadir.  Sonuç olarak gerek yoksullukla mücadele gerekse insani gelismislik bakimindan AK Parti Hükümetleri olarak çok büyük bir basariya imza attik.

Bu nedenle algi yönetimine karsi çikarak, gerçek bilgileri paylasarak yalana dayali ezberleri bozmaliyiz.Dolayisiyla, bu bilgileri ilgili her platformda dile getirmenizi ve kamuoyunu aydinlatmanizi bekliyorum.”

 

Toplantinin ardindan bakan yardimcilari tek tek bakanliklarinin faaliyetleri ile ilgili sunum yapti.


Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °
Salı 17.9 ° / 4.9 °