Tarihi Eser Kaçakçilarini Suçüstü Operasyon

Tarihi eser kaçakçilarini suçüstü operasyon

Gündem 22.01.2020 09:56:12 0
Tarihi Eser Kaçakçilarini Suçüstü Operasyon

Afyonkarahisar’dan tir ile getirdikleri is makinesi ile Aksaray’da tarihi eser ve lahit kazisi yapan tarihi eser kaçakçilarina suçüstü operasyon gerçeklestirildi. Sahislarin kaçarken kovalamaca ani polis kamerasina yansirken, olayla ilgili 11 kisi gözaltina alindi.
Operasyon, Aksaray’in merkeze bagli Ekecik Yeni Mahalle ile Koyak Köyü arasinda bulunan bos arazide gerçeklestirildi. Edinilen bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi ekipleri, kaçak kazi yapildigi bilgisine ulasti.

Bunun üzerine Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde harekete geçen KOM ekipleri, belirlenen araziyi ve süphelileri takibe aldi.

Yaklasik 2 ay teknik ve fiziki olarak takip yapan KOM ekipleri, yeterli delil ve bulgularin ele geçirilmesi üzerine operasyon için dügmeye basti.

Ekecik Yeni Mahalle ile Koyak Köyü arasinda bulunan ve kaçak kazi yapilan araziye operasyon düzenleyen KOM ekipleri, süphelileri gözaltina almak isterken bir süphelinin yaya olarak kaçmasi üzerine kovalamaca yasandi.

Kovalamaca ile yakalanan süphelinin de aralarinda bulundugu A.D. (51), M.A. (38), E.Ü. (47), T.A. (37), A.Ö. (37), A.Ö. (52), E.T. (43), S.B. (45), A.K.Ö. (23), H.B. (57) ve R.E. (37) isimli toplam 11 kisi yakalanarak gözaltina alindi.

Süpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, olay yerinde bir kepçe ve 2 adet ruhsatsiz av tüfegi ele geçirildi. Süphelilerin is makinesini tir ile Afyonkarahisar'dan Aksaray’a getirttigi ögrenildi.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °