Afyonkarahisar Il Tarim Ve Orman Müdürlügü Ve Tüm Ilçe Müdürlüklerinde Tarsim Bilgilendirme Toplantilari Düzenlendi

Afyonkarahisar Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Tüm Ilçe Müdürlüklerinde TARSIM Bilgilendirme Toplantilari Düzenlendi

Gündem 14.02.2020 16:15:06 0
Afyonkarahisar Il Tarim Ve Orman Müdürlügü Ve Tüm Ilçe Müdürlüklerinde Tarsim Bilgilendirme Toplantilari Düzenlendi

Afyonkarahisar Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve tüm Ilçe Müdürlüklerinde tarim sigortalarinin tanitimi ve yayginlastirilmasi amaciyla çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantilari düzenlendi.

 Il Tarim Orman Müdürlügünce son yillardaki iklimsel degisikliklerin sonucu olarak tarimsal ürünlerin risk altinda oldugu, dolayisiyla çiftçilerimizin bundan olumsuz yönde etkilendigi belirtildi.

  Tarim sigortalarindaki amacin dogal afetlerin neden oldugu zararlari karsilayip üreticiyi uzun vadede gelir istikrarina kavusturmak ve üretimde sürdürülebilirligi saglamak oldugu bildirildi.

Afyonkarahisar tarim ve hayvancilikta önemli bir yere sahiptir. Tarim ve hayvanciligin oldugu yerde riskte vardir. Bizim bu riski en aza indirmemiz gerekmektedir. 

Dolu, don, asiri yagis, sel, kuraklik, yangin gibi dogal afetler büyük zararlara yol açmaktadir.

Bu noktada çiftçilerimizin alin teri ve emeklerinin bosa gitmemesi için tarim sigortasi yaptirmalari gerektigini belirten Il Müdürü; yapilan bu toplantilarda tarim sigortalari konusunda bilgilendirmelerde bulunan TARSIM Konya Bölge Müdürü Mehmet Halis Yamak ve ekibine tesekkür etti.”


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °