Altun: ‘‘Avrupa, Çifte Standartlarini Birakmali Ve Gerçekten Bölgesel Güvenligi Önemsedigini Göstermelidir

ALTUN: ‘‘AVRUPA, ÇIFTE STANDARTLARINI BIRAKMALI VE GERÇEKTEN BÖLGESEL GÜVENLIGI ÖNEMSEDIGINI GÖSTERMELIDIR’’

Gündem 8.02.2020 13:16:28 0
Altun: ‘‘Avrupa, Çifte Standartlarini Birakmali Ve Gerçekten Bölgesel Güvenligi Önemsedigini Göstermelidir

 

Iletisim Baskani Fahrettin Altun, "Avrupa yillardir PKK'nin terör faaliyetlerine göz yumuyor. Simdi daha da ileri giderek, PKK/YPG'li teröristleri Avrupa Parlamentosu'nda agirliyorlar. Eger Avrupa, terörist olarak kabul edilen bu örgütü ve onun faaliyetlerini durdurmayacaksa ortak güvenlikten nasil söz edebiliriz?" ifadesini kullandi.

Altun, Twitter hesabindan PKK, YPG/PYD yöneticilerinin katilimiyla Avrupa Parlamentosu'nda (AP) konferans düzenlenmesine iliskin açiklama yapti.

Terör örgütü PKK'nin uzun zamandir Avrupa topraklarinda eleman temin ettigini, para topladigini, teskilatlandigini ve propaganda yürüttügünü belirten Altun, sunlari kaydetti:

"Avrupa yillardir PKK'nin terör faaliyetlerine göz yumuyor. Simdi daha da ileri giderek PKK/YPG'li teröristleri Avrupa Parlamentosu'nda agirliyorlar. Eger Avrupa, terörist olarak kabul edilen bu örgütü ve onun faaliyetlerini durdurmayacaksa ortak güvenlikten nasil söz edebiliriz?

Türkiye'yi insan haklari konusunda haksiz sekilde itham etmekte bir saniyeyi bile kaçirmayan Avrupalilar, teröristlere karsi gerçekten adim atma konusunda sessizlik içindeler.

PKK'li teröristler, ifade özgürlügü kisvesi altinda Avrupa'yi ülkemize yönelik saldiri planlama alani olarak kullaniyor. Avrupa, çifte standartlarini birakmali ve gerçekten ortak bölgesel güvenligi önemsedigini göstermelidir. Artik yeter."

LINK: https://www.iletisim.gov.tr/turkce/haberler/detay/altun-avrupa-cifte-standartlarini-birakmali-ve-gercekten-bolgesel-guvenligi-onemsedigini-gostermelidir


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °