2020 Yilinin 1. Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi Vali Mustafa Tutulmazin Baskanliginda Yapildi.

2020 yilinin 1. Il Koordinasyon Kurulu toplantisi Vali Mustafa Tutulmaz’in baskanliginda yapildi.

Gündem 30.01.2020 10:02:55 0
2020 Yilinin 1. Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi Vali Mustafa Tutulmazin Baskanliginda Yapildi.

Il genelindeki yatirimlar ile devam eden is ve islemlerin koordineli bir sekilde sürdürülebilmesi için kamu, kurum ve kuruluslari arasindaki koordinasyonu saglamak amaciyla düzenlenen 2020 yilinin 1. Il Koordinasyon Kurulu toplantisi Vali Mustafa Tutulmaz’in baskanliginda yapildi.

Valilik B Blok toplanti salonunda gerçeklestirilen toplantiya Vali Mustafa Tutulmaz’in yani sira Kaymakamlar, Belediye Baskanlari, Sivil Toplum Kuruluslari Temsilcileri, Yatirimci Kuruluslarin Bölge ve Il Müdürleri katildi.

Proje Sayisinda Diger Illere Göre Iyi Konumdayiz

Toplanti öncesi konusan ve kamu kaynaklarinin verimli kullanilmasi gerektigini hatirlatan Vali Tutulmaz: “Kamu kaynaklari sinirsiz degil. Bu kaynaklari verimli sekilde kullanmamiz gerekiyor.

Yatirimlarin kendi bölgesinden, kendi ilçesinden olmasini isteyen var. Bu normal, insani bir duygu. Karar verici bizler dogru yatirim, verimli yatirim hangisi buna bizlerin karar vermesi gerekiyor.

Kaynaklari verimli kullanma konusunda hassas olalim. Yilin ilk toplantisinda bu konulari bir kez daha hatirlatmak istedim.

Komsu illere baktigimizda Afyonkarahisar olarak proje sayisinda üst konumdayiz. 1000’e yakin proje ile faaliyetteyiz. Afyonkarahisar olarak iyi konumdayiz. Tabi iyinin de daha iyisi her zaman vardir.

Böyle gelmis, böyle gider mantigi ile idareci körlügü denen hastaliga yakalanmayalim. Kendimizi yenileyelim.

Taleplere farkli açilardan bakmaya çalisalim. Bunun sonucunda basarili olacagimizi görecegiz” dedi.

En Fazla Pay Isparta DSI 18. Bölge Müdürlügünün

Yatirimlarin mevcut durumu hakkinda ayrintili bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz: “Il Yatirim Takip Sistemi verilerine göre; 2019 yili içerisinde projelerin 677’si tamamlanmis, 177’si devam ediyor, 54’ü ihale asamasinda, 29 adet projeye de baslanilamamis. Yatirimlarin; toplam proje bedeli yaklasik 6.7 Milyar TL, önceki yillar harcamasi 2.8 Milyar TL, 2019 yili ödenegi 986 Milyon TL ve dönem sonu harcamasi 771 Milyon TL’dir. Projelerin 2019 yili nakdi gerçeklesme orani 78, yili fiziki gerçeklesme orani ise 82’dir. 2019 yili ödeneginden en fazla pay alan üç kurulus; Isparta DSI 18. Bölge Müdürlügü birinci sirada, Eskisehir Ilbank Bölge Müdürlügü ikinci sirada, Il Milli Egitim Müdürlügü üçüncü siradadir. Kamu yatirimlarinin sektörel dagilimina bakildiginda ise birinci sirada Ulastirma, ikinci sirada Diger Kamu Hizmetleri-Sosyal hizmetler, üçüncü sirada Tarim sektörü yer almaktadir. 2019 yilinda kamu yatirimlari için günlük yaklasik 2.1 milyon TL harcanmistir. Bu sebeple tüm yatirimci kuruluslarin önceki yillarda yapmis olduklari özverili çalismalarinin devam edecegi temennisi ile hepinize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Vali Mustafa Tutulmaz’in konusmasinin ardindan yatirimci kuruluslarin Bölge Müdürleri devam eden yatirimlar hakkinda ayrintili sununlar yaptilar.

Talep ve isteklerin alinmasi ve görüs alis verisinde bulunulmasi ile toplanti sona erdi.


Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °